Connect with us

Vijesti

Kako je Titov stožer silio na samoizolaciju

Objavljeno

-

Ilustracija/isječak

Pravo se društvo našlo na virtualnoj tribini u organizaciji SDP-a nazvanoj “Ljudska prava u doba korona pandemije” – sveučilišni profesori s područja prava, socijalnog rada i filozofije Ivo Josipović, Josip Kregar, Nino Žganec i Gvozden Flego, uz predsjednika Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru Arsena Bauka.

Zaključili su – kriza se “pokušava iskoristiti za političke ciljeve, a ograničavanje ljudskih prava ide u pravcu većeg stupnja autoritarnosti”.

Kao baštinici “lika i djela” Josipa Broza Tita upravo oni imaju najpouzdanije kriterije za stupnjevanje autoritarnosti jer ju je njihov idol razvio kao malo koji vođa u 20. stoljeću.

Malo tko je bez suđenja poubijao toliko političkih protivnika, malo tko ih je toliko strpao u logore i zatvore-mučilišta i kao političke emigrante smicao po svijetu, i malo tko je stvorio tako nepovrediv i nedodirljiv kult ličnosti i cijelu zemlju sputao strahom.

Nije mu za to trebala beštija korona koja se sada, kako kažu ljevičari, pokušava iskoristiti za političke ciljeve, on je i bez nje svekoliko stanovništvo prisilio na političku samoizolaciju, a tko je se ne bi držao okrutno je proganjan ili ubijan po pravilima autoritarnog Titova stožera piše Milan Ivkošić za vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari