Pratite nas

“Kada god govorimo o Dodiku čini mi se da njegov krvni pritisak poraste, preporučam mu jogu”

Objavljeno

na

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u BiH Nicholas Hill prokomentirao je izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika da se proglasi nepoželjnom osobom, na šta je odgovorio da jedino ono što može raditi je da radi svoj posao, dodajući da se ne može brinuti oko tih stvari.

dodik-h– Kada god govorimo o Dodiku čini mi se da njegov krvni pritisak poraste. Naravno to me brine, a jedan moj prijatelj Srbin mi je rekao da mu preporučim jogu – rekao je Hill.

Na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnju izjavu japanskog veleposlanika da Japan nije spreman donirati sredstva za poplave dok domaće vlasti u BiH ne porade na transparentnosti utroška tih sredstava kazao je da je transparetnost od ključne važnosti u bilo kojem programu pomoći i da u potpunosti razumije njegovu zabrinutost.

– Što se tiče našeg novca koji ide kao pomoć nakon poplava taj novac se troši na programe koji mi identificiramo zajedno s našim partnerima širom zemlje – rekao je Hill tije kom današnje posjete Foči.

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u BiH Nicholas Hill danas je posjetio Foču gdje je razgovarao s načelnikom Foče Zijadom Kunovcem  i bivšim načelnikom Zdravkom Krsmanovićem.

Hill je posjetio i Aladža džamiju, gdje je razgovarao s glavnim imamom Farukom ef. Džankićem i predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Foča Salemom ef. Ćemom. Tijekom dana posjetit će i poduzeće Sezona d.o.o., odnosno grupu žena koja je pokrenula biznis. – Rad ovog preduzeća djelimično financira USAID – kazao je Hill.

Fena

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Željko Glasnović ‘začepio usta’ prevladavajućim medijima! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

I današnja sjednica Sabora počela je stankom, a nastavljena je raspravom o Zakonu o minimalnoj plaći.

Današnja sjednica Sabora počela je sa šest zahtjeva za stankom.

Između ostalog, Miro Bulj tražio je stanku zbog zakona o regionalnom razvoju.

Gordan Maras tražio je stanku zbog problema u gradu Zagrebu “gdje gradonačelnik neopravdano tolerira dug Konzumu i Agrokoru”. Zastupnik Goran Aleksić želi govoriti o presudi protiv Addiko banke.

Željko Glasnović želi govoriti medijskoj blokadi.

Željko Glasnović poručio je da “istina u Hrvatskoj postaje hereza”.

“Govorio samo ovdje 50 puta zašto ne postavljamo prava pitanja u Saboru. Ako se brzo ne probudimo i provedemo reformu pravosuđa, ako ne pokrenemo brze reforme, ne volim tu riječ reforme, to je iz bivšeg sustava…”, rekao je Glasnović.

 

Glasnović: Hrvatska je desetljećima izložena destibilizaciji od strane trojanskih konja, nevladinih udruga (VIDEO)

 

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska trpi najveću diskriminaciju, a najviše novca šalju u Hrvatsku (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Kaznene prijave protiv šest osoba za raketiranje Banskih dvora 1991.

Objavljeno

na

Objavio

U Ravnateljstvu policije održava se konferenciju za novinare u povodu dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine, koje su izveli zrakoplovi nekadašnje Jugoslavenske vojske.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ante Gudelj, rekao je da za raketiranje Banskih dvora podižu kaznenu prijavu protiv pet državljana Srbije i jednog državljana Hrvatske.

Gudelj je rekao da se navedene osobe terete da su planirale, organizirale i izvršile napad na Banske dvore dok je tamo bio tadašnji predsjednik Franjo Tuđman. Istaknuo je da je u tom napadu poginula jedna osoba, a materijalna šteta je 35 milijuna kuna.

Osobe protiv kojih su podignute kaznene prijave ne nalaze se na području Hrvatske, te će se za njima rapisati međunarodne tjeralice, potvrđeno je iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari