Connect with us

Lifestyle

Kako iskoristiti vrućinu?

Objavljeno

on

Vruće je!

Svi bježimo u hlad, klimatizirane prostore ili u vodu.

Potpuno razumljivo, temperature su previsoke za normalno funkcioniranje.

Tako se i ovaj post piše u rashlađenoj prostoriji nakon pola kile smrznutih borovnica :). Razmišljala sam što danas napisati, koliko je teksta zanimljivo i što je zapravo korisno u vremenu kada se samo želimo odmarati, rashladiti i što manje misliti.

Period ljeta je pun sunca i dobre, pozitivne energije. Nekada davno ljudi su puno radili u ljetnim mjesecima i koristili su duge dane da se pripreme za period zime, kada se zapravo odmaralo. Danas živimo drugačije i koristimo period ljeta za odmor, a zimi radimo. Vremena su se promijenila, i mi danas i da želimo ne možemo više tako živjeti.

Ali, tako je kako je i sad živimo ovako kako živimo.

Što raditi kada je ovako vruće?

Da li ikako možemo iskoristiti ovoliku količinu energije, kada imamo osjećaj da nam Sunce uzima energiju umjesto da nas puni?

Trebamo naučiti iskoristiti dan, Sunce ne možemo natjerati da nas manje grije ali možemo udahnuti svjetlost i toplinu, zamisliti da nas zrake sunca pročišćavaju i griju dijelove nas koji su smrznuti, kao na primjer neki strah (strah od ispita, strah od šefa). Možete ju raditi u bilo koje doba, ja najviše volim jutro ili predvečer. Bitno je da je da ima Sunca. Ako svaki dan radimo ovu meditaciju, do jeseni bi mogli ojačati svoj imunološki sustav i samopouzdanje.

A potrebno je raditi ovo:

Uzmite čašu vode, papir i olovku, udobno se smjestite na mjestu gdje ima svjetlosti od Sunca.

Izaberite mjesto gdje možete biti mirni barem desetak minuta. Maknite od sebe telefone, mobitele i sve što vas može ometati.

Duboko udahnite i izdahnite, pogledajte prema svjetlu (ne gledajte direktno u Sunce, nego pogled usmjerite prema svjetlosti da vam bude ugodno oku), osjetite toplinu koja je oko vas, udahnite ponovo i dopustite da vas toplina preplavi, izdahnite ljutnju na vrućinu, loš dan, šefa…

Ponovite to nekoliko puta, sve dok ne osjetite da se toplina proširila tijelom, a nakon toga zatvorite oči i zamislite jednu veliku loptu na napuhavanje (kao lopta za plažu) i ispušite u tu loptu sve događaje tog dana, sve što vas je naljutilo, povrijedilo, preplašilo… Možete ispuhati sve što vam padne na pamet, vremenom će to biti i neki stari događaji koji su vas povrijedili. Lopta je čvrsta i ne može puknuti, a sve što pušete ostaje u toj lopti.

Kada osjetite da ste ju dovoljno napuhali, stavite ju na jednu policu i otvorite oči.

Duboko udahnite i zamislite da ste na prekrasnom otoku, malo je vruće na njemu ali je jako lijepo.

Zatvorite oči, i u mislima obiđite taj otok, dišite polako i smireno, sa svakim udahom bit će vam sve lakše ići po otoku, kada dođete na sredinu otoka, vidjet ćete jedan veliki bijeli kamen, na njemu će biti ispisana poruka za vas za taj dan. Zapamtite tu poruku ili ju kasnije zapišite, to je poruka vaših duhovnih vodiča.

Nakon toga polagano otvorite oči i duboko udahnite i izdahnite barem tri puta, popijte čašu vode, dobro se protegnite i istegnite, zapišite poruku, osjećaje i misli, zatim postavite pitanje u sebi:

Koje pitanje trebam postaviti da živim život u punini?

(ne tražite odgovore, nego samo pitajte, Univerzum će Vam otvoriti nove prilike za dobre promjene kroz to pitanje jer otvaramo svijest na taj način).

Nasmijte se i nastavite dalje kroz dan.

Ovu meditaciju mogu raditi svi, kratko traje i bitno je da niste direktno na Suncu, ako vam nije prihvatljivo da na kamenu nađete poruku duhovnih vodiča, slobodno zamijenite pojam s onime što vam je blisko. Smisao je da se opustimo i napunimo energijom Sunca, te se rasteretimo od stresa s kojim se susrećemo.

Zapisujte jer ćete kroz vrijeme vidjeti koliko se toga dobrog počelo događati. Uživajte!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari