Connect with us

Komentar

U MOST-u nisu svjesni koliko su izgubili

Objavljeno

on

Za pretpostaviti je da u MOST-u nisu svjesni niti nakon prospavane noći koliko su jučer izgubili. Tijekom parlamentarnih izbora iskoristili su revolt građana koji su bili razočarani lijevima i desnima u nadi da su ispravno izabrali treći put.

[ad id=”93788″]

Nedugo nakon što su dobili povjerenje 484.278 birača što je bio ekvivalent 19 saborskih mandata pokazali su da je riječ o projektu koji nije znao opravdati povjerenje,  jer ovaj put umjesto da je psihijatar pomogao narodu na osnovu ustanovljene dijagnoze dogodilo se suprotno. Zakucavati sami sebi čavle u lijes započeli su iza zavjesa u stanu Ante Kotromanovića nakon čega ih je napustio Drago Prgomet sa svoje dvije dame, a zatim afirmirao HRID. Nije dugo trebalo čekati da ih napusti Stipe Petrina. Prilikom vlastita osipanja javnost su zamarali terminima tripartitne vlade, konsenzusa i reformama.

Nakon dva mjeseca umaranja naroda malo sa lijevima, potom sa desnima pa ponovno sve ispočetka sklopili su politički brak sa Domoljubnom koalicijom. Za uzvrat su dobili mjesto nestranačkog predsjednika Vlade RH, potpredsjednika Vlade RH, te ministarstvo unutarnjih poslova, gospodarstva, uprave, pravosuđa, poljoprivrede i zaštite okoliša. Zatim su tražili svoje ljude u Nadzorne odbore, a riječ je o najvećim i najvažnijim tvrtkama – Ini, HEP-u, Plinacru, Janafu, Hrvatskim vodama, Hrvatskim šumama zanemarivši metodu reciprociteta. Uz pomoć Tihomira Oreškovića ovladali su i tajnim službama budući da strani financijer zna više o nacionalnoj sigurnosti u odnosu na ljude koji su većinu vlastite karijere proveli upravo u službama.

U najmanju ruku ponašali su se poput pijanih milijardera koji nakon što su osjetili moć i slast vlasti išli postavljati daljnje uvjete tj. smjenjivati članove Vlade RH od strane Domoljubne koalicije. Posljednji čavao u vlastiti lijes zabili su si prilikom traženja ostavke prvog potpredsjednika Vlade RH Tomislava Karamarka, koji im je pokazao po drugi puta što znači podnijeti žrtvu za Domovinu i odstupio je za razliku od njih koji su ucjenom došli do svega. Ponašajući se poput časnih sestara krenule su ih zadirati afera “zlato” i afera “Grizli”. U prljavoj igri kakvu su zaigrali ostali su bez još tri saborska zastupnika koje predvodi Ivan Lovrinović što znači da su u 6 mjeseci pali sa 19 na 12 saborskih zastupnika. Toliko o konsenzusu koji nisu mogli postići niti unutar vlastitih redova, a inzistirali su na tripartitnoj Vladi RH. Da stanje u državi nije kaotično, već da ih se pustilo još 6 mjeseci za pretpostaviti je da bi pali na nekoliko saborskih zastupnika.

Ostati bez svega navedenog mogu samo politički amateri koji nisu htjeli surađivati misleći da je visoka politika berba mandarina, a kako ih je krenulo pitanje je hoće li i to dočekati. Potezom očajnika pokušati će raspustiti Hrvatski sabor vrativši se ponovno na početak kada su pregovarali sa Domoljubnom koalicijom pa sa Hrvatskom raste, da bi nakon razlaza sa Domoljubnom koalicijom pokušali raspustiti Hrvatski sabor u režiji istih aktera. Ukoliko još nisu shvatili da su učinili vlastiti harakiri, shvatiti će ukoliko dođe do novih izbora, jer tada ih sigurno neće biti u ovolikom broju u političkoj areni.

Osim što su od predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića napravili građevinu koji je valjda mislio vladati bez potpore parlamenta ili uz potporu Bože Petrova metodom ucjena izblamirajući ga jučer u Hrvatskome saboru nakon što je 125 saborskih zastupnika glasalo za nepovjerenje predsjedniku Vlade RH, umjesto da su se časno uzmaknuli poput Tomislava Karamarka uspjeli su zakasniti na vlastiti sprovod dok su pod drugim jamu kopali da bi na kraju sami upali u nju. Za pretpostaviti je da još nisu svjesni što im se dogodilo, jer mislili su da se sve vrti oko njihovih ucjena.  Na kraju ćemo ih pamtiti kao skupinu različitih interesa koja je proizvela do sada neviđenu politički krizu skrivajući se iza vlastitih afera, a koja je drugima dijelila lekcije iz morala te po psihijatru koji je uspio dovesti na rub strpljenja narod kojemu je upravo on dijagnosticirao bolest. Više se nikada ponovilo, jer Hrvatska nema više vremena za eksperimente sa raznim zidovima i mostićima koji pokažu svoje pravo lice pod svjetlom reflektora tek kada stupe na scenu.

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari