Connect with us

Komentar

Kako je Zoran Milanović došao do stana?

Objavljeno

-

Kad se već priča o Zvonimiru Frki-Petešiću, GordanMalić podsjetio na koji način je Milanović stigao do stana?

Objavio: Kazimir Mikašek-Kazo

Novinar istraživač i politički analitičar Gordan Malić u emisiji Studio 4 HTV-a kazao je kako se zadnjih dana govori o tzv. “moralkama”, a to su teme na koje su ljudi naročito osjetljivi u ovo pandemijsko vrijeme.

“To su teme oko kojih je najlakše podići prašinu. Ova Vlada se u emocionalnim temama ne snalazi. Tu se dobro snalazi predsjednik države koji potpiruje negativne emocije, a to je radio i kao premijer. Politika konflikta kojom se bavio u mandatu premijera, prelila se u predsjednički mandat”, govori Malić.
Što se tiče Zvonimira Frke-Petešića, ispostavilo se da on ima pravo na korištenje državnog stana. Malić je kazao kako se od ovog pitanja stvorilo i pitanje – je li on zaslužio korištenje tog stana.

“Ispostavilo se da Frka-Petešić nije kršio zakon, no da taj zakon nije moralan ni tržišan, ali on nije moralan od 2001. kada je donesen. Prenosio se iz mandata u mandat i svi su ga koristili ili zloupotrebljavali, pa i oni koji danas najviše propovijedaju o poštenju, a to su dužnosnici MOST-a”, smatra Malić.

Kazao je kako je predsjednik Milanović kupio svoj stan prije nego što je postao premijer, ali uoči izbora kada su svi znali da će postati premijer.
“Kupio je taj stan od bivšeg predsjednika uprave Croatie osiguranja koji je već bio u sporu s državom, jer je dobio otkaz”, govori.

“Ti kao budući premijer kupuješ stan od onog koji je u sporu s državom i – što napraviš kad postaneš premijer? Tvoja vlada donese sporazum da se s njim više ne spori, već mu uplati punu otpremninu u iznosu od milijun eura. To je najveća otpremnina u povijesti nekog direktora javnog poduzeća”, dodao je.

Predsjednik Milanović je, kaže, podigao kredit za taj stan, a koji je bio povlašten za mlade. Direktor banke koji mu je dao taj kredit promoviran je za predsjednika uprave HPB-a, dodaje.
“Podrška HDZ-u proizlazi iz činjenice da oporbe nema, a to je i razlog što predsjednik države ima dobar rejting”, naglasio je Malić.

Postavlja se pitanje gdje je oporba, kaže Malić i pita se gdje je njezin lider. “Gdje su Petrov, Grbin, Penava…”, pita i dodaje kako se oporba provincijalizirala posebno na desnici.

Malić ustvrđuje kako je Milanović trenutno bliži onima protiv kojih je do jučer bio. “On je”, ističe, “svoju politiku fokusirao na Andreja Plenkovića. On zeli biti njegov antipod jer tako dobiva i oporbene glasove. Da Plenković danas zabrani cijepljenje, Milanović bi sutra bio prvi u redu za Pfizer.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari