Connect with us

Kolumne

Kako je dr. Puljak postao veći stručnjak za seks i od Štulhofera

Objavljeno

-

Foto: Hina

U doba kad općenito, a ne samo kad je seks posrijedi, među ljudima ima sve manje kemije, a i biologija je tu već poodavno de mode, nema mjesta čuđenju što je seks poopćen na igru svakog sa svakim,… pa i svačim, svodeći se u konačnici manje-više na čistu fiziku.

Imajući to u vidu, Ivica Puljak je kao doktor fizike obrazovanjem zasigurno stekao čvrst temelj da se prometne u mjerodavnog autoriteta za seksualna pitanja. No, što je dobra baza bez nadogradnje? Za to uvijek dobro dođe savjet kakvog katolika, poglavito nekog koji ostavlja dojam kao da je privremeno oslobođen pridržavanja 8. Božje zapovijedi, ne bez tendencije da se takvo stanje pretvori u trajno. A takvih se u svijetu politike i medija zadnjih desetak godina smuca sve više, niču kao gljive poslije kiše. Kako i ne bi, kad upravo oni najbolje znaju da malošto ide tako skladno ruku pod ruku kao kršenje 6. i 8. Božje zapovijedi.

 

Ali zašto Božo Petrov?

Prema prevladavajućem medijskom narativu Puljkov doglavnik i doglavnikov dojavnik dali su se teško shvatljivom naivnošću upecati na iz aviona vidljivu provokaciju, samo zato što su mislili krivom glavom – donjom a ne gornjom. No, čak i prihvati li se takvo objašnjenje, ono neumitno povlači druga neugodna pitanja. Primjerice, što je s glavom koja je tom glavom misleće postavila na odgovorne dužnosti? Jesu li njoj baš sve na mjestu? U konačnici, i je li ona sama na pravom mjestu?

Neugodan dojam pojačava spoznaja što se u ovom slučaju kontrola nad najnižim nagonima nije otela nekom ispadima sklonom, bahatom desničaru, nego glavom i bradom, glavnom splitskom ateistu. Naime, taj epitet, premda ne tako davno smatran invaliditetom težim od tjelesnog, danas zvuči poprilično noble. Da stvar bude gora, upecani sumnjaju kako im je sve smjestio neki intelektualno im nedorasli krezubi ognjištar.

Suočen s neugodnošću, dr.Puljak nije, međutim, pohitao iskazati se znanstvenicima svojstvenom inventivnošću, još manje posvjedočiti njihovu ljubav prema istini. Radije se latio dobre stare – drž’te lopova! – ostavivši dojam kao da je više DRPuljak nego dr.Puljak. Za meritum stvari – njegovi bliski suradnici su nagovarali malodobnu osobu na seksualni odnos, pri čemu nije ključno tko je ona i je li doista malodobna, nego što su ustrajali u namjeri i nakon što se dotična malodobnom predstavila – dr.Puljak ne mari. S umrljanih suradnika hitro skreće pozornost na mafiju koja je sve to navodno namjestila samo kako bi ga spriječila da se obračuna s njom.

No, bilo namješteno ili ne, ogolilo je dr.Puljkove suradnike do kože. A naknadni pokušaji vađenja kestenja iz vatre razotkrili su i samog dr.Puljka. U bjesomučnoj potrazi za trunom u oku drugoga, sve kako bi minorizirao događaj, samo se još dublje zakopao. Okomio se na ni krivog ni dužnog Božu Petrova, jer se svojedobno našao u navodnom seksualnom ofsajdu. Kao, imao je ljubavnicu, na što se jedva tko obrecnuo. Na stranu sad što Božo Petrov uživa punu medijsku zaštitu kao da pripada klanu kojem pripada i dr.Puljak, svakome tko je barem jednom vidio njegov zaljubljeni pogled dok je snubio Zorana Milanovića, premišljajući se s kim će prekršiti zavjet ovjeren kod javnog bilježnika, mora biti kristalno jasno kako Petrov ni teoretski ne može imati ljubavnicu. Ljubavnika, e to da! Ali ljubavnicu? Božo Petrov? Hej! Tako se, znači, dr.Puljak zahvaljuje partneru, čija mu je družba držala većinu u prethodnom sazivu gradskog vijeća. No, što će utopljenik nego hvatati se za svaku slamku spasa koju mu turnu pod nos?

 

Rastezljivi aršini društveno-političke ljevice

Ako ništa, dr.Puljak se ne može potužiti da je pomanjkalo spremnih tu slamku mu podati. Uz iznimku Sanje Sarnavke, koju je zapahnuo gadan smrad oko afere s njegovim sudrugovima u glavnoj ulozi, ostali na monolitnoj društveno-političkoj ljevici se po običaju prave kako im uopće ne smrdi kad vjetar puste njihovi. Odmah nalaze stotinu opravdanja. Te bili su siroti naivni, te malotko ne bi podlegao takvoj napasti, te formalno nije prekršen niti jedan zakon, te se liberalne ljevičare, makar se nazivali Centrom, u pitanjima seksualnog morala ne bi smjelo mjeriti istim aršinom kao desničare, koji, ako igdje, onda baš tu deklarativno dižu letvicu vrlo visoko. No, čim Puljak nije imao uprijeti prstom ni u koga drugog osim Bože Petrova, netko bi mogao pomisliti kako u stvarnosti u tome desničari baš i nisu tako nedosljedni, barem ne u mjeri kakav ih glas bije.

K tome, ako ista mjerila ne vrijede za ljevičare i desničare u sferi seksualnog morala, zašto bi vrijedila u području korupcije, gdje i vrapci na grani znaju da su prvi nulto tolerantni, a potonji, gramzljivi kakvi po naravi jesu, poslovično skloni posrtajima? Korupcija i pripadajući joj -izmi – klijentelizam, nepotizam, kronizam,… – domaći su teren tih krkana. Od njihovih stravičnih zločina svakom iole normalnom ledi se krv u žilama – od neispravnog popunjavanja imovinskih kartica, preko prijevoza službenom vozilom teško oboljelih osoba na liječenje, raširenog korištenja službenih vozila za privatne potrebe, pa sve do zapošljavanja po babi i stricu. I doista, kad se već u pitanjima seksualnog morala pohotnim ljevičarima a priori i a posteriori gleda kroz prste, zašto se s druge strane jednako ne bi postupalo i prema desničarima, tim mahom kamenjarima, naviklima beskrupulozno se poslužiti svakim koruptivnim -izmom koji im se nađe pod rukom? Ili, ako već ne to, barem da se ljevičare, koji se na temu korupcije vole razmetati najvišim moralnim standardima, jednom kad se tu poskliznu, strože javno išiba?

Ako ni zbog čega, onda zbog izraženijeg licemjerja. Kad ono, ni to! I u takvim prigodama gladi ih se percem. Zorno je to pokazao nedavni slučaj šefa najveće oporbene stranke Peđe Grbina, kad je na lažima priskrbljenom novcu iz državnog proračuna izgradio novu paradigmu donatorstva. Ne samo što nije vratio novac tamo odakle ga je neutemeljeno uzeo, nego je čitav slučaj iskoristio kako bi se pokazao velikodušnim donatorom, izvrćući svako nepisano pravilo tog uzvišenog čina ljudskog milosrđa. Jer dok donatori u pravilu doniraju svoj novac, nerijetko ostajući samozatajni i javnosti nepoznati, a potrebiti primatelji i svrha donacije budu javno obznanjeni, u Grbinovu slučaju sve je totalno obrnuto.

Taj donator novog kova em donira tuđi novac, em su on i donirani iznos na sva zvona razglašeni, dočim su primatelj i svrha donacije ostali anonimni. Stoga, glasovima javnosti ne preostaje drugo do vjerovati samozvanom donatoru na riječ. I čini se da mu vjeruju. Premda se teško oteti dojmu da kad bi sličan marifetluk izveo neki HDZ-ov dužnosnik, primjerice župan, u trenu bi postao glupan koji sve nas vuče za nos. I zato smjesta mora otići. Jer to je jednostavno stvar društvene higijene. No, kad Peđica zglajza, temu učas prekrije paučina. I kao da se ništa zbilo nije.

 

Tko će kome ako ne svoj svome?

Još manje čudi što ponajveće razumijevanje za dr.Puljkove nedaće nalazi upravo portal koji se hvali što je prema relevantnim istraživanjima najčitaniji u Hrvata. Isti ulazi u minuciozne analize izostavljenog dijela komunikacije u mediju koji je prvi objavio aferu, bez obzira što to, ako je i istinito, ima posve minoran utjecaj na srž stvari. U biti, jalovo analitičko tehniciranje tu služi samo kako bi se priča zamutila, u stilu da se stvori dojam kako se nešto tu mutilo, mada se baš i ne zna točno što. Inače, solidarnost tog medija sa za seks s malodobnicama spremnima postaje razumljivija uoči li se da je dotični portal formalno u vlasništvu samoprozvanog „pedofila s Madagaskara“, otoka gdje se zakonskih ograničenja na dob sudionika u seksu baš i ne drže kao pijani plota. Bez obzira što je za poimanje tog svata 17-godišnja djevojka po svoj prilici već stara koka, ipak je izgleda dovoljno mlada da pobudi žar socijalne osjetljivosti spram dr.Puljkovog doglavnika, među ostalim, i kako bi se  usput sprala ljaga i sa samog dr.Puljka.

Ovdje nije zgoreg podsjetiti kako nominalnog vlasnika najčitanijeg portala u Hrvata stupci crne kronike pamte i kao osuđenog kriminalca u klasičnom smislu te riječi. Korumpirao je, naime, veći broj studenata sklopivši s njima fiktivne ugovore, oduzevši im tako nevinost pred zakonom netom što su dobili indeks u ruke, a sve kako bi si priskrbio osobnu imovinsku korist, što na štetu svoje tvrtke, što prikrativši državni proračun za milijunski iznos. I kao takav je, naravno, mjerodavan razotkrivati korupciju. Vrijedi mu odati priznanje da to čini doista revno i beskompromisno. Doduše, pomalo u maniri nahuškanog dresiranog psa nalazi ju samo u pomno odabranih. Srećom po njih, sudionici splitske seks-afere, bludnici iz dr.Puljkovog Centra za podvođenje nisu među njima, bez obzira što mimo službenog političkog programa između redaka nude i program – za seks, i prije faksa na posao!

 

DRPuljak kao Kremljenko?

Moć tog prikrivenog obećanja nipošto ne treba podcijeniti, poglavito ima li se u vidu kako Hrvati, vođeni utjecajem čitanijih i viđenijih medija, od svih oblika seksa nekako najviše preferiraju onaj u zdrav mozak. Posebno ako im ga ponude likovi koji pod krinkom borbe protiv drp-sistema naveliko Bogu kradu dane. Majstori poput Kremljenka i DRPuljka, nošeni neizostavnim vjetrom u leđa najčitanijeg portala u Hrvata, ali i drugih plesača na medijskoj pozornici, mogu im takvo što priuštiti u nepresušnim količinama, uvjeravajući ih kako je sve to posve normalno. Štoviše, doimlje se kako pred njihovom moći penetracije i najpopularniji porno kanali ostaju posramljeni. Stoga itekako ima smisla zapitati se je li uslijed prekomjernog upražnjavanja ove vrste seksa, u Hrvata od zdravlja tog, u gornjoj glavi smještenog vitalnog organa uopće išta ostalo.

A na istom tragu i sljedeće – ako su Hrvati bili u stanju dvaput svojom voljom instalirati na oba zagrebačka brijega jednog Kremljenka, što može spriječiti Splićane, kao pomalo svojeglave Hrvate, ali ipak Hrvate, da po drugi put izaberu i DRPuljka? Ništa, osim spoznaje da dotični ne krade dane samo Bogu, nego, eto, već dobru godinu dana i njima samima. No, za to je ipak nužno usuditi se u nedjelju razmisliti pravom glavom.

Grgur S.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari