Connect with us

Komentar

Kada će zatražiti oprost netko od onih koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku?

Objavljeno

-

Heiko Maas

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas zatražio je u četvrtak, 1. kolovoza 2019. od poljskog naroda oprost zbog zlodjela koje je njihova zemlja pretrpjela tijekom Drugog svjetskog rata, u govoru u povodu krvavog gušenja Varšavskog ustanka prije 75 godina.

Stidim se što su Nijemci učinili vašoj zemlji u ime Njemačke- rekao je.

Također je kazao, pišu mediji, da je Njemačka odgovorna za tu strahotu i da se stidi što se okrutno nacističko gušenje te pobune „nakon rata predugo skrivalo“.

Ovim primjerom mogao bi krenuti i srbijanski ministar vanjskih poslova notorni Ivica Dačić i zatražiti oprost hrvatskog naroda za sva zla koje su učinili Srbi tijekom agresije u Domovinskom ratu na Republiku Hrvatsku.

Vjerojatno se sjeća da se rat vodio u Hrvatskoj i da su tenkovi odlazi iz Beograda put Vukovara i da su ih srpski građani, a poglavito srpske majke, oduševljeno ispraćale cvijećem.

Dačić bi, primjerice, poput svog njemačkog kolege, mogao izgovoriti – Došao sam ovamo  jer poštujem poginule i obitelji poginulih i ranjenih, jer želim od hrvatskog naroda zatražiti oprost – u Kninu, ili pak u Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku, Pakracu, Zagrebu, Virovitici,  Lipiku, Saborskom, Voćinu, Valpovu, Novskoj, Vinkovcima, Slunju, Drnišu, Glini, Županji, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Gospiću, Hrvatskoj Kostajnici, Sisku, Benkovcu, Petrinji, Dalju, Osijeku, Novoj Gradiški, Tovarniku, Kijevu, Ćelijama, Nuštru, Bogdanovcima,  Iloku, Zadru, Šibeniku…

I njemački kancelar Willy Brandt kleknuo je 7. srpnja 1970. u počast žrtvama u Varšavi.

Kada će kleknuti, odnosno spustiti se na koljena netko od onih koji su sudjelovali u velikosrpskoj i četničkoj  agresiji na Republiku Hrvatsku?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas