Pratite nas

Kad manekenke i ‘estradne umjetnice’ nude seks za party na jahti!

Objavljeno

na

Ni estradne umjetnice nisu ono što su nekoć bile, dakle, ne bave se isključivo glazbom i estradom kao primarnim područjem svog djelovanja. Nekoć su estradne umjetnice uglavnom pjevale ili otvarale usta na playback, danas otvaraju usta ali iz nekih drugih razloga, ne želimo, dakako, biti prosti ali možete, ukoliko ste dovoljno maštoviti, sami pretpostaviti. Prema pisanju srbijanskih medija, njima je za vjerovati koliko i Jutarnjem listu, dobar dio estradnih umjetnica iz susjedne i prijateljske nam Srbije ima razrađen plan kako si osigurati ljetovanje iz snova ili kako si zaraditi honorar a da ne pjevaju iako otvaraju usta.

Vjerujemo kako vam ne treba posebno crtati o čemu se radi i o kavom je biznisu riječ. No, nekima, iako su navodno po vokaciji estradne umjetnice, usta ne služe samo za pjevanje, uostalom, zašto i bi, ukoliko niste Severina od pjevanja se ipak ne živi, a ona također otvara usta. Sjećate li se? Od otvaranja usta bi i moglo. Naime, prijateljska i susjedna Srbija razgranala je novu vrstu biznisa u kojem sudjeluju uglavnom djevojke od dvadesetak godina, radi se o ne baš poznatim pjevačicama, manekenkama te plesačicama u beogradskim noćnim klubovima koje preko posrednika odlaze u Crnu Goru kako bi unovčile svoj bogomdani talent te za nekoliko stotina eura ili dobru zabavu, dakle, ljetovanje, nude svoje seksualne usluge bogatoj klijenteli, navodno slavnim i besramno rastrošnim facama, što se u Srbiji naziva jahting prostitucijom.

Ipak, ni jahting prostitucija nije ono što je nekoć bila, a bogme ni djevojke nisu više tako naivne, naime, mnoge od njih više ne trebaju posrednike već se preko osobnih poznanstava same odlučuju na avanturu i odlazak u oazu seksa i raskalašenog života, što se, naposljetku dobro plaća a ništa ne boli. Puno se toga promijenilo posljednjih godina, nekoć su se takozvanom jahting prostitucijom bavile uglavnom uvozne djevojke iz država nastalih raspadom Sovjetskog Saveza danas je to posve drugačije, u biznis su uključene i cure koje nisu pretjerano financijski ovisne o prodaji svoga tijela. Policija je više ili manje nemoćna kada je takva vrsta prostitucije u pitanu, osim ukoliko im se ne posreći, no, i tada su kazne relativno blage za prekršitelje zakona.

Iako sve izgleda idilično te poprilično jednostavno, naravno, nije. Naime, takva vrsta biznisa nosi sa sobom puno opasnosti, posebno za djevojke koje misle kako je novac zaraditi jednostavnije nego što je ikad bilo, dok sve, kao i uvijek, ima svoju cijenu. Svijet droge i organiziranog kriminala uvijek je bio pupčanom vrpcom naslonjen na svijet prostitucije bez obzira kakva ona bila. Zapravo, sve je to jedno te isto.

tinolovka

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Papin izaslanik za Međugorje formalno počeo svoju službu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Apostolski vizitator za Međugorje, nadbiskup varšavsko-praški mons. Henryk Hoser, u nedjelju je formalno počeo svoju službu u Međugorju.

Na početku svete mise koju je predvodio monsinjor Hoser pročitano je pismo pape Franje u kojem ga on imenuje posebnim izaslanikom, odnosno apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za Međugorje.

U tom je pismu Papa izrazio želju da se posveti osobita pozornost na pastoral te mu se dodjeljuju sve potrebne ovlasti.

Hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko poželio mu je dobrodošlicu i kazao da se radi o povijesnom događaju jer na misi prisustvuje i sam apostolski nuncij u BiH te je izrazio očekivanje da će Međugorje pod vodstvom mons. Hosera “napredovati na hodočasničkom putu”.

Hoser je rekao kako je velika uloga Međugorja u zagovoru mira u svijetu i u toj zemlji.

“Istina je, svijet silno treba mir. Mir u srcu, u obitelji, mir u društvu i mir u svijetu koji svi toliko žele”.

Svrha je poslanja apostolskoga vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće.

Riječ je o isključivo pastoralnoj službi koja se nastavlja na misiju posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena mons. Hoseru u veljači prošle godine, a koju je dovršio u prethodnim mjesecima.

Mons. Hoser u medijskim je istupima čak ustvrdio kako bi prva ukazanja Gospe u Međugorju, koja su se dogodila u proljeće 1981., mogla biti priznata.

Prema tvrdnjama tada šestero djece Gospa se ukazala prvi put 24. lipnja 1981. godine. Nekima ukazanja traju do danas. Zbog svojih poruka Gospu iz Međugorja naziva se Kraljicom mira.

Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je istraživalo fenomen Gospinih ukazanja u Međugorju. Po dovršetku posla svoj su izvještaj dostavili Kongregaciji za nauk vjere.

Hoser je u kolovozu prošle godine izjavio da će “Sveti Otac najvjerojatnije priznati prva Gospina ukazanja u Međugorju”.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Na Pomenu obilježena 25. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, na Pomenu iznad Doljana danas je održan komemorativni događaj „Spomen na Pomen“, tijekom kojega je otkrivena spomen-ploča za osam hrvatskih branitelja, stradalih na jablaničkome bojištu: Josipa Mioča, Pericu Kutlešu, Franu Krištu, Marka Belića, Matu Mamića, Miću Šokčića, Antu Luketića i Željka Bogdana, piše rama-prozor.info

Spomenuta udruga je 2014. godine postavila spomen-ploču na kojoj su upisana imena hrvatskih branitelja stradalih upravo na ovome mjestu: Ljilje Zrno, Ivana Radoša, Ivana Petrovića, Martina Baćka.

Kako bi se odala počast svim hrvatskim braniteljima stradalima na ovome nekadašnjem bojištu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata pokrenula je inicijativu za postavljanje ploče na kojoj će biti upisana imena i preostalih stradalih branitelja, kao lokaciji središnje komemoracije za sve stradale na ovoj bojišnici.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života, kako iz ratnog vremena tako i sada, okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote.

Polaganje vijenaca održano je 10,30 sati, nakon čega je svetu misu u 11 sati predvodio gvardijan tomislavgradskoga franjevačkoga samostana fra Sretan Ćurčić uz suslavlje župnika župe Doljani fra Ivana Pervana.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari