Connect with us

Vijesti

Kako je označeni novac završio u korpi za kišobrane ispred Budimirovog ureda

Objavljeno

-

Nadzorne kamere postavljene u hodniku ispred ureda predsjednika FBiH Živka Budimira u Mostaru zabilježile su kako je torbica sa označenim novcem završila u korpi za kišobrane.

Snimak je objavila Federalna televizija, a datira od 26. travnja, kada je državna tužiteljica Dijana Kajmaković u pratnji pripadnika SIPA-e ušla u Budimirov ured s namjerom da ga uhiti.

Budimir je u to vrijeme bio u svom sarajevskom uredu, ali se u njegovom uredu u Mostaru nalazio Ivan Knezović, jedan od svjedoka insidera, koji mu je, prema planu Tužiteljstva BiH, trebao predati označeni novac u takozvanom simuliranom otkupu.

S obzirom na to da Budimir nije bio u uredu, plan je propao, a kamere su potom zabilježile kako je Kajmaković izvela Knezovića u hodnik i rekla mu gdje da sjedne.

Potom je on torbicu s označenim novcem u više navrata pokušao staviti u korpu za kišobrane, a kad je to konačno i uspio, pripadnici SIPA-e su ga odveli.

No, tog dana Ivan Knezović nije uhićen. Tužitelji ga nisu uhitili ni mjesec poslije. Torbica s označenim novcem koju je ubacio u kutiju za odlaganje kišobrana ispred ureda Živka Budimira nije se našla na spisku dokaza koje je Tužiteljstvo priložilo Sudu BiH. Gdje se nalazi torbica i novac – zasad nitko ne zna. Jedino je poznato da tužiteljica Dijana Kajmaković za Knezovića nije predložila pritvor“, navodi Federalna televizija u svom prilogu.

klix.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas