Connect with us

Kolumne

Kad se grizli zeza

Objavljeno

-

Samo se nadam da Petrov neće nakon određenog vremena klisnuti u provincijsku idilu uzgajati mandarine kao što se Budiša svojedobno, nakon što je usosio Hrvatsku, povukao na ladanje saditi kupus i promatrati zvijezde. A nama ostaviti da se nosimo s Milanovićem… Kad se ”Grizli” zeza, ozbiljne se stvari događaju. Vrlo ozbiljne.

[ad id=”93788″]

U HDZ-u se, nakon što su srušili Vladu, nameračili rušiti Karamarka. Misle: kad sruše Karamarka, prestat će hajka na njih. Neće. Osim ako na čelo ne postave nekoga tko će redovito podnositi raport lutkarima iz sjene.

Ali pustimo sad to, događaji u HDZ-u nekako su pali u drugi plan otkako se dogodio incident u Saint-Etiennu. Da će se teroristička provokacija navodno ogorčenih navijača dogoditi svi su unaprijed znali – navijači po društvenim mrežama, HNS, novine, pa čak i SOA. Na žalost, nitko se nije potrudio incident spriječiti. A tko ga je sve potpomagao, vjerojatno nikada nećemo saznati.

   Tomas Bauer, vlasnik odnedavno vrlo poznate PR agencije ”Grizli”, kaže da je on autor plana napada u Saint-Etiennu, koji je prije samog napada kružio internetom. Kaže da se zezao, i time je, po njemu, ta stvar razriješena. On se zezao! Dalje moralizira o ”zločinačkom HNS-u” i opravdanosti borbe ”ogorčenih navijača” protiv njega. Čudno. Da, recimo, francuska ili belgijska policija otkrije kod nekog Abdurahima s evidentiranom islamističkom prošlošću plan napada koji se dogodio potkraj prošle godine u Parizu, sumnjam da bi mu dovoljno bilo reći da se samo zezao. Kada kažem ovo ”evidentirani” mislim na činjenicu da je Bauer devedesetih bio jedan od ideologa one struje Dinamovih navijača koja je rušila Tuđmana i za koju je Zvezdin navijač, Borivoj Radaković, napisao komad U plavom paklu.

Ne kada je Grizli Bauer u pitanju, to je sasvim dovoljno. Nedavno je otkriven ugovor u kojem se ”Grizli” obvezuje stranoj tvrtci za stanovitu naknadu omogućiti kontakt s ministrima Orepićem, Šprljom i Petrovim, protežiranje interesa te tvrtke na HTV-u te pokretanje sudskog procesa u korist te tvrtke. Bauer je i tada samo lakonski odgovorio da to nije ništa i obrušio se na Karamarka da mu je obio auto. Iako se više ni Beljak ne bavi takvim poslovima. I tako se zatvara krug znakovitih indicija: Most – Grizli – preuzimanje policije i obavještajnih službi – napad u Francuskoj – relativizacija napada i obrušavanje na HNS. Obrušavanje u kojemu sinkronizirano djeluju Petrov, Bauer, Orepić, Milanović, Dragovan, Matija Babić itd.

Da u ovoj zemlji postoje ikakva suvisla mjerila, agenciju ”Grizli” odavno bi češljala policija, a vjerojatno bi bilo posla i za DORH. Javnost bi također tražila da zna kakve su to veze između pojedinih ministara sad već tehničke vlade i tih ministara. No, takvih mjerila u Hrvatskoj nema. U Hrvatskoj lutkari iz sjene određuju mete medijske hajke, a on tko nije meta može raditi što mu drago. Što ne znači da je pošteda trajna, tako da se oni što danas moraliziraju s visoka, misleći da su zaštićeni, možda već sutra nađu u čudu što ih je to snašlo. Kada i sami postanu meta. Naime, dobro se sjećam kako se o Karamrku nekoć pisalo biranim i pohvalnim riječima.

Samo se nadam da Petrov neće nakon određenog vremena klisnuti u provincijsku idilu uzgajati mandarine kao što se Budiša svojedobno, nakon što je usosio Hrvatsku, povukao na ladanje saditi kupus i promatrati zvijezde. A nama ostaviti da se nosimo s Milanovićem… Kad se ”Grizli” zeza, ozbiljne se stvari događaju. Vrlo ozbiljne.

Damir Pešorda/Hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari