Connect with us

Život

Kad Veljača bez trunke srama poziva predsjednicu da je bude sram

Objavljeno

-

Glumica , scenaristica, poduzetnica i novopečena aktivistica za prava žena Jelena Veljača ponovno se obrušila na bivšu predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović proglasivši je potpuno nekompetentnom zbog najave da se u budućnosti planira posvetiti borbi za zaštitu. žena i djece.

Veljača, valjda jedini trenutni autoritet – barem što se medija tiče – za ovu problematiku – kaže kako se predsjednica se, nije odazvala ni molbama da svojim pojavljivanjem podrži skupljanje novca za žrtve seksualnog nasilja, a nije pokazala ni da je osobito upućena u problematiku nasilja nad najslabijim članovima društva. Također ističe kako smatra da je ta izjava licemjerna, lažna i beskrajno uvredljiva za prvoborkinje na ovom polju, piše Nikolina Nakić

E pa draga Jelena , dok si se smucala po Beogradu ističući kako si ponosna što ti kćer usvaja nove riječi tipa šargarepa predsjednica se bavila ženama koje STVARNO predstavljaju žrtve seksualnog nasilja a njihovi zlostavljači nisu kažnjeni iz jednostavnog razloga što tebi i tebi sličnima nisu u primarnom, ni u bilo kojem drugom fokusu. Predsjednica se prije četiri godine sastala u Vukovaru u Klubu “Sunčica” sa ženama stradalnicama Domovinskog rata.

Njihova predstavnica tada je rekla: Nikakav novac ni bilo što drugo ne može nadoknaditi ono kroz što smo mi prošle, svu patnju i ostalo, ali je je ipak ovo neki oblik zadovoljštine koji nam daje snagu za dalje“ Ta udruga pruža psihosocijalnu pomoć ženama žrtvama silovanju u agresiji na Hrvatsku.

Predsjednica je također izjavila: zastavu hrvatske snage i pobjede s kninske tvrđave, kao simbol zajedništva sa ženama koje su tijekom Domovinskog rata preživjele strahote ratnog zločina silovanja poklanjam vukovarskoj Udruzi Žene u Domovinskom ratu.

I što kažeš Jelena, ona nema prava angažirati se dodatno oko zaštite najslabijih, jer ste ti i tvoje preuzele monopol nad tom vrstom aktivizma, ne skrivajući da vas silovane Vukovarke ne zanimaju – još se sjećamo kad ih je Vesna Pusić uputila na čelo kolone gay pride u znak solidarnosti.

Toliko vas zanimaju istinske patnice . Ali , razumijem, silovane Vukovarke nisu interesantne medijima, ne privlače mase na prosvjede, ne bacaju se selfiji, njihov ,,spasi me,, nije dopro do javnosti, njihovi zlostavljači ne oduzimaju vam san, štoviše, rade dobro plaćene državne poslove u zemlji koju tretirate kao maćehu jer je ne osjećate svojom.Spominjete je jedino u slučaju kad na nju treba , po mogoćnosti s pozornice, dobro hračnuti.

Pozivate predsjednicu na stid,a same stida i srama nemate.Žene radi kojih ćete reagirati moraju vam odgovarati ideološki, ili ćete preko usta staviti flaster.
Da ste ga barem preko usta stavili i ovoga puta.

Nikolina Nakić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari