Pratite nas

Komentar

Kad je ostvarena Hrvatska država, koga su Hrvati abolirali?

Objavljeno

na

Kad je postalo jasno da će pobjedu u Drugom svjetskom ratu odnijeti saveznici, Srbi su abolirali četnike.
Kad je ostvarena Hrvatska država, koga su Hrvati abolirali? Četnike!!!!!!!  Hajde ti sada budi pametan.

[ad id=”93788″]

Čudan smo narod mi Hrvati. Nama smeta što su Srbi rehabilitirali Dražu Mihajlovića i sve koji su se ikad borili za Srbiju, bez obzira na ideologiju. Odrekli su se jedino jugoslavenstva jer ga vide kao neuspjeli eksperiment u pokušaju ostvarenja velike Srbije, što je bio i jedini razlog njenog postojanja.

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Mi se za razliku od njih, odričemo onih koji su se borili za hrvatsku državu, osuđujemo ih kao zločince, nabrajamo i preuveličavamo sve srpske žrtve a ignoriramo sve ono što su oni radili po Hrvatskoj. Za nas su borci za velikosrpsku tvorevinu Jugoslaviju heroji, a oni koji su stvarali i branili hrvatsku državu, zločinci. Čak ni branitelji iz Domovinskog rata ne prolaze bolje i ne samo da ih se krsti neškolovanim primitivcima iz najniže klase, nego se i domovinski rat, kroz udruge financirane iz hrvatskog budžeta, krsti zločinačkim činom a hrvatsku državu zločinačkom državom.

Mi bi htjeli da Srbi budu kao i mi, da pljuju po sebi, da svoju državu nazivaju slučajnom i da se prema sebi odnose onkako kako se mi odnosimo prema sebi.

Pored svega onoga po čemu Hrvatska prednjači ispred Srbije, ima jedna važna srpska karkteristika, za nacionalne probitke vjerojano najvažnija – Srbi su državni narod, koji se ne odriče niti jedne generacije koja se zauzimala za srpske probitke, bez obzira koju ideološku liniju zauzimali i u čijem savezništvu ih ostvarivali.

Kad je postalo jasno da će pobjedu u Drugom svjetskom ratu odnijeti saveznici, partizani su abolirali četnike.

Kad je ostvarena hrvatska država, koga su Hrvati abolirali? Četnike!!!!!!! Hajde ti sada budu pametan.
Mi se obaramo na vladiku Porfirija zato što pjeva pjesme o Momčilu Đujiću, jer mi hapsimo one koji pjevaju o Juri Francetiću.

Mi prigovaramo Srbima što žrtve Jasenovca preuveličavaju više nego što ih mi preuveličavamo.
Srbijom danas vlada koalicija četnika i komunista (Vučić, Nikolić, Dačić, Vulin) kojima ideološke razlike ne predstavljaju nikakvu zapreku, kad se radi o interesima Srbije. Srbi žrtvuju ideologiju za naciju a Hrvati žrtvuju naciju za ideologiju. Hrvatska uostalom niti nema hrvatske ljevice, nego jugoslavensku ljevicu koja niti ne prikriva svoj svjetonazor.

Srbija četničkog vojvodu Šešelja, privremeno puštenog iz haaškog zatvora drži na slobodi a Hrvatska iz srpskog zatvora oslobođenog i izručenog branitelja Veljka Marića trpa u tamnicu i drži pod gorim uvjetima nego što ih je imao u Srbiji, po svjedočenju samog Marića.
Da je Darko Pajičić razbio latiničnu ploču bilo bi mu naređeno da plati postavljanje nove ploče. Razbio je ćiričnu i izgubio glavu.

Mi se zgražamo nad Srbima što su takvi kakvi su i što nisu kao mi. E moj narode! – zapjevao je Thompson.

Marko Jurič (14 January at 18:36) – MARKO JURIČ: Zašto snebivanje na Lazanskog? Mi u Hrvatskoj imamo srpske kameleone

Vidim snebivanja i žestoke reakcije na gostovanje Miroslava Lazanskog u Otvorenom. Zašto? Zato što je iznosio svoje prosrpske stavove? A kakve je trebao? Lazanski je jedan originalni, pravi Srbin i dobro je s vremena na vrijeme podsjetiti hrvatsku javnost kako to izgleda. Pogotovo zato jer mi u Hrvatskoj imamo srpske kameleone koji misle kao i Lazanski, ali to ne govore. Uostalom, da nije bilo Lazanskog, sinoćnje Otvoreno bi bilo smrtno dosadno.

Lazanski je zapravo briljirao u emisiji i bilo je vrlo zanimljivo gledati s koliko strasti i vještine brani i zagovara srpske interese. Na drugoj je strani provocirao sugovornike na suptilan bizantski način uvaljivanja osjećaja krivnje i tjerao sugovornike u defanzivu da se pravdaju ili brane kad je bilo govora o nabavci tog balističkog sustava. Ipak, udruženi poduhvat hrvatske pameti predvođen borbenim Togonalom, staloženim Cvrtilom i zanimljivom hadezeovom ministarskom akvizicijom Nikolom Brzicom uzeo je mjeru srbijanskom kolegi i podsjetio sve zainteresirane zašto je JNA izgubila rat.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kainovska ljubav brata Emira Hadžihafizbegovića

Objavljeno

na

Objavio

GostovanjeGostovanje Emira Hadžihafizbegovića u emisiji Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića možemo promatrati iz dva kuta.

Prvi se odnosi na bošnjačku politiku prema Hrvatima u BiH, nad kojima Bošnjaci desetljećima provode sustavno političko nasilje. Koliko god je u emisiji, kad je zaškripilo, Hadžihafizbegović pokušavao bježati iz politike u glumu, prosječan gledatelj shvaća da je on primjer današnjeg bošnjačkog političkog čovjeka: desnom rukom promiče islamsko-nacionalnu BiH (član je SDA), a lijevom maše s napamet naučenim floskulama građanluka za izbor komuniste Željka Komšića.

Hadžihafizbegović tvrdi da je normalno da Bošnjaci Hrvatima biraju Komšića, jer po njegovoj procjeni ‘četnik’ Milorad Dodik Dragan Čović „rade na uništenju bosanskohercegovačkog društva“. Mudri Hadžihafizbegović pristupa tom društvu kao jednom, nadnacionalnom, ignorirajući njegovu višedimenzionalnost.

Ukoliko i prihvatimo tu akrobaciju ostaje za vidjeti zašto bošnjačka koalicija (post-)titoista i islam-nacionalnog SDA pojačava stiskanje Hrvata svaki put kad se Srbi postroje. I ne pušta, od jeseni 1992. do danas. Valjda je temeljem ahdname Mehmeda II. Osvajača, povijesnog dokumenta „koji garantira ljudska prava i vjerske slobode“, kako jednom reče voditelj Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Abdulgafar ef. Velić, Hadžihafizbegović u Nedjeljom u 2 bio slobodan nabrojati pet Hrvata koje bi Bošnjaci odmah birali. Kako je sam glumac priznao, današnja izborna ahdnama to omogućuje: jasnu diskriminaciju cijelog jednog naroda. Iz toga proizlazi da je BiH samo za Bošnjake, Srbi su ionako četnici, a Hrvate treba podčiniti nametanjem raznih QuislingaDegrella van Tonningena.

Hadžihafizbegović je izjavio još nešto vrijedno pažnje: „Hrvati su naša braća!“ Simbolično je da hrvatski državljanin po Ranku Ostojiću gleda na Hrvate kao braću, ali bi – kako voli reći – „on i njegov narod“ odlučivali o sudbini i političkom nestanku braće. Takvu plemenitu bratsku ljubav možda je još samo Kain znao pokazati.

Drugi ćošak iz kojeg možemo promatrati glumca i bivšeg vojnika Armije BiH i HVO-a iz Tuzle je kroz manjak vizije hrvatskih političara, i u Hrvatskoj i BiH. Bi li prosječan gledatelj bio uznemiren nakon Hadžihafizbegovićevog baljezganja da Hrvatska i hrvatski političari u BiH znaju odgovoriti – raditi u korist rješavanju hrvatskog pitanja u BiH? Vjerojatno ne bi.

Hrvatska je nakon triput nametnutog Komšića tek par mjeseci upozoravala Europsku uniju, međunarodne aktere i svjetske diplomacije o štetnosti tog čovjeka, neravnopravnom položaju Hrvata u BiH i spornosti izbornog zakona. O tome svjedoče brojni medijski izvještaji, poput sastanka Andreja Plenkovića Emmanuela Macrona. Nakon toga je sve stalo, ishod je onaj stari – Hrvati, snađite se i ne talasajte puno. Jer, da se nešto izrodilo iz tih kvazipokušaja zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Matthew Palmer ne bi zaobišao Mostar u širokom luku.

Izjave političara vratile su se u okvir tužne hrvatske zbilje (čemu svjedoče floskule „podržavamo ravnopravnost svih konstitutivnih naroda“ i „BiH je prijateljska zemlja“), a vjerojatno će tako i ostati do idućih općih izbora 2022. godine. Primjerice, ne promišlja se o bilo kakvom djelovanju izvan europske karikaturalne sporosti, savezništvu sa SAD-om po pitanju položaja Hrvata u BiH, lobiranju, ili drugim ambicioznijim koracima.

Pitanje je što se može očekivati od hrvatskog predsjedanja Europskom unijom 2020.? Iz najava je jasno kako će Hrvatska gurati balkanske države ka Uniji, a kad je u pitanju BiH vjerojatno će to biti pomoć njoj kao „prijateljskoj državi“, uz široko zaobilaženje cjelokupnog hrvatskog pitanja (školstvo, kultura, znanost i obrazovanje, RTV javni servis, teritorijalna, politička i ekonomska ravnopravnost, itd.)

Ni južno od Save nije bolje. Hrvatski političari podijelili su fotelje, vlast na razini Federacije BiH uredno funkcionira, Hrvati dižu ruke za nova zaduživanja, Najlegitimniji otvoreno laže o izmjenama izbornog zakona kako bi, valjda, širio ‘optimizam’ među hrvatskim narodom. Ukorjenjuje se kultura slabosti, normalizira se smeće po cesti u Mostaru, iako se zna da je s druge strane hadžihafizbegovićevski brat.

I da, Hadžihafizbegović samo igra tragediju koju potpisuju abelovski Hrvati.

I.Pepić/poskok.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zagazili smo duboko u sferu kolektivne socijalne patologije: Zoki i njegova kandidatura ‘zapalili’ Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

BUM! TRAS! KARAMBA! NEVIĐENA SENZACIJA! TKO BI TO OČEKIVAO!? MA, JE LI MOGUĆE!? AUUUUUUUUU!!!

Zoki Milanović objavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske (koja je mjesecima najavljivana). Kud ćeš većeg događaja!?

Drma se Hrvatska, podrhtava kao list na vjetru od uzbuđenja!

“Jedini političar državničkog kova”; “Samo on ima karizmu autentičnog ljevičara”; “Jedini političar koji može ujediniti ljevicu” – pljušte komplimenti i pohvale iz kruga njegovih obožavatelja, pogotovu iz posrnule Partije – pa čak i među otpadnicima koji trenutačno imaju status disidenata i osnovali su vlastite strančice. I svi oni čekaju, naravno, poneku sinekuru ako Zoki kojim slučajem zasjedne na Pantovčak. Ponašaju se, dakle, po onoj: “ne laje pas sela radi, nego zbog sebe”. Inače, pokazali su koliko ga “vole” kad je odlazio iz politike.

Čovjek koji je 5-6 puta izgubio izbore, tisuću puta se izblamirao u javnosti svojim lupetanjima koja nemaju veze sa zdravim razumom, pokušao vrbovati i kupovati zastupnike MOST-a i na kraju podvijena repa napustio SKH/SDP, vraća se u velikom stilu!

To medijsko napuhavanje može progutati samo raja ispranog mozga – svima ostalima mora se smučiti. Ili biti urnebesno smiješno. Famu oko Zokija ne šire samo mainstream mediji i TV postaje s nacionalnom koncesijom, nego i “desni” mediji i sve polako ulazi u sferu kolektivne socijalne patologije.

I nije to prvi put da se ovako kolektivno “zabavljamo” poput publike u nekom trećerazrednom cirkusu. I neće biti nikakvo čudo ako u dogledno vrijeme mediji izlude i onaj zdravi, normalni dio ovog naroda koji još uvijek nije podlegao propagandi i ispiranju mozga.

Ljudi, bježite s Interneta! Idite u prirodu! Ako je ikako moguće odaberite neku lokaciju bez struje i ne nosite radio aparat, mobitel ili bilo kakvo slično pomagalo. Ako želite ostati normalni.

Čudite se zašto ljudi odlaze iz Hrvatske!?

Pa vjerojatno zato što su pametniji od ovih koji su ostali. Ja drugoga razloga ne vidim.

Cirkus nas tek čeka. Kad počne kampanja za predsjednika države.

Bilo bi zgodno napraviti analizu s podacima o egzodusu hrvatskih građana u vrijeme predizbornih aktivnosti. Smijem se kladiti da je osjetno veći nego inače.

Ali, ništa zato. Oni imaju izborni zakon po kojemu ih na vlast može izabrati i 5 građana. Ne može se Hrvatska toliko isprazniti da oni ne mogu osvojiti vlast.

A to je najvažnije. Za njih.

A narod…koji narod?

 

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari