Kako bi postupio prvi predsjednik Hrvatske države dr. Franjo Tuđman!?

4

Nakon proslave pravoslavnog Božića u Novinarskom domu,  izjava Pupovca i izaslanika premijera Srbije, te mlaka, bezlična reakcija Stiera i ne reakcija Plenkovića otvara  pitanje- Jeli Plenković zatočenik samog sebe i svog karaktera, Pupovca ili je zatočenik MOST-a.

Država, državnik koji ima stav i štiti nacionalne interese, dostojanstvo svog naroda ali i naroda koji je manjina, u ovom slučaju Srpska, trebao je reagirati puno žešće i odlučnije.  Izjava da ne želi komentirati  izjavu Vučićevog izaslanika nije stav koji očekujemo od premijera, pogotovo ne onakvu mlaku uvijenu izjavu ministra vanjskih poslova. Plenković i prisutni ministri, trebali su pokazati čvrstinu i krenuti prema izlaznim vratima Novinarskog doma. Ne nipošto ne bi pogriješili, baš suprotno   – pokazali bi stav države i odlike premijera kao državnika, a ministre kao zaštitnike interesa svoje domovine.

Ne samo da su trebali napustiti taj skup jer taj skup sa izrečenim porukama nije bio ono što je trebao biti – proslava vjerskog blagdana, već  pokušaj educiranja i slanja opasnih poruka. Postavljanje izaslanika srpske vlade kao da je Srbija ta koja je dobila rat i  da ne dao Bog kojem Srbinu u Hrvatskoj padne dlaka sa glave  u najmanju ruku je nedopustivo i energični nastup predstavnika hrvatske vlasti bio bi – marš van iz Hrvatske.

Ako se naš premijer vodi politikom prvog predsjednika Hrvatske države Franje Tuđmana, onda je trebao postupiti onako kako bi postupio on, a on bi dotičnu „personu“ izbacio iz Hrvatske naglavačke sa doživotnim otiskom hrvatske čizme na gu*ici.

Kakvu su to poruku dobili hrvatski građani, ne od predstavnika Srbije, već od predstavnika hrvatske vlasti i to one naviše.  Osobno sam mišljenja da bi Plenković reagirao puno žešće ali da u njegovom ponašanju postoji kočnica.  Kočnica koja blokira ne samo te odluke, već i i neke možda i veće uzrokovane ponašanjem nekih članova Vlade ali i ponašanjem nekih od članova  partnerske stranke. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti otkriti tko je uteg koji koči Plenkovića, Pupovac ili MOST – netko je višak.

Ante Rašić

 

facebook komentari

 • Argus Panoptes

  Plenkoviću Pupovac služi kao saborska potpora a Pupovac Plenkoviću kao garancija da će SDSS i dalje dobivati novac iz državne blagajne.Ako ode Pupovac idu i ostali manjinci,potpora mu dovodi u pitanje večinu u Saboru,s kim će dalje?A Pupovac je glumac,nikad mu nije bilo više stalo do sramočenja države u kojoj živi nego danas.Kroje se polako nove karte,a na tim kartama on želi crtati svoje granice.Ova proslava Božića i cijeli nastup srpskih vinovnika je dogovoren da se još jednom pokaže kako nismo gospodari svoje situacije.Želim vjerovati da nas vode ljudi koji vide malo dalje od nosa.

 • vladajuci

  Polako ali sigurno se situacija zakuhava, provokacije srbije su postale nesnošljive, a isto se preslikava i na tkz. republiku srpsku, očito su srbi ili ludi ili imaju nečiju javnu potporu pri tome ne mislim samo na ruse, vrijeme će brzo pokazati. A dijelovi novo izabrane vlade su svoje prokockali, zanimam me što misle predstavnici vlade koji nisu bili nazočni četničkom derneku u ND.

 • EMINƎM

  Hrvatski novinarski dom je šator za srbijanski cirkus

 • Izjavila je jedna državotvorna Hrvtica – udata za Španjolca – u novini Hrvatska Država br. 174, srpanj 1969. godine u članku “JOŠ O SMRTI GENERALA LUBURIĆA” na sve velikosrpsko/ komunističke zločine i ubojstva Hrvata u emigraciji slijedeće: “…hrvatski muževi šute. Morat ćemo mi žene ostaviti pregače i kašike te uzeti kuhinjske noževe u ruke, da obranimo svoje muževe i braću, kad oni dopuštaju, da ih kolju kao janjce…”
  Tako kaže ova državotvorna Hrvatica, koja bi mogla biti nitko drugi doli Nedjeljka Tijan, Luetić.
  Eto takovi su danas hrvatski ministri koji sebe vide samo kroz onu američku izreku u samoljublju: Me, myself and I. Najblaže prevedeno: JA, JA, te opet JA.
  http://otporas.com/lanac-udb-inih-z…ise-zeljko-bebek/