Pratite nas

Komentar

JURIČ: Jesu li Hrvati, doista postali pasivni promatrači vlastitog propadanja?

Objavljeno

na

Je li Hrvatska omlitavila? Jesu li Hrvati, doista postali pasivni promatrači vlastitog propadanja? Svakodnevno se događaju materijalni, intelektualni, duhovni, svjetonazorski i ideološki napadi, a odgovori su tek mlitave i potpuno jalove reakcije, bez ikakvog učinka.

[ad id=”93788″]

Tek da se zadovolji forma nekog tobožnjeg odgovora. Nema protunapada, a kamo li da se krene agresivno, ofenzivno. Nasrtaji dolaze svakodnevno s raznih političkih, ideoloških ili interesnih platformi. Od jugoslavenskih agentura, velikosrpskih, postkomunističkih, anacionalnih, globalističko liberalnih ideoloških i političkih krugova pa sve do onih vezanih uz pojedine korporativne interese.

Hrvati su postali stado ovaca bez pastira. Vukovi napadaju, a i vlastiti psi čuvari su se odmetnuli, prešli na stranu vukova pa zajedno proždiru to, sve manje, stado. Čudno je to. Teško mi je prepoznati ljude. Nije tako bilo ranije, prije dvadesetak ili više godina. Ljetos sam bio u Australiji i susreo brojne pripadnike tzv. zloglasne emigracije. Pričali su mi što im je sve ondašnja jugoslavenska diplomacija i Udba radila, ali ni oni njima nisu ostajali dužni.
Te davne sedamdesete prošlog stoljeća su bile poput divljeg zapada, poput neobjavljenog rata, zapravo svojevrsni nastavak nedovršenog Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj. U tom su perfidnom sukobu Hrvati u emigraciji bili dorasli izazovima ‘svemoćne’ jugoslavenske tajne policije, njenih velikih financijskih resursa i naklonosti represivnog sustava država domaćina.

Treba li spomenuti žestinu koja se očitovala u Domovinskom ratu? Uspjehom i završetkom oslobodilačkih operacija sve kao da se istopilo u tom općehrvatskom preporodnom pokretu devedesetih. Nakon toga se stekao dojam kao da je zasvagda nestalo ugroze i da sad samo treba živjeti u miru, sreći i prosperitetu. Vojsku se razbijalo, raspustilo, stalo se čerupati po Domovinskom ratu, po braniteljima, po svim onim vrijednostima na kojima je vođen i na kojima je iznesena pobjeda.

Danas kad se čovjek tog prisjeti izgleda kao da se radi o nekom drugom narodu, drugoj državi, drugoj planeti nekih potpuno oprečnih vrijednosti i emocija. Hrvati kao da su upali u nekakvu letargiju mirnih i dostojanstvenih prosvjeda koji su sami sebi postali svrha.
Ako se ovako nastavi neugodno je zamisliti kako će svo ovo izgledati za deset ili trideset godina. Pogotovo jer se naziru razni politički izazovi doba koje dolazi. Od emigrantske krize, rastućeg terorističkog fanatizma, sve lošijih odnosa istoka i zapada, nejedinstva europske ideje, a i naši istočni susjedi baš ne djeluju kao da su odustali od svojih agresivnih ideja.
Očito je vrijeme za nešto potpuno drugačije od svega do sada. Pitanje je samo imaju li ljudi više volje i snage za to?

Marko Jurič

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Bujanec: Hasanbegović skršio Jakovinu k’o Hrvatska Argentinu ! Stigao je i na Jazovku…

Objavljeno

na

Objavio

PHOTO: 22. LIPNJA KOD JAZOVKE - dr. Zlatko Hasanbegović, zastupnik NHR-a u Hrvatskom državnom saboru i Velimir Bujanec, urednik Bujice...

Za Hrvate danas nije nikakav praznik. Danas obilježavamo 29. obljetnicu otkrića strašne jame Jazovka, u koju su Titovi komunistički ubojice, “antifašisti” iz Jugoslaveske armije bacili pet stotina hrvatskih civila, vojnika, ranjenika i časnih sestara…

Dr. Hasanbegović je prije odlaska na Jazovku gostovao kod Mislava Togonala na Hrvatskom radiju, gdje je na temu 22. lipnja skršio notornog Tvrtka Jakovinu – k’o Hrvatska Argentinu!

Velimir Bujanec bio je voditelj komemoracije na Jazovci, a veliku reportažu pogledajte u večerašnjoj Bujici…

 

Hasanbegović: 22. lipnja 1941. nije utemeljen nikakav partizanski odred. To je izmišljen događaj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Hrvatski ‘antifašizam’ nije nikakav antifašizam, i oni Hrvatima nisu donijeli nikakvu slobodu

Objavljeno

na

Objavio

Ako jedna banda u nekoj četvrti napada neku drugu bandu, ne znači da su oni osloboditelji grada.

Hrvatski “antifašizam” nije nikakav antifašizam, i oni Hrvatima nisu donijeli nikakvu slobodu. Nego ropstvo najgore u povijesti.

Kad se jednom ta zločinačka organizacija i to porobljavanje Hrvatske prestane slaviti, bit će i dan konačnog nestanka tog ropstva. Danas je još tu, u glavama naših institucija.

 

Hasanbegović: 22. lipnja 1941. nije utemeljen nikakav partizanski odred. To je izmišljen događaj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori