Pratite nas

Komentar

Kako izbori mire političare: Nakon tri godine Josipović pohodio Pupovčev domjenak

Objavljeno

na

FAH-snv-milanovic-leko-josipovic

Tradicionalni domjenak Srpskog narodnog vijeća, koji se održava povodom proslave pravoslavnog Božića, ove je godine, uz Zorana Milanovića i Josipa Leku, pohodio i predsjednik Ivo Josipović.

Naime, Josipović je zadnji put bio na domjenku 2012. godine iako su sukladno tradiciji isti domjenak pohodili svake godine premijer, šef Sabora, gradonačelnici, dio političke elite u Hrvatskoj te niz veleposlanika.

“Hrvatska u znanosti, kulturi, politici, pa i u svojoj povijesti nikad ne bi bila u ovo što jest da nije bilo njezine srpske zajednice. Danas svjedočimo kako neki na naš zajednički brod stavljaju strašan teret, mržnju. Našu lijepu Hrvatsku moramo čuvati i od mržnje, i od netolerancije”, poručio je Josipović okupljenima.

“Ovo nije pravo mjesto za razmirice koje se događaju na političkoj sceni. Tako to biva u politici, neki put smo bliže, neki put smo dalje i one poruke Božića koje sam istakao mi se čine danas najvažnije”, rekao je Josipović.

FAH-jsoipovic-snv2

Domaćin Milorad Pupovac također je upozorio na porast mržnje i netolerancije u protekloj godini.

Pupovac: Oslobodimo se buke, bijesa i mržnje

“Protekla godina nije bila godina dobrog tereta, onoga koji je nužan i za koji smo svi svjesni da je neizbježan s obzirom na ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo. Na sve to dodan je i porast netolerancije, prijekih riječi.

Zbog toga moramo poželjeti da se u novoj godini oslobodimo takve vrste tereta. Uzdamo se u to da će izbori koji su pred nama donijeti dio olakšanja i da će svaki od nas napraviti najbolji mogući izbor kojim ćemo se osloboditi onoga što nam ne treba – buke, bijesa, mržnje”, rekao je Pupovac.

Prisutnima se, među kojima je bio veliki broj predstavnika političkog vrha iz zemelje i regije, stranaka, veleposlanstava te vjerskih zajednica, obratio mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

Porfirije: Pozitivan impuls među mladima

“Iako sam sretan što među današnjim generacijama mladih ljudi postoji pozitivan impuls koji ne poznaje barijere, istovremeno sam i tužan jer se to dobro vrlo lako može izvitoperiti u svoj antipod i postati kamen spoticanja. Zbog toga je potrebno pronaći poziciju u kojoj ćemo jedni drugima biti dovoljno blizu, ali istodobno dovoljno daleko da održimo razinu pristojnosti. Stoga, neka godina koja je pred nama bude sretna za sve”, kazao je Porfirije koji je okupljenima uputio tradicionalnu božićnu čestitku.

Okupljenima se obratio i premijer Zoran Milanović.

Milanović: Određuje nas vjernost

“Vjernost je ono što nas određuje, a ono za što ja živim i za što ću se boriti dok sam političar su pravda, jednakost, sloboda i borba za prava nacionalnih manjina u državi koja će uskoro izaći iz krize, za što sada imamo i ozbiljne ekonomske pokazatelje”, istaknuo je.

Josip Leko je istaknuo nužnost nastavka suradnje i gradnje sprsko-hrvatskog odnosa.

“Srpsko-hrvatski odnos je kroz povijest imao specifičan značaj i, nažalost, često je bio uzdrman. No, u recentno vrijeme se ti problemi sve uspješnije rješavaju i to zahvaljujući zajedničkoj suradnji. Voljeli bi da se postiglo i više, no limitirani smo dugotrajnom gospodarskom krizom. Zato je važno održavati kontinuirani dijalog”, zaključio je.

FAH-josipovic-snv

Josipovićev nedolazak na posljednja dva domjenka tumačio se osobnim sukobom između Josipovića i Pupovca. Riječ je o sukobu koji je počeo prije tri godine kada se Josipović našao uvrijeđen napisima u tjedniku Novosti. Tada je na uvredljiv način spominjao Pupovca te govorio o medijskom reketu.

“SNV i Pupovac su u razdoblju naše demokracije odigrali pozitivnu ulogu. Ali, s vremenom, izgradili su monopol, financijski i politički, koji zatvara mogućnost pluralizma unutar srpske manjine, koja financijsku moć pretače u političku ekskluzivnost.”, govorio je Josipović prije tri godine najavljujući izmjene zakona o nacionalnim manjinama.

O razlozima zbog kojih je Josipović nakon dvije godine izbivanja, te nakon međusobno izrečenih teških riječi, ponovo došao na SNV-ov domjenak, nije želio nagađati ni Pupovac. “Iz djetinstva se sjećam da su Badnjak i Božić dani izmirenja ljudi. Ovaj dan i prijem je jedno takvo mjesto na kojem je svatko dobrodošao. Da je došao bilo tko drugi, bio bi jednako primljen. Kao što ste vidjeli, pozdravio sam i izaslanika HDZ-a i, bez obzira na političke razlike, mi poštujemo političke napore”, odgovorio je Pupovac na novinarsko pitanje je li se pomirio s Josipovićem.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari