Connect with us

Hrvatska

Kadeti HVU-a na zimskom kampu završili početnu fazu obuke i osposobljavanja

Objavljeno

-

Foto: MORH/ M. Čobanović

Kadeti HVU-a „Dr. Franjo Tuđman“ u srijedu su, na zimskom kampu u Udbini, uspješno završili početnu fazu obuke i osposobljavanje za vođenje desetine u realnim uvjetima, tijekom koje su naučili osnove formacije i tehnike kretanja i uvježbavali reakcije na izravnu i neizravnu paljbu.

U protekla dva tjedna kadeti su naučili osnove formacije i tehnike kretanja, osnove rada desetine u napadu i obrani, uvježbavali su reakcije na izravnu i neizravnu paljbu te su uspješno savladali početni dio obuke za vođenje desetine, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Zimski kamp devetnaestog naraštaja kadeta u Udbini koncipiran je kao sinteza kratkog teoretskog izlaganja i intenzivnog praktičkog rada, a posebna se pozornost posvećuje uporabi osobnog naoružanja i opreme te primjeni znanja i vještina zapovjednika desetine.

Na kampu je sudjelovalo ukupno 86 kadeta druge godine, 39 kadeta koji pohađaju smjer Vojnog vođenja i upravljanja, 26 kadeta sa smjera Vojnog inženjerstva te 21 kadet smjera Vojnog pomorstva, uz osam instruktora/zapovjednika voda.

Obuka obuhvaća temeljne vojničke vještine koje su kadeti stekli na početku svog obrazovanja poput rukovanja oružjem, kretanje vojnika, osnova pružanja prve pomoći te primjenu stečenih znanja u stresnim situacijama istaknuo je zapovjednik Treće kadetske satnije Kadetske bojne Renato Ceci. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari