Connect with us

Politika

Kajin: Istrani očekuju ponovni izlazak na birališta

Objavljeno

-

Isjecak/HRT

Novi gradonačelnik Buzeta Damir Kajin izrazio je u petak uvjerenost da građani Istre očekuju novi izlazak na birališta jer se, kaže, osjećaju prevarenima na proteklim izborima za župana, na kojima je u drugom krugu IDS-ov Boris Miletić tijesno pobijedio SDP-ova Danijela Ferića.

“Boris Miletić nema nikakve šanse ako dođe do ponavljanja izbora na bilo kojem izbornom mjestu u Istarskoj županiji. Vidjet ćemo što će odlučiti Državno-izborno povjerenstvo (DIP). Vjerojatno SDP ima puno veće šanse na Ustavnom sudu”, izjavio je Kajin (nezavisni s potporom SDP-a) u središnjem Dnevniku HRT-a.

Po izvješću Državnog izbornog povjerenstva (DIP) razlika između IDS-ova Borisa Miletića i njegova protukandidata, SDP-ova Danijela Ferića, iznosi 54 glasa u Miletićevu korist.

Kajin je pak ustvrdio da se do “dana današnjega ta razlika svela na 13 glasova”.

SDP je zatražio uvide u pojedina gradska i općinska izborna povjerenstva odakle su dobili brojne dojave o nepravilnostima tijekom prebrojavanja glasova u drugom krugu lokalnih izbora, 30. lipnja.

“Zanimljivo da u zemlji gdje mnogi kradu baš sve čega se dočepaju, samo kada se dijeli ponajveći plijen, a to je izborni, da nema prijevara. Ja sam duboko uvjeren da je došlo do prijevare birača i da građani Istre očekuju novi izlazak na biralište”, poručio je Kajin, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari