Connect with us

Kolumne

Kako je Peđa Grbin daleko iza devet sela ugledao Anu Karamarko?

Objavljeno

on

Nakon što je Miro Bulj iz redova Mosta apelirao da Tomislava Karamarka treba istražiti radi poslovanja njegove supruge nije dugo trebalo čekati na orkestrirani performans koji je jučer izveo Peđa Grbin. Od kada im u saborskim klupama nema više Slavka Linića koji se natjerivao sa Lukom Bebićem do granice iznemoglosti odnosno predinfarktnog stanja ne poštujući instituciju predsjednika Hrvatskog Sabora danas tu ulogu od kako je SDP ponovno u oporbi ima Nenad Stazić na kojeg Tomislav Karamarko šalje tenkove iako je zaboravio prilikom takve famozne izjave skinuti ružičaste naočale koje je kupio za 7 kn na Brijunima dok je ljetovao pa je umjesto pauna ugledao tenk.

[ad id=”93788″]

Da za jedinog cirkusanta u ovom sazivu Sabora ne bi slovio Nenad Stazić pobrinuo se za to Peđa Grbin koji je jučer tražio da prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku zbog načina na koji je obnašao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred javnog interesa. Zbog toga mora otići, a ukoliko ne ode, ukoliko pokaže krajnji prezir prema hrvatskim građanima i njihovim interesima, tada će Klub zastupnika SDP-a u ovom Saboru pokrenuti postupak njegova opoziva. Ne misli valjda da će uz pomoć određenih Mostovaca uspjeti na silu doći do unaprijed osmišljene ostavke Tomislava Karamarka pod pritiskom medija?

Nije mu bilo dovoljno što je Tomislav Karamarko najavio u utorak da će uputiti službeni zahtjev Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da detaljno istraži slučaj vezan uz suradnju tvrtke njegove supruge s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem, istaknuvši kako je tijekom cijele svoje karijere uvijek strogo odvajao privatno i poslovno, posebno kad je riječ o osjetljivim pitanjima od nacionalnog interesa, te će to nastaviti činiti i dalje, već se Peđa Grbin prometnuo u glavnog arbitara.

Također, prilikom vidnog uzbuđenja kukuriku pijetlova ne uspijevaju vidjeti dalje od kokošinjca kojim nastoje napraviti Hrvatski Sabor pa ne mogu doći do spoznaje da je onog trenutka kad je postalo izvjesno da bi Tomislav Karamarko mogao postati član Vlade, gospodina Petrovića obavijestila je Ana Karamarko da raskidaju ugovor koji je trajao od 1. veljače 2012. godine do 31. prosinca 2015. godine.  Stoga podvlačim Peđi Grbinu da je Ana Karamarko na vrijeme raskinula suradnju s tvrtkom Peritus savjetovanje upravo zbog okolnosti koje su se promijenile dolaskom HDZ-a na vlast i njezinoga supruga na spomenute funkcije. Zar ta mlada dama ne smije zarađivati u Hrvatskoj ako joj to ne odobri SDP ili Peđa Grbin? Možda je trebala prije sklapanja ugovora na konzultacije sa Marinom Lovrić Merzel koja se tu iskazala kao broj 1 pa nisu zadovoljni što Ana Karamarko neće završiti njezinom sudbinom iako je evidentno da bi drugovi takvo što htjeli što se vidi u neviđenoj harangi po principu optuži drugoga neovisno kako će krajnji ishod završiti budući da masa funkcionira na razini prvog dojma.

Dakle, postavlja se pitanje gdje je bio Peđa Grbin prilikom otkrivanja afera u slučajevima Kreše Milanovića, korištenja zrakoplova Vlade RH u privatne svrhe Zorana Milanovića, u aferi Marine Lovrić Merzel, slučaj Sabo, slučaj Spačva, afera Šegon, slučaj Čavlović Smiljanec, u aferama Mihaela Zmajlovića itd? Gdje je izostala moralna vertikala u pogledu samo nekih od spomenutih afera koje su krasile bivšu Milanovićevu vladu i kako to da nije tražio ostavku tadašnjeg predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića odnosno pokrenuo opoziv protiv cijele bivše Vlade RH koja je prednjačila u sukobu interesa, već sada na silu pokušavaju svrgnuti prvog potpredsjednika Vlade RH u sinergiji sa Mostom, a uz pomoć Nacionala koji je dužan isplatiti Tomislavu Karamarku 70.000 kn nakon neistina što su iznijeli u napadima Josipa Manolića? Treba li obitelj Karamarko pokrenuti novu tužbu protiv Nacionala s obzirom da je objavljena jedna od verzija ugovora prije nego li je on sklopljen? Tko plaća tom biltenu izgubljene sporove radi pokušaja lažnih terećenja obitelji Karamarko u sinergiji sa partijom i djelatnicima bivše Udbe samo su neka od pitanja na koja tek trebamo dobiti odgovore?

Na kraju možemo zaključiti kako je  Peđa Grbin za vrijeme cijelog Milanovićeva mandata uvježbavao pjevati Thompsonove pjesme iako je to za jednog ljevičara smrtni grijeh, Svojevremeno je uspio dokazati kako jedan Marko Perković Thompson ne smije pjevati u Areni, a Peđa Grbin smije. Povrh toga, Grbin nije pjevao neku socijalno angažiranu pjesmu ili neku srcedrapateljsku baladu. Mlađahni zastupnik pjevao je ili bolje rečeno pokušao je pjevati Čavoglave, pjesmu koja je na crnoj listi svakog istinskog ljevičara i SDP-ovca. Uvježbavajući refrene glavom u kajdanku i ne zamijetivši afere koje su krasile bivšu Milanovićevu vladu umjesto za šankom ovaj put za sabornicom “Daleko iza devet sela” ukazala se Peđi Grbinu ni više ni manje, već Ana Karamarko. Izgleda da smo upravo svjedoci pakla kojeg je najavio Zoran Milanović, ali ničija nije gorila do zore pa neće niti njihova uz pomoć Mosta.

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari