Connect with us

Analiza

KAD JE VESELO, NEKA JE…

Objavljeno

on

Uz objavu pozitivnih rezultata vlade RH o rastu BDP-a, prihodima i rashodima Proračuna koji su nadmašili i najoptimističnije prognoze, uz smanjenje deficita, smanjenje zaduženja RH po Kratkoročnim kreditima-transakcijama, dodajmo još jednu ništa manje veselu vijest, a u stvarnosti možda i najpozitivniju od svih dobrih događanja u radu naše nove vlade RH, a to je smanjenje broja nezaposlenih.

[ad id=”93788″]

Skoro svi smo zaboravili da je za vrijeme bivše Kukuriku Kukulele KATASTROFALNE vlade RH, Grafikon na početnoj stranici DZS  mijenjan 3 puta u 4 godine, na žalost, sa pokazateljima povećane stope registrirane nezaposlenosti, te povećanjem njegove „visine“, a što se možemo i sami uvjeriti na slici ispod:

bdp

Već danas, 30.05 2016., iako mjesec svibanj još nije gotov, sa sigurnošću TVRDIM:
Grafikon na početnoj stranici DZS – Stopa registrirane nezaposlenosti, u ovom obliku odlazi u povijest, arhivu, .. nema više….. popapala maca…

Grafikon još možemo gledati, u ovom obliku, samo do 23.06.2016. (četvrtak) i onda s velikim olakšanjem reći cijeloj Naciji: „BRONHI“ – lakše se diše.

Dopustite mi kratko objašnjenje tvrdnje i optimizma, jer svi imamo pravo na dodatni optimizam ma koliko se neki trudili umanjiti ga, sakriti, uništiti…..

Dugogodišnjim praćenjem broja nezaposlenih na stranicama HZZ-a, te usporedbom  prije i poslije Kukuriku VRH, vidljivi su pozitivni pomaci, a najviše promjenom i same „klime“ koja je udahnula „novi vjetar u leđa“ urušenom gospodarstvu Izborima 08.11.2015., kad je postalo jasno da vlada RH s Partijom na čelu i njezinim „satelitima“ odlazi u povijest.

Ovom prilikom moramo se prisjetiti i prošlih vremena i svjetske ekonomske krize, koja se prelila u RH u prvom tromjesečju 2009., koliko je trajala te koje je posljedice ostavila, ali se je RH ipak uspješno „othrvala“ i sa nekoliko nepopularnih mjera. (sjetimo se i čuvenog „Broša“ na kojem je pisalo 317 625)

Na žalost, kad jedna nevolja prođe, tada slijedi još veća, koja nas je zahvatila toliko duboko da ćemo još godinama osjećati te posljedice.
Najveća nevolja koja je ikad zadesila našu mladu Hrvatsku državu zvala se Kukuriku Kukulele KATASTROFA i bila je pogubnija od bilo kakve svjetske ekonomske krize.

Najkraće rečeno, Stopa registrirane nezaposlenosti za svibanj 2016. iznosi cca 14,6 % i to će biti objavljeno 23.06.2016. na stranicama DZS.

 ( dozvoljavam si  malenu pogrješku sukladno vremenu u kojem pišem, tj. prije završetka tekućeg  mjeseca, te nepotpunim i elektronskim podatcima…)

(Svima nam je jasno kako je sve ovo „nepotpuno“, ako zaboravimo da je više od 100 000 mladih Hrvata napustilo Domovinu „trbuhom za kruhom“, tj. ekonomska emigracija, ali nisam to zaboravio, već namjerno istakao i kao temu neke buduće analize, jer, kako naši stari znaju reći: „Svako zlo za neko dobro!“) 

Hrvatska ide dalje, unatoč i usprkos!

(Izvor: HZZ, DZS, osobna obrada podataka)

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

SVAĐAJU SE, RADE I O TOM ŠUTE

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari