Kad ne tuče branitelje, milicija se bavi Tomićevim izmetom

10

Nedugo nakon što je Ranko Ostojić preuzeo ministarstvo unutarnjih poslova vidjelo se kako Ostojić policiju shvaća kao instrument za provođenje politike vladajuće partije. U duhu je  ideologije, koju tako žarko Ostojić zastupa, neraskidiva veza između partije i represivnog aparata. Da se nešto čudno događa sa hrvatskom policijom, od Ostojića milicijom, vidjelo se nedugo nakon dolaska Ostojića na čelnu poziciju u MUP-u.

[dropcap]U[/dropcap] nikada objašnjenoj policijskoj akciji u Vrgorcu, poznatijoj kao „Vrgorska Kristalna noć“, policija je sa popisom birača na kojem je Komitet zaokružio nepoćudna prezimena upadala u obiteljske domove usred noći. Tražilo se nepodobne Hrvate iz Hercegovine, nikada nitko iz policije nije objasnio tko je sastavio i obilježio nepoćudne obitelji u vrgorskoj krajini. Zna se samo kako je popis bio brižno pripremljen, kao nekada kada su partizani ulazili u kakvo „novooslobođeno“ mjesto. Međutim, čak ni ovo nije pomoglo partiji da preuzme vlast u navedenom gradu. Istodobno, nikome nije palo na pamet da akciju sličnih razmjera i iste metodologije provede u Vukovaru.

Prava narav političke milicije vidjela se kada je Ranko Ostojić nakon internetske prepirke sa Markom Franciškovićem istoga dao zatvoriti u psihijatrijsku ustanovu. Možda najzorniji primjer koji u punom obimu prikazuje totalitarističku narav režima i vezu sa ideološkim prethodnicima iz vremena komunističke strahovlade odnosi se na Marka Franciškovića. Jedina razlika između slučaja Francišković i ranijih slučajeva iz vremena komunizma je u tome što su Franciškovića umjesto u Staru Gradišku ili na Goli otok otpremili na psihijatrijsku ustanovu, a sve zbog izgovorene riječi.

Taj verbalni delikt koji je do savršenstva doveden u vremenu komunističke strahovlade, pomiješan sa odredbom o strogom kažnjavanju zbog uvrede „službenog lica“ ponovno je, a da toga niste ni svjesni, uveden u hrvatski javni prostor.

Ostojić kao pravi politički komesar milicije štiti bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga. To bratstvo i jedinstvo manifestirano kroz kriminalno isticanje dvojezičnih ploča na državnim ustanovama u Vukovaru, Ostojić je spreman braniti svim sredstvima pa čak i ako padne krv hrvatskog branitelja. Pored neviđene brutalnosti Ostojić je demonstrirao i zadivljujuću dozu arogancije tvrdeći kako je branitelj Darko Pajčić stradao zbog rakije prilikom skidanja dvojezične ploče, a ne zbog policijske brutalnosti. Da, na riječ ćemo povjerovati Ostojiću kako sin nekadašnjeg milicajca SAO Krajine nije niti dotaknuo Pajčiča već mu je samo pomogao sigurno se prizemljiti. To prizemljenje Pajčić je platio sa pola glave. Ostojićevi politički odredi milicije ponovno u akciji!

Međutim, kako se ne bi stekao dojam kako Ostojićeva milicija ništa ne radi ovih dana su uzbunili sve medije sa fotografijama strašnog razbojnika. Najveći hrvatski mediji na naslovnicama internetskih izdanja objavili su fotografije kao potjernice za strašnim razbojnikom. Uzbunila se analitika i operativa ravnateljstva policije, crtaju se fotoroboti, a zlobnici kažu kako su i bespilotne letjelice u zraku. Naime, traži se strašni razbojnik koji je priučenog pisca, inače podoficira JNA, Antu Tomića zasuo izmetom. Tko će izdati tjeralicu za Tomićem koji nas svakodnevno zasipa ideološkim izmetom iz novina ostaje nepoznanica.

I dok Ostojićeva milicija batina branitelje, vrši racije zbog sumnjivih hercegovačkih prezimena i lovi Tomićeva govna Slavko Stečajko mirno operira milijardama kuna našeg poreznog novca. Dok netko krade netko mora držati i stražu!

Željko Primorac/hrsvijet

facebook komentari

 • EMINƎM

  tomica 🙂 sada je poznat kao tomica-govnica

 • EMINƎM

  tomica 🙂 sada je poznat kao tomica-govnica

 • odavno se nisam nasmijao kao u prošlu nedjelju kad su ‘okupali našeg dragog’ kolumnistu 🙂

 • odavno se nisam nasmijao kao u prošlu nedjelju kad su ‘okupali našeg dragog’ kolumnistu 🙂

 • EMINƎM

  šanel 5 a la tomić

 • EMINƎM

  šanel 5 a la tomić

 • šuti, mogao bi se Ante obogatiti na liniji parfema

 • šuti, mogao bi se Ante obogatiti na liniji parfema

 • EMINƎM

  ;o)

 • EMINƎM

  ;o)