Connect with us

Politika

Kajin nahvalio Plenkovića: ‘Nemam riječi pohvala kojima bih se mogao izraziti’

Objavljeno

-

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, otvorio je dionicu Istarskog ipsilona. Prije toga susreo se s Damirom Kajinom, gradonačelnikom Buzeta, koji je za Vladu imao samo riječi hvale što je iznenadilo i samog premijera.

Premijer Andrej Plenković simbolično je otvorio dionicu Istarskog ipsilona Cerovlje – Lupoglav.

“Zadovoljstvo je što se kompletira veliki projekt za Istru i turizam. Predivan osjećaj”, rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon svečanosti, dodajući kako vjeruje da će do kraja mandata završiti i drugu cijev tunela Učka. “Ovo će imati izrazito pozitivne učinke na gospodarstvo”, rekao je premijer.

“Suradnja s Vladom je fantastična, nemam riječi pohvala kojima bih se mogao izraziti. Doista zahvaljujem premijeru”, rekao je Kajin na konferenciji za novinare. Dodao je da su otvorili dobru priču s Cimosom, ali i da idu u cestovnoj infrastrukturi.

Premijeru je Kajin poručio da bude još rigorozniji što se tiče epidemioloških mjera. “Moramo sačuvati sezonu. Buzetsko gospodarstvo putem COVID mjera povuklo je više od četiri milijuna eura, to je ogroman novac i netko se morao izboriti da se u ovim uvjetima može izaći u susret našim gospodarstvenicima”, rekao je Kajin.

“Damir je to premijerski kazao, sve se slažem”, našalio se Plenković pred novinarima. “Puno si nas nahvalio, ovo nije uobičajeno. Čak nas ni oni naši tako ne hvale”, rekao je Plenković.

Premijer je, komentirajući potvrdu hrvatskog plana oporavka i otpornosti vrijednog 47,5 milijardi kuna, rekao da je to ogroman poticaj i ohrabrenje. “Hrvatska je tu prošla zaista sjajno u odnosu na druge članice. Iskoristit ćemo šansu da do 2026. godine to potakne rast hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković. Dodao je da se dogodine nada ulasku Hrvatske u Schengen.

Plenković je otkrio da će i ovaj godišnji odmor provesti u Costabelli. “Kao i obično”, rekao je premijer, piše Dnevnik.hr

Premijer Andrej Plenković je nakon posjeta Buzetu stigao i na svečanost otvaranja dionice punog profila Istarskog ipsilona.

Riječ je o dionici Cerovlje – Lupoglav dugoj 13 kilometara, što će ujedno biti i završetak punog profila od čvora Lupoglav do tunela Učka.

“Ovo je godina u kojoj nastojimo ostvariti bolje turističke rezultate, vjerujem da ćemo zajedničkim odgovornim pristupom u tome i uspjeti”, rekao je Premijer na svečanosti otvaranja, dodajući da su tjedni pred nama izrazito važni. “Jako sam zadovoljan da Istra bilježi izvrsne rezultate”, rekao je Plenković.

Plenković: Nikad dosad toliko bespovratnog novca iz EU-a

Država će do 2027. uložiti 45 milijardi kuna u promet. “Ovo je krupan tjedan za prometnu infrastrukturu. Fascinantno je da se u istom tjednu i spaja konstrukcija Pelješkog mosta, jug Hrvatske se spaja u noći sa srijede na četvrtak”, rekao je Plenković, dodajući da će pred iduću sezonu Pelješki most i sve pristupne ceste biti gotove.

“Na gradnji ove dionice bilo je angažirano gotovo tisuću radnika, što je doprinijelo da mladi ostanu u Hrvatskoj”, rekao je Dario Silić, generalni direktor Bina Istre, na svečanosti otvaranja dionice. Dionica je završena četiri mjeseca prije roka, a u sklopu nje izgrađeno je i odmorište s benzinskom pumpom. Vrijednost investicije je 550 milijuna kuna.

Boris Miletić, istarski župan, rekao je da je ovo veliki dan za Istarsku županiju. “Ovo je bila najrizičnija dionica u smislu crnih statistika, stoga je ovo veliki korak naprijed po pitanju sigurnosti prometa”, rekao je Miletić, dodajući da je ovaj projekt mogao biti gotov i prije, ali da prijašnja vlada za njega nije imala razumijevanja.

Da se radi o velikom uspjehu naglasio je i Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, dodajući da će kompletan Istarski ipsilon biti završen do 2025. do Matulja.

Otvorena dionica Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas