Connect with us

Politički rentgen

Kada CIA posjeti Zagreb, onda je to znakovito!

Objavljeno

-

Kratka agencijska vijest da je David Cohen zamjenik ravnatelja CIA sa suradnicima posjetio Zagreb i održao bilateralne sastanke s ravnateljem SOA-a Danielom Markićem i premijerom Andrejom Plenkovićem u najmanju je ruku znakovita vijest. CIA i izraelski MOSSAD, najjače su i najutjecajnije obavještajne agencije na svijetu. Znakovito je i to da je do sastanaka s vrhom CIA došlo bez nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića!

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Bez supotpisa premijera i predsjednika Republike Hrvatske ne mogu biti imenovani čelnici hrvatskih obavještajnih službi, što implicite sugerira da je politički utjecaj na SOA-u i VSOA-u podijeljen između dva brda, a s aspekta nacionalne sigurnosti bilo bi izuzetno važno da na tom području vlada skladna kohabitacija radi zaštite nacionalnih interesa Republike Hrvatske. Ako zbog stranačkih, ideoloških ili osobnih animoziteta na obavještajno terenu vlada nesklad, onda je to bez ikakve sumnje problem za nacionalnu sigurnost Hrvatske. Ako bilo tko zbog politikantskih razloga koristi obavještajne resurse u borbi protiv političkih ili ideoloških neistomišljenika onda mi imamo veliki problem.

Dok premijer Andrej Plenković promovira prozapadne politike Republike Hrvatske kao članice EU u strateškom savezništvu sa SAD-om, osobito glede agresije Rusije na Ukrajinu, Zoran Milanović svojim otvorenim istupima nedvojbeno zastupa potpuno oprečna stajališta i možemo opravdano nagađati da je upravo taj nesklad u vanjskim politikama Republike Hrvatske bio povod za posjet zamjenika ravnatelja CIA-a. Andrej Plenković, imao je prigodu na najvišoj obavještajnoj razini još jednom potvrditi čvrsta stajališta Vlade Republike Hrvatske o privrženosti euroatlantskoj antiruskoj koaliciji. Suprotna stajališta Zorana Milanovića, njegovi grubi nasrtaji na čelnike američke administracije i čelnike EU i njegovi panegirici Putinu i Rusiji,  bez ikakve sumnje već su bili  predmet globalnih obavještajnih rasprava i prije ovog bilateralnog sastanka i možemo opravdano špekulirati da su te teme i ovaj puta dominirale u ovom bilateralnom susretu.

Nacionalna sigurnost Republike Hrvatske snažno je ugrožena nekontroliranim curenjem podataka iz tajnih pravosudnih izvida u pojedine medije i postavlja se važno pitanje tko to i za čiji račun nezakonito čini? Ima li ruska špijunska mreža utjecaj na ta događanja? Još je važnije pitanje koja je to služba u Republici Hrvatskoj odgovorna otkriti i procesuirati ove rabote, koje isključivo koriste ujedinjenoj lijevoj i desnoj oporbi s ciljem rušenja aktualne vlasti? Rušenje Vlade Republike Hrvatske na čelu s Plenkovićem u ovom trenutku međunarodnih ugroza, dovelo bi do destabilizacije Zapadnog Balkana i jugoistoka Europe, a tu destabilizaciju i moguće otvaranje novih ratnih sukoba u našem okružju, Putin je strateški ukalkulirao u svoj osvajački modus operandi kojega provodi na tlu međunarodno priznate Ukrajine.

Danas su kolateralne žrtve prisluškivanja, špijuniranja i otkrivanja elemenata tajnih izvida medijima Marko Milić, Davor Filipović, Krunoslav Katičić, Zvonimir Petešić Frka, Krunoslav Jakupčić i mnogi drugi, kao najbliži suradnici Andreja Plenkovića, a sutra ćemo žrtve biti svi mi koji se usude baviti javnom riječju i mišlju. Ovo besramno špijuniranje kapilarno se širi na cijelu naciju i već danas svatko od nas mora dobro promisliti kakvu će i kome će SMS poruku poslati, sa strahom da će već sutra kao predmet sramoćenja osvanuti na nekoj naslovnici reketarskih medija.

Ova najnovija SMS afera, u kojoj nije otkriven ni  jedan jedini euro koruptivnog novca, gurnuta je u medije tajnom obavještajnom rukom, što pokazuje da se nekome jako žuri s vlasti svrgnuti Andreja Plenkovića. U tom rušilačkom pohodu na Republiku Hrvatsku, u skladnoj su koaliciji ujedinjena oporba, Zoran Milanović i ruski interesi i među tim akterima potrebno je tražiti tu tajnu ruku. S te strane idu i brutalni pritisci na Hrvatsko pravosuđe, a nekontrolirani prekid mjera protiv mogućih okrivljenika kao u slučaju Josipe Rimac, što se pretvorilo u javno medijsko suđenje, dovodi do toga da su pravosuđu i istražnim institucijama često puta svezane ruke. U pravosudnom slučaju protiv Josipe Rimac najveća je kolateralna žrtva prisluškivanja Krunoslav Jakupčić bivši predsjednik Uprave Hrvatskih šuma. Čini se da su upravo Krunoslav Jakupčić i svi koji su kolateralno kontaktirali s njim, medijski  izabrani kao udarni malj oporbe i špijunske mreže za rušenje Andreja Plenkovića i aktualne vlasti Republike Hrvatske?

Kazimir Mikašek-Kazo 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari