Connect with us

Kad bi Josipović ‘ustao’ protiv druga Tita bio bi neprijatelj svome ocu

Published

on

Kad bi Josipović ‘ustao’ protiv druga Tita bio bi neprijatelj svome ocu

ante josipovc„Doći u Zagorje, a ne vidjeti spomen kuću prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana bila bi pogreška, također to(isto, o. a.) vrijedi i za Kumrovec i kuću Josipa Broza Tita“-kaže Ivo Josipović i dodaje kako i kod jednog i drugog (uza sve počinjene zločine, o. a.!?) ipak prevladavaju ‘dobre strane’!?

Zašto Ivo Josipović ‘spašava’ druga Tita, lažnjaka; ‘spašavajući’ Titove zločine iz ne tako davne prošlosti Ivo Josipović Hrvatskoj ‘osigurava’ zločinačku budućnost!? Odgovor je veoma jednostavan:

-Kad bi Josipović ‘ustao’ protiv druga Tita bio bi i neprijatelj svome ocu, Anti Josipoviću, koji je itekako zdušno i savjesno rješavao probleme hrvatskog nacionalizma, poznatijeg kao Hrvatsko Proljeće. Nakon čuvenog sastanka u Karađorđevu-a po Titovu nalogu-trebalo je fizičkom represijom ugušiti taj protudržavni pokret u Hrvatskoj a krivce primjereno pacificirati odnosno strpati u kazamate; izuzev kolovođa Mike i Savke koji su se, eto, ‘posuli partijskim pepelom’ i priznali svoju ‘krivnju’!

Evo što je o ulozi Ante Josipovića u tim izrazito boljševičkim čistkama nedavno izjavio živi svjedok tog vremena ali i žrtva komunističkog terora, Ivan Zvonimir-Čičak:

„Dobio sam otkaz u ‘Morgenblatt’-u nakon što sam napisao (istinu!) da je otac aktualnog predsjednika, Ante Josipović, 1972. progonio pripadnike Hrvatskog proljeća. Tvrdim, Ante Josipović je bio kadrovik za izbacivanja, hapšenje i optužnice protiv proljećara.“

Bila je to Čičkova kolumna od 6. veljače 2010. u kojoj između ostalog stoji i ovo:

„U prvih šest mjeseci 1972. iz Saveza komunista je isključeno oko 1150 članova. Glavni naredbodavac je bio Vladimir Bakarić, a glavni egzekutor za izbacivanja, hapšenja i pripreme optužnica bio je Ante Josipović, otac aktualnog predsjednika Ive Josipovića.“ 

U kolumni zbog koje je u ‘Morgenblatt’-u dobio otkaz, Čičak je napisao da se Ante Josipović „kao predstavnik Partije nalazio na čelu komisije koja je provodila u djelo liste za odstrel koje je radio Bakarić.“

Eto, zbog toga se Ivo Josipović ne smije odreći druga Tita jer kad bi to učinio odrekao bi se i svog oca Ante koji je bio indirektni provoditelj Titovih naloga, zar ne; a mudri narod kaže da jabuka ne pada daleko od stabla!

Međutim, ima još nešto što baca ‘ružnu sliku’ na oca aktualnog nam predsjednika države:

‘Lovac na UDBA-ške glave’, Bože Vukušić, nekadašnji politički emigrant i istraživač zločina UDBA-e gostovao je nedavno na jednoj osječkoj televiziji gdje je, između ostalog, oca aktualnog predsjednika RH Ive Josipovića povezao s likvidacijama hrvatskih političkih emigranata diljem Europe.

Vukušić je kazao da bi po zapovjednoj odgovornosti za monstruozan zločin ubojstva koje se dogodilo  kraj Venecije 24. kolovoza 1972. godine kad su udbaške ubojice likvidirale cijelu obitelj Ševo, mogao biti odgovoran otac današnjeg hrvatskog predsjednika, Ante Josipović.

Naime, prema njegovim tvrdnjama, u vrijeme likvidacije tročlane obitelji Ševo, supružnika Stipe i Tatjane te devetogodišnje(posvojene) kćeri Rosemarie, na funkciji izvršnog sekretara za ideološki nadzor Udbe u CK SKH nalazio se upravo Ante Josipović.

– „Josipovićevo ponašanje u vrijeme afere Lex Perković dodatno pojačavaju sumnju da bi moje pretpostavke mogle biti itekako točne; da je njegov otac kao šef ideološke komisije CKSKH u to vrijeme bio jedan od onih koji su s političke razine davali suglasnost i odobrenja UDBA-i za provedbu likvidacija“-kazao je u emisiji Bože Vukušić.

Sjetimo se samo prošle godine pred pristup EU, s kolikom je euforijom premijer u sprezi s predsjednikom branio ‘udbaške sjekiraše’, umalo da se zbog njihove zaštite i Ustav RH nije promijenio a sjetimo se i tadašnjih riječi Zorana Milanovića:

„Tjerali ste lisicu, istjerat ćete King Konga!“

Doduše, dvije UDBA-ške lisice su i dolijale ali ne zahvaljujući novo-pravedniku Ivi Josipoviću, Zoranu Milanoviću, Orsatu Miljeniću, Mladenu Bajiću…i inim udbaškim mentorima/simpatizerima, dolijale su isključivo zahvaljujući dosljednoj njemačkoj ‘pravednosti’…i čeka ih doživotna robija!

Gdje je onda King Kong?

-Pa, ta opaka beštija izgleda još uvijek miruje u svom zaštićenom kavezu, dokle, do konačne lustracije koju nam i EU nameće!?

Dakako, politički korumpirano hrvatsko pravosuđe u sprezi s Novim Pravednikom s Pantovčaka u tom pravcu samostalno ništa neće napraviti, kao i dosad.

jurcevicJer, evo što u svojoj knjizi simptomatičnog naziva ‘Slučaj Perković spašavanje zločinačke budućnosti’, piše  prof. Josip Jurčević:

„Jedan načelni problem je što je Služba državne sigurnosti (i ine ideološke strukture) pola stoljeća poput najvjernijeg psa služila jugoslavenskoj državi i komunističkom režimu ratujući na sve načine i najviše protiv samostalne hrvatske države i pluralne demokracije, pa je bila nemoguća misija da takva sigurnosna struktura može služiti hrvatskoj državi i demokraciji.

Drugi načelni problem je u tome što je SDS u komunističkom razdoblju bila strogo podređena vladajućoj partiji i režimu, a 1990., raspadom komunističke partije i režima te oblikovanjem novoga institucijskog sustava, SDS je najedanput došla u neprirodan položaj, tj. postala je glavni gospodar i moderator ključnih događanja u samostalnoj Republici Hrvatskoj.“

Drugim riječima, u ovoj našoj, kripto-demokratskoj državi Hrvatskoj sve je isto kao i ‘prije’ samo Njega, druga Tita nema. A dok se ne riješimo Tita, njegovih sljedbenika i ‘zaštitara’ njegova lika i djela, i lustracija ostaje tek mrtvo slovo na papiru; King Kong će nam se i dalje u lice cerekati iz svog dobro zaštićenog kaveza!

Umjesto predloženog ‘outsourcing’-a ili ‘spin off’-a kod kuharica, spremačica i čistačica u državnim ustanovama uvedimo taj racionalni sistem na Trgu sv. Marka i na Pantovčaku kako bi konačno pomeli brojni nakot King Kongovih klonova, jednom zauvijek…a time bi se riješili i latentne opasnosti od, po Jurčeviću, zločinačke budućnosti!

 

 

 

Damir Kalafatić/hrsvijet.net

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari