Pratite nas

Kad bi Josipović ‘ustao’ protiv druga Tita bio bi neprijatelj svome ocu

Objavljeno

na

Kad bi Josipović ‘ustao’ protiv druga Tita bio bi neprijatelj svome ocu

ante josipovc„Doći u Zagorje, a ne vidjeti spomen kuću prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana bila bi pogreška, također to(isto, o. a.) vrijedi i za Kumrovec i kuću Josipa Broza Tita“-kaže Ivo Josipović i dodaje kako i kod jednog i drugog (uza sve počinjene zločine, o. a.!?) ipak prevladavaju ‘dobre strane’!?

Zašto Ivo Josipović ‘spašava’ druga Tita, lažnjaka; ‘spašavajući’ Titove zločine iz ne tako davne prošlosti Ivo Josipović Hrvatskoj ‘osigurava’ zločinačku budućnost!? Odgovor je veoma jednostavan:

-Kad bi Josipović ‘ustao’ protiv druga Tita bio bi i neprijatelj svome ocu, Anti Josipoviću, koji je itekako zdušno i savjesno rješavao probleme hrvatskog nacionalizma, poznatijeg kao Hrvatsko Proljeće. Nakon čuvenog sastanka u Karađorđevu-a po Titovu nalogu-trebalo je fizičkom represijom ugušiti taj protudržavni pokret u Hrvatskoj a krivce primjereno pacificirati odnosno strpati u kazamate; izuzev kolovođa Mike i Savke koji su se, eto, ‘posuli partijskim pepelom’ i priznali svoju ‘krivnju’!

Evo što je o ulozi Ante Josipovića u tim izrazito boljševičkim čistkama nedavno izjavio živi svjedok tog vremena ali i žrtva komunističkog terora, Ivan Zvonimir-Čičak:

„Dobio sam otkaz u ‘Morgenblatt’-u nakon što sam napisao (istinu!) da je otac aktualnog predsjednika, Ante Josipović, 1972. progonio pripadnike Hrvatskog proljeća. Tvrdim, Ante Josipović je bio kadrovik za izbacivanja, hapšenje i optužnice protiv proljećara.“

Bila je to Čičkova kolumna od 6. veljače 2010. u kojoj između ostalog stoji i ovo:

„U prvih šest mjeseci 1972. iz Saveza komunista je isključeno oko 1150 članova. Glavni naredbodavac je bio Vladimir Bakarić, a glavni egzekutor za izbacivanja, hapšenja i pripreme optužnica bio je Ante Josipović, otac aktualnog predsjednika Ive Josipovića.“ 

U kolumni zbog koje je u ‘Morgenblatt’-u dobio otkaz, Čičak je napisao da se Ante Josipović „kao predstavnik Partije nalazio na čelu komisije koja je provodila u djelo liste za odstrel koje je radio Bakarić.“

Eto, zbog toga se Ivo Josipović ne smije odreći druga Tita jer kad bi to učinio odrekao bi se i svog oca Ante koji je bio indirektni provoditelj Titovih naloga, zar ne; a mudri narod kaže da jabuka ne pada daleko od stabla!

Međutim, ima još nešto što baca ‘ružnu sliku’ na oca aktualnog nam predsjednika države:

‘Lovac na UDBA-ške glave’, Bože Vukušić, nekadašnji politički emigrant i istraživač zločina UDBA-e gostovao je nedavno na jednoj osječkoj televiziji gdje je, između ostalog, oca aktualnog predsjednika RH Ive Josipovića povezao s likvidacijama hrvatskih političkih emigranata diljem Europe.

Vukušić je kazao da bi po zapovjednoj odgovornosti za monstruozan zločin ubojstva koje se dogodilo  kraj Venecije 24. kolovoza 1972. godine kad su udbaške ubojice likvidirale cijelu obitelj Ševo, mogao biti odgovoran otac današnjeg hrvatskog predsjednika, Ante Josipović.

Naime, prema njegovim tvrdnjama, u vrijeme likvidacije tročlane obitelji Ševo, supružnika Stipe i Tatjane te devetogodišnje(posvojene) kćeri Rosemarie, na funkciji izvršnog sekretara za ideološki nadzor Udbe u CK SKH nalazio se upravo Ante Josipović.

– „Josipovićevo ponašanje u vrijeme afere Lex Perković dodatno pojačavaju sumnju da bi moje pretpostavke mogle biti itekako točne; da je njegov otac kao šef ideološke komisije CKSKH u to vrijeme bio jedan od onih koji su s političke razine davali suglasnost i odobrenja UDBA-i za provedbu likvidacija“-kazao je u emisiji Bože Vukušić.

Sjetimo se samo prošle godine pred pristup EU, s kolikom je euforijom premijer u sprezi s predsjednikom branio ‘udbaške sjekiraše’, umalo da se zbog njihove zaštite i Ustav RH nije promijenio a sjetimo se i tadašnjih riječi Zorana Milanovića:

„Tjerali ste lisicu, istjerat ćete King Konga!“

Doduše, dvije UDBA-ške lisice su i dolijale ali ne zahvaljujući novo-pravedniku Ivi Josipoviću, Zoranu Milanoviću, Orsatu Miljeniću, Mladenu Bajiću…i inim udbaškim mentorima/simpatizerima, dolijale su isključivo zahvaljujući dosljednoj njemačkoj ‘pravednosti’…i čeka ih doživotna robija!

Gdje je onda King Kong?

-Pa, ta opaka beštija izgleda još uvijek miruje u svom zaštićenom kavezu, dokle, do konačne lustracije koju nam i EU nameće!?

Dakako, politički korumpirano hrvatsko pravosuđe u sprezi s Novim Pravednikom s Pantovčaka u tom pravcu samostalno ništa neće napraviti, kao i dosad.

jurcevicJer, evo što u svojoj knjizi simptomatičnog naziva ‘Slučaj Perković spašavanje zločinačke budućnosti’, piše  prof. Josip Jurčević:

„Jedan načelni problem je što je Služba državne sigurnosti (i ine ideološke strukture) pola stoljeća poput najvjernijeg psa služila jugoslavenskoj državi i komunističkom režimu ratujući na sve načine i najviše protiv samostalne hrvatske države i pluralne demokracije, pa je bila nemoguća misija da takva sigurnosna struktura može služiti hrvatskoj državi i demokraciji.

Drugi načelni problem je u tome što je SDS u komunističkom razdoblju bila strogo podređena vladajućoj partiji i režimu, a 1990., raspadom komunističke partije i režima te oblikovanjem novoga institucijskog sustava, SDS je najedanput došla u neprirodan položaj, tj. postala je glavni gospodar i moderator ključnih događanja u samostalnoj Republici Hrvatskoj.“

Drugim riječima, u ovoj našoj, kripto-demokratskoj državi Hrvatskoj sve je isto kao i ‘prije’ samo Njega, druga Tita nema. A dok se ne riješimo Tita, njegovih sljedbenika i ‘zaštitara’ njegova lika i djela, i lustracija ostaje tek mrtvo slovo na papiru; King Kong će nam se i dalje u lice cerekati iz svog dobro zaštićenog kaveza!

Umjesto predloženog ‘outsourcing’-a ili ‘spin off’-a kod kuharica, spremačica i čistačica u državnim ustanovama uvedimo taj racionalni sistem na Trgu sv. Marka i na Pantovčaku kako bi konačno pomeli brojni nakot King Kongovih klonova, jednom zauvijek…a time bi se riješili i latentne opasnosti od, po Jurčeviću, zločinačke budućnosti!

 

 

 

Damir Kalafatić/hrsvijet.net

kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Admiral Domazet Lošo večeras u Münchenu, a u četvrtak na tribini u Offenbachu

Objavljeno

na

Objavio

Poznati hrvatski politolog, geostrateg i umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo  gost je Hrvata i njihovih zajednica u Njemačkoj, gdje će na tribinama predstavljati svoju knjigu  ‘Admiralovi zapisi 2 – Što je istina’.

Prva tribina održat će se danas u 19,30 sati u Hrvatskom domu (Schwanthalerstr. 96, 80336 München) a hrvatske iseljenike na admiralovo predavanje poziva Akademski krug Hrvatske katoličke župe München.

Marljivi organizatori bez obzira na radni dan očekuju veliko zanimanje hrvatskih iseljenika za admiralovu tribinu s obzirom na poznate njegove stavove vezane uz Hrvatsku, Domovinski rat i globalizacijske procese koje ovaj geostrateg već godinama detaljno analizira vođen svojim istraživanjima, vojnom izobrazbom i domoljubljem.

Dva dana kasnije u četvrtak 23.11.u 19:30 sati admiral Lošo gostuje  u Martinseestraße 2, 63150 Heusenstamm, nadomak Offenbacha, na tribini koju organiziraju Hrvatski katolički forum  i Hrvatska katolička zajednica Offenbach/M. Bit će to prava prigoda da se iz prve ruke čuje što je admiralova istina o hrvatskoj političkoj zbilji, a ujedno da iseljenici saznaju kako admiral Domazet Lošo geostrateški gleda na hrvatsko iseljeništvo, njegovu finacijsku potporu domovini i investicije koje hrvatska politika već dvadesetak godina nije u stanju pravilno usmjeriti, a neprestano se govori o značaju i snazi hrvatskog iseljeništva, te njegovom povratku u domovinu.

Tko je tu zakazao i kakva je budućnost iseljene Hrvatske, daljne masovno iseljavanje ili državna strategija koja potiče imućnije isljenike na povratak, investiranje i zapošljavanje mladih ljudi, kako bi se izbjegao daljni egzodus mladih i stručnih kadrova  iz domovine, čiji odlazak osiromašuje zemlju koja je uložila velika sredstva u njihovo obrazovanje? Iseljenici traže već duže vrijeme odgovore i na ta njima zanimljiva i životno značajna pitanja.

Također poznati su admiralovi stavovi vezani uz BiH odakle porijeklo vuče mnoštvo hrvatskih iseljenika, kada u svojim javnim nastupima kaže:

“Ono što je ključno u BiH jest što će se događati sa hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini. Problem Hrvata BiH ne može se riješiti ako se problem Hrvata i BiH ne stavi kao pitanje broj jedan hrvatske vanjske politike. Sadašnje stanje je posljedica neimanja politike Hrvatske prema BiH nakon smrti Tuđmana, pa čak i nema koncepta kakva bi trebala biti politika prema BiH. Hrvatska politika se mora jasno opredijeliti i odrediti svoje interese u BiH. Ona mora pratiti i politiku velikih sila gdje planovi već postoje, naglašava admiral Domazet Lošo.

Zanimljivo je da je hrvatski admiral bio  sudionik i planer glavnih vojnih operacija OS RH od početaka do svršetka Domovinskog rata, a 1992. je uz Gotovinu, jedan od glavnih zapovjednika Livanjske bojišnice i bojnoga područja koje je obuhvaćalo sjevernu i srednju Dalmaciju, južnu Bosnu i Hercegovinu.

Bez obzira na te njegove ratne zasluge zbog toga što je bio  supotpisnikom “Otvorenog pisma  dvanaestorice hrvatskih generala” javnosti,  tadašnji predsjednik RH Stjepan Mesić ga je prisilno umirovio stoji u generalovoj biografiji.

Zoran Paškov

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari