Pratite nas

Reagiranja

Kad bi imala priliku što bi Kolinda Grabar Kitarović pitala Danicu Ramljak? Koliko ste piva popili na račun Instituta Ruđer Bošković?

Objavljeno

na

Bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković Danica Ramljak na svom je Facebooku objavila otvoreno pismo upućeno HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, uglavnom se radi o glupostima, temi koja je vrlo interesantna režimskom Jutarnjem listu ili Pilsel-Macan-Rakarovom blogu, nažalost, niti jedno pitanje bivšeg Sanaderovog kadra nije vezano uz predstečajne nagodbe, a trebalo ih je od deset barem osam biti posvećeno spomenutoj temi.

danica-ramljak

No, ukoliko obrnemo priču, dakle, ukoliko zamislimo mogućnost da pitanja imaju pravo postavljati i oni koji su dužni odgovarati na naša pitanja, pitanja hrvatskih građana, mislimo na političare, kakva bi pitanja Danici Ramljak mogla postaviti predsjednička kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović, i ne samo ona nego i hrvatski građani.

  1. Koliko ste gospođo Ramljak svojedobno popili piva na račun Instituta Ruđer Bošković, a o čemu su svojedobno pisali neki hrvatski mediji? Mislimo na vrijeme koje ste proveli u aerodromskim čekaonicama, neće me učiniti zadovoljnom odgovor koji bi glasio da se radi o dva ili tri piva, jer neki tvrde da pivo ipak volite, skoro koliko i cigarete.

   2. Kad smo već kod cigareta, neki također tvrde da ste i cigarete kupovali na račun Instituta Ruđer Bošković dok ste bili ravnateljica, pa koliko ste kutija pušili dnevno i o kakvim se cigaretama radilo? Znate li da su cigarete štetne za zdravlje.posebno ako ih kupujete na tuđi račun, tada je šteta dvostruka?

    3. Neki kažu, ne znamo da li lažu, kako ste na račun Instituta plaćali taksi i da ste potrošili tisuće kuna kako biste se vozikali taksijem čak i tamo gdje vam je lakše bilo ići pješice. Gospođo Ramljak imate li vozačku dozvolu i znate li da si ni deset posto Hrvata ne može priuštiti vožnju taksijem, posebno ne na način na koji je to Vama polazilo za rukom?

    4. Gospođo Ramljak volite pivo, i to je, naravno, dobro, vole i neki novinari Jutarnjeg lista, drugi novinari, istog medija, vole konjak, a poneki čak i vino, volite li Vi vino, naime, optuživalo Vas se da ste kupovali na račun Instituta skupe butelje vina, i da ste ih itekako ispijali dok ste bili ravnateljica Instituta Ruđer Bošković? Je li to istina i ako je istina koliko dnevno butelja možete skresati, naravno, ako vam drugi plate?

   5.  Kažu da ste za ravnateljicu Instituta Ruđer Bošković došli po Sanaderovoj volji i po volji Dragana Primorca, budući da nam novinari Jutarnjeg lista ne žele reći možete li Vi to reći kakav je Sanader momak, je li frajer kakvim ga je doživljavao Davor Butković. koji također, baš poput Vas, voli skupa vina?

    6. Kažu da ste spiskali u tri godine preko 100 000 kuna za mobitel, odnosno, za račun na mobitelu, kako vam je to uspjelo i jeste li spavali s mobitelom dok se ‘mobitelirali’? Običan smrtnik 100 000 kuna na mobitel ne potroši ni za tri života, koje, nažalost, nema.

Ovih šest pitanja je posve dovoljno, poglavito ako pročitate novu knjigu Ante Tomića, koju je posvetio svom šefu, vama i vama sličnima. Ne znamo točno kako se zove knjiga, ali znamo da je neka zmija u naslovu.

tinolovka-news.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Kome smeta ISTINA?

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je još prije sedam dana srušena facebook stranica portala Kamenjar sa skoro 40 000 fanova, sinoć je srušena stranica portala Dnevno sa oko 130 000 fanova, a jutros stranica portala Direktno.

Očito da je istina na ovim prostorima zabranjena.

Prenosimo izjavu Andreje Latinović glavne urednice portala Dnevno.hr: Obavještavam čitatelje da je srušena FB stranica Dnevno.hr. Nakon nekolicine blokada svih koji rade na portalu, od naših privatnih profila do messengera, sada smo i konačno srušeni, na radost mnogih.

Ne moramo se uopće slagati u mišljenjima, a to i jest jedna od odlika demokracije, niti očekujem preveliku kolegijalnost i pomoć. Svakako, ukoliko je bude, zahvaljujem.

Ovo je malo veća i žešća priča od “običnog” rasturanja portala pa je sukladno tome prijavljeno i policiji. Naći ćemo način kako riješiti problem, a onima koji uživaju želim i dalje ugodnu zabavu, mir i dobro te puno zdravlja i sreće.

 

Cenzura na Facebooku: U ime obitelji, prema primjeru Njemačke, predložila Vladi konkretne korake za zaštitu ustavnih prava građana

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Obilježavamo još jednu obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

na

Obilježavamo još jednu obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana (Veliko Trgovišće, 14. svibnja 1922., Zagreb, 10. prosinca 1999.).

U hrvatskoj povijesti pamtit ćemo ga kao čovjeka koji je stvorio hrvatsku državu te političara kakav se jednom rađa u stotinu godina.

Nu, nakon svake obljetnice  često se zapitamo: jesmo li mu se dovoljno odužili? I svaki puta odgovor je – ne. U Zagrebu primjerice još uvijek nema njegova spomenika, a ni neka ulica ili trg ne zovu se njegovim imenom. Istina, trg po njegovu imenu u glavnom gradu nazvali su neku „šikaru“ daleko od centra grada, koja je više nalik na „olinjali“ park nego na mjesto koje nosi ime ovog časnog i uvaženog hrvatskog domoljuba. Već su podigli i bistu Ivi Loli Ribaru, ali ne i Franji Tuđmanu.

Nestalo je i Trga maršala Tita, ali Tuđman nikako da dođe na red. Obitelj  hrvatskog predsjednika već je u nekoliko navrata isticala da bi bila zadovoljna da mu se spomenik podigne na Rusvetlovu  trgu, ali oni koji o tome odlučuju prave se gluhi. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić čak dosad ni jednom nije pozvao obitelj Franje Tuđmana na dogovor. Što je po tim pitanjima svih ovih godina radio HDZ-e, stranka koju je Tuđman i osnovao? U vrijeme kampanje svaki puta nose njegovu bistu iz dvorane u dvoranu, „kune“ se u njega, ali nakon toga ništa se ne događa. Tko primjerice sprečava HDZ da sam usred Zagreba ne podigne spomenik svom utemeljitelju i predsjedniku, a naposljetku i pobjedniku hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata? Koliko još vode mora proći ispod Savskog mosta da Tuđman u svojem Zagrebu dobije dostojno mjesto?

Iznimno mnogo štete Tuđmanu nanio je žalosni predsjednik RH Stjepan Mesić, koji je dva mandata potrošio na pljuvanje, bljuvanje i marginaliziranje njegove uloge u stvaranju slobodne, samostalne i  neovisne hrvatske države. Kakav je Mesić čovjek najbolje je pokazao i time što nakon njegove smrti nikada nije posjetio njegov grob. Na taj način, poglavito mladima, poslao je jednu strašnu poruku. Nu, sva je sreća što će i u hrvatskoj povijesti ostati zabilježen kao netko kojeg će se Hrvati sramiti, jer nikada u svojoj povijesti nisu imali tako sramnog predsjednika. Sve što je radio protiv Hrvatske i Tuđmana već mu se sada vraća, a u budućnosti od njega neće ostati baš ništa pozitivno. Baš kao ni od Josipovića ili od Vesne Pusiće, ali i drugih izdajica svega što hrvatski diše.

Ono što je nekada govorio Tuđman i te kako je aktualno još i danas. Tako je primjerice 1992. uz ostalo rekao: „Dragi Hrvati i Hrvatice, danas neki hoće opet ugroziti to što smo postigli, hoće opet nametnuti neke svoje  političke poglede koji su se pokazali već nekoliko puta kao lažni i kao skrahirani“.

A kad je riječ o Domovinskome ratu od njega smo mogli čuti i ovo:

  • „Htjeli smo da do svoje samostalnosti dođemo i bez rata. Htjeli smo da ne bude žrtava. Svaki hrvatski život je dragocjen, ali kad u tome nismo uspjeli,znali smo da se za tu borbu moramo pripremati i pripremali smo se ustrajno. Od one protuhrvatske milicije poskrivečki smo stvarali hrvatsko redarstvo, hrvatsku policiju, Zbor narodne garde. Nismo imali pravo ni po međunarodnim propisima na proglašenje svoje vojske, ali smo je postupno stvarali. Kad nam je rat nametnut i otvoreno, mogli smo se naoružavati samo otimanjem od jugokomunističke armije i kupovati na sve moguće načine izvana potajno. Znajte da i one zemlje koje će nas kasnije priznati, čak i jedna Njemačka, a da ne kažem Amerika, zatvarale su, uhićivale i kažnjavale one Hrvate koji su nam pokušavali dobaviti oružje i nabaviti čak i najmanje količine.“ (1992.)

Tuđman je također isticao da je oružje bilo ono koje je rješavalo sudbinu hrvatskog naroda te dodao:- „Razumije se, Hrvatska vojska mogla je odnijeti pobjedu u tom svetom domovinskom ratu, samo zato što je izrasla iz njedara hrvatskog naroda, samo zato što je čitav hrvatski narod i domovinske i iseljene Hrvatske  bio spreman uložiti sve svoje snage, samo zato što je bio jedinstven sa  svakim vojnikom, zato što su gotovo na svim bojištima bili vojnici i ratnici iz čitave Hrvatske. To je bio rat čitavog hrvatskog naroda koji je goloruk bio suočen sa najvećom okupatorskom silom u Europi. Kažu da je bila treća vojna sila u Europi i bila je naoružana s  tisuću petsto tenkova i nekoliko stotina zrakoplova i raketa.“(1992.)

Zanimljivo je bilo i njegovo razmišljanje o Bosni i Hercegovini (1993.). Rekao je:

  • „U Bosni i hercegovini vodili smo takvu politiku koja je bila realna s gledišta interesa hrvatskog naroda i Hrvatske države. Mi se nismo zanosili time da BiH može do i Drine biti Hrvatska. A, među nama rečeno, – nemojte mi to, ako su novinari sada tu, pripisati, i ne znam što. Da vam netko da takvu hrvatsku državu pitam vas, kakva bi to  Hrvatska država bila do Drine u kojoj bi bilo dva milijuna Srba i dva milijuna Muslimana? Bi li to bila Hrvatska država? Da li bi za takvu Hrvatsku državu trebalo ginuti? I koliko bi nas izginulo, i što bi onda bilo? Ima takvih mudraca, razumijete, koji su zastupali takve ideje od samog početka, i u redovima naših vojnika, borbenih ljudi i mladića“ – govorio je dr. Franjo Tuđman.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari