Connect with us

Politika

Juričan: Priča sa Zagrebačkim holdingom za mene je završena

Objavljeno

-

Foto: Hina

Aktivist i filmski redatelj Dario Juričan u četvrtak je izvijestio da je priča oko Zagrebačkog holdinga za njega završena razlazom gradskih čelnika i Uprave Holdinga budući da je bio medijator između te dvije strane naglasivši kako nije imao uvid u izbor predsjednika Uprave.

“Svrha mog dolaska na sastanak u ponedjeljak, 4. listopada, bila je medijacija među stranama. Žao mi je što je došlo do medijskog prepucavanja, a ja u istome ne namjeravam sudjelovati”, napisao je Juričan u priopćenju.

Napisao je također da “nije imao uvid u izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga bilo kojom radnjom, niti je imao saznanja tko će biti odabran za predsjednika Uprave”.

“Kao medijatoru među stranama, za mene je ta priča završena njihovim razlazom. Stranama želim puno uspjeha u daljnjem radu za dobrobit Grada Zagreba i u javnom interesu građana”, poručio je Juričan.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević ranije je rekao kako treba pitati Juričana i Sandru Benčić o navodima bivših članova Uprave Zagrebačkog holdinga da su bili prisutni na sastancima.

“Koliko sam shvatio, oni su na taj sastanak otišli na molbu bivšeg predsjednika Uprave Vukovića. Zašto su sve te stvari počele izlaziti van, to pitajte njih. Taj sastanak se dogodio nakon naše odluke kao Skupštine o razrješenju dva člana Uprave”, kazao je Tomašević.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol, koji su na te dužnosti imenovani izravno u lipnju, razriješeni su “zbog otežane suradnje s ostalim članovima Uprave i različitih koncepcija upravljanja Holdingom”. Bivši članovi Uprave Vuković i Samodol optužili su pak gradsku vlast za pokušaj političkog utjecaja i kadroviranja.

U Upravi su ostala tri člana imenovana na javnom natječaju, a jedan od njih, Ivan Novaković, imenovan je novim predsjednikom Uprave. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari