Connect with us

Vijesti

Južnoafrički znanstvenici: Još nema znakova razvoja težih oblika covida uz omikron

Objavljeno

-

Epa/hina

Južnoafrički znanstvenici objavili su u subotu da još nema znakova da varijanta koronavirusa omikron uzrokuje težu bolest. Južna Afrika upozorila je svijet na omikron krajem prošlog mjeseca, potaknuvši uzbunu da bi visoko mutirana varijanta mogla izazvati novi porast globalnih infekcija.

Bolnički podaci pokazuju da broj primljenih osoba sa simptomima covida-19 sada naglo raste u više od polovice od devet pokrajina u zemlji, ali broj smrtnih slučajeva ne raste tako dramatično. Pokazatelji kao što je prosječna duljina boravka u bolnici ohrabrujući su.

Iako znanstvenici kažu da je potrebno više vremena da se dođe do konačnog zaključka, ministar zdravstva Joe Phaahla rekao je da su znakovi koji govore o težini bolesti dobri.

“Iako broj hospitalizacija raste preliminarni podaci sugeriraju da je to isključivo zbog većeg broja zaraženih, a ne zbog težine oboljenja od varijante omikrona”, rekao je.

U zadnjih nekoliko dana, u epidemiji u cijeloj zemlji sada povezanoj s varijantom omikron zaraženo je oko 20.000 ljudi dnevno, s 19.018 novih slučajeva covida-19 u četvrtak, prema podacima Nacionalnog instituta za zarazne bolesti, ali samo je 20 novih smrtnih slučajeva.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari