Connect with us

“Kada god govorimo o Dodiku čini mi se da njegov krvni pritisak poraste, preporučam mu jogu”

Published

on

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u BiH Nicholas Hill prokomentirao je izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika da se proglasi nepoželjnom osobom, na šta je odgovorio da jedino ono što može raditi je da radi svoj posao, dodajući da se ne može brinuti oko tih stvari.

dodik-h– Kada god govorimo o Dodiku čini mi se da njegov krvni pritisak poraste. Naravno to me brine, a jedan moj prijatelj Srbin mi je rekao da mu preporučim jogu – rekao je Hill.

Na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnju izjavu japanskog veleposlanika da Japan nije spreman donirati sredstva za poplave dok domaće vlasti u BiH ne porade na transparentnosti utroška tih sredstava kazao je da je transparetnost od ključne važnosti u bilo kojem programu pomoći i da u potpunosti razumije njegovu zabrinutost.

– Što se tiče našeg novca koji ide kao pomoć nakon poplava taj novac se troši na programe koji mi identificiramo zajedno s našim partnerima širom zemlje – rekao je Hill tije kom današnje posjete Foči.

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u BiH Nicholas Hill danas je posjetio Foču gdje je razgovarao s načelnikom Foče Zijadom Kunovcem  i bivšim načelnikom Zdravkom Krsmanovićem.

Hill je posjetio i Aladža džamiju, gdje je razgovarao s glavnim imamom Farukom ef. Džankićem i predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Foča Salemom ef. Ćemom. Tijekom dana posjetit će i poduzeće Sezona d.o.o., odnosno grupu žena koja je pokrenula biznis. – Rad ovog preduzeća djelimično financira USAID – kazao je Hill.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari