Pratite nas

Komentar

JURIČ: Jesu li Hrvati, doista postali pasivni promatrači vlastitog propadanja?

Objavljeno

na

Je li Hrvatska omlitavila? Jesu li Hrvati, doista postali pasivni promatrači vlastitog propadanja? Svakodnevno se događaju materijalni, intelektualni, duhovni, svjetonazorski i ideološki napadi, a odgovori su tek mlitave i potpuno jalove reakcije, bez ikakvog učinka.

[ad id=”93788″]

Tek da se zadovolji forma nekog tobožnjeg odgovora. Nema protunapada, a kamo li da se krene agresivno, ofenzivno. Nasrtaji dolaze svakodnevno s raznih političkih, ideoloških ili interesnih platformi. Od jugoslavenskih agentura, velikosrpskih, postkomunističkih, anacionalnih, globalističko liberalnih ideoloških i političkih krugova pa sve do onih vezanih uz pojedine korporativne interese.

Hrvati su postali stado ovaca bez pastira. Vukovi napadaju, a i vlastiti psi čuvari su se odmetnuli, prešli na stranu vukova pa zajedno proždiru to, sve manje, stado. Čudno je to. Teško mi je prepoznati ljude. Nije tako bilo ranije, prije dvadesetak ili više godina. Ljetos sam bio u Australiji i susreo brojne pripadnike tzv. zloglasne emigracije. Pričali su mi što im je sve ondašnja jugoslavenska diplomacija i Udba radila, ali ni oni njima nisu ostajali dužni.
Te davne sedamdesete prošlog stoljeća su bile poput divljeg zapada, poput neobjavljenog rata, zapravo svojevrsni nastavak nedovršenog Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj. U tom su perfidnom sukobu Hrvati u emigraciji bili dorasli izazovima ‘svemoćne’ jugoslavenske tajne policije, njenih velikih financijskih resursa i naklonosti represivnog sustava država domaćina.

Treba li spomenuti žestinu koja se očitovala u Domovinskom ratu? Uspjehom i završetkom oslobodilačkih operacija sve kao da se istopilo u tom općehrvatskom preporodnom pokretu devedesetih. Nakon toga se stekao dojam kao da je zasvagda nestalo ugroze i da sad samo treba živjeti u miru, sreći i prosperitetu. Vojsku se razbijalo, raspustilo, stalo se čerupati po Domovinskom ratu, po braniteljima, po svim onim vrijednostima na kojima je vođen i na kojima je iznesena pobjeda.

Danas kad se čovjek tog prisjeti izgleda kao da se radi o nekom drugom narodu, drugoj državi, drugoj planeti nekih potpuno oprečnih vrijednosti i emocija. Hrvati kao da su upali u nekakvu letargiju mirnih i dostojanstvenih prosvjeda koji su sami sebi postali svrha.
Ako se ovako nastavi neugodno je zamisliti kako će svo ovo izgledati za deset ili trideset godina. Pogotovo jer se naziru razni politički izazovi doba koje dolazi. Od emigrantske krize, rastućeg terorističkog fanatizma, sve lošijih odnosa istoka i zapada, nejedinstva europske ideje, a i naši istočni susjedi baš ne djeluju kao da su odustali od svojih agresivnih ideja.
Očito je vrijeme za nešto potpuno drugačije od svega do sada. Pitanje je samo imaju li ljudi više volje i snage za to?

Marko Jurič

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Ljubić: Ivo Goldstein i dalje jaše na svom znanstvenom Šarcu, rujno vino pije…

Objavljeno

na

Objavio

Ivo Goldstein i dalje jaše na svom znanstvenom Šarcu, rujno vino pije. Pola pije, pola Šarcu daje.

Osvrćući se na predstojeću komemoraciju u Jasenovcu, a nakon javne promocije nevjerojatne izmišljotine tzv.drobilice kostiju, Goldstein tvrdi da je u Hrvatskoj nakon izbacivanja Titove biste gotovo završena ustašizacija, a pita se kakvo smo mi to društvo koje se ne može dogovoriti oko temeljnih činjenica? Njemu je činjenica – drobilica!

Pravo je pitanje – kakvo smo mi to društvo kada takvi kao on presudno utječu na formiranje svijesti i normativa, kada takve kao on financira država i štiti njihovo višegodišnje agresivno opravdavanje zločina protiv hrvatskog naroda, posve otvoreno zagovarajući povijesno pravo pobjednika rata na odmazdu nad poraženima?

Uz to, ključno je pitanje danas u Hrvatskoj – smije li hrvatski narod dopuštati da se Goldstein i slični i nakon uspostave samostalne Hrvatske osjećaju i ponašaju kao pobjednici? Od odgovora na ovo pitanje ovisi u velikoj mjeri budućnost hrvatskog naroda, komentirao je novinar i kolumnist Projekta Velebit, Marko Ljubić

 

Ivo Goldstein očito mnogo čita, a nažalost malo razumije

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Beljak objasnio zašto je izbrisao tvit o Srbiji i Vučiću

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HSS-Krešo Beljak kazao je kako je mislio da je situacija s prosvjedima mnogo drugačija

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak podignuo je u nedjelju prašinu na Twitteru objavom potpore prosvjedu u Beogradu. ‘Gazite bandu!!! I mi ćemo uskoro, nadam se, ove skrivene Vučićeve saveznike u Zagrebu i Hrvatskoj!!’, napisao je. Zbog čega je objavu ubrzo obrisao objasnio je u emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez’.

‘Ja sam u biti mislio da je situacija sasvim drugačija nego što sam vrlo brzo shvatio da je. Dakle, Vučić je netko za koga ja mislim da ne može biti partner Hrvatskoj, tako da sam u jednom trenutku pomislio da se doista radi o pravoj, liberalnoj građanskoj opoziciji. No, kad sam vidio da su s druge strane još gori ultranacionalisti i, usput, saveznici s nekim našim sličnim strankama, vrlo brzo sam se predomislio’, rekao je Beljak.

 

Beljak u elementu: ‘Gazite bandu! I mi ćemo uskoro’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari