Connect with us

Komentar

Kada glumcu nije dovoljno biti glumac

Objavljeno

on

Glumcu iz BiH Emiru Hadžihafizbegoviću ni izdaleka nije dovoljno biti glumac pa se na sve strane razmeće svojim političkim uvjerenjima i ocjenama o različitim osobama iz javnog života.

Tako je prije koji mjesec izjavio i sada u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” ponovio: “Da je Isus živ, zabranio bi Thompsona.”

Sračunato se poslužio najizrazitijim simbolom kršćanstva kako bi upravo hrvatske kršćane uvjerio da je Thompson zlo, no poskliznuo se i pao te pokazao kako mu je opća kultura mizerna. Isus nije zabranjivao niti je bio u prilici to činiti, bio je suprotnost institucijama koje zabranjuju i dopuštaju, a opraštao je i najvećim grešnicima.

Sugerirajući zabranu, glumac zapravo zaziva institucionalnu represiju, što će reći da je duhom režimski, i da razmetanjem političkim sudovima o nekome ili nečemu pokazuje vlastohlepnost.

I zar je doista taj Mamićev prijatelj mislio da će naići na bilo kakvo odobravanje u Hrvatskoj, a i među Hvatima u BiH, kad podupire Željka Komšića kojeg Hrvati mahom smatraju svojim najvećim političkim neprijateljem u susjednoj zemlji.

Moglo se očekivati da će Hadžihafizbegovićev nastup biti nastavak natjecanja u pljuvanju po hrvatskim ikonama, pa je HRT-u dobro došao.

Milan Ivkošić / VL

 

Čovjek sa stotinu lica, a ni jedno pravo

 

 

 

Javni poziv Emiru Hadžihafizbegoviću: Od koje svoje pjesme bi se Thompson trebao ograditi?

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari