Connect with us

Iz Svijeta

Južna Koreja ispalila hice upozorenja na ruski vojni zrakoplov

Objavljeno

-

Južnokorejska vojska ispalila je dva hica upozorenja prema ruskom vojnom zrakoplovu koji je u utorak ušao u južnokorejski zračni prostor, priopćili su iz Ministarstva obrane u Seulu.

Prvi je to put da je ruski zrakoplov povrijedio južnokorejski zračni prostor, rekao je dužnosnik ministarstva.

Ministarstvo je objavilo da je južnokorejski zračni prostor povrijedilo i kinesko zrakoplovstvo.

Vojni zrakoplov jedna je od tri ruske letjelice koje su ušle u korejsku obrambenu identifikacijsku zračnu zonu (KADIZ) rano u utorak. Dva kineska vojna zrakoplova također su ušla u KADIZ, objavilo je ministarstvo obrane.

Ruski i kineski dužnosnici nisu komentirali slučaj.

Vlada Južne Koreje uložit će službene pritužbe Kini i Rusiji zbog povrede zračnog prostora, rekli su iz ministarstva obrane u Seulu.

Južnokorejska vojska tvrdi da je ruski zrakoplov povrijedio južnokorejski zračni prostor nešto nakon 9 sati ujutro iznad otočja Dokdo koje je pod njihovom okupacijom, a koji Japan također smatra vlastitim teritorijem te ga nazivaju Takeshima.

“Južnokorejska vojska poduzela je vojne taktičke radnje koje uključuju ispaljivanje baklji i hica upozorenja”, poručili su iz ministarstva obrane.

Ruski zrakoplov napustio je južnokorejski zračni prostor, no 20 minuta kasnije ponovno je ušao u taj prostor zbog čega su Južnokorejci ispalili još jedan hitac upozorenja. Mediji prenose da se radilo o ruskom borbenom zrakoplovu.

Iz ministarstva su rekli kako su južnokorejski zrakoplovi “obavili uobičajene radnje” kao odgovor na povredu zračnog prostora, bez davanja dodatnih detalja, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari