Kako Jutarnji list veliča fašistu, četnika i agresora na Hrvatsku, dok pljuje po hrvatskom glumcu Božidaru Aliću?

4

OSUĐENI LAŽLJIVAC U AKCIJI

Uoči svečane inauguracije prve hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, na Trgu svetog Marka u Zagrebu, legalni ratni profiteri iz predstečajno nagođenog Jutarnjeg lista napravili su ‘ekskluzivni’ intervju sa srpskim premijerom, četnikom, fašistom, agresorom, Aleksandrom Vučićem. Iznenađuje li vas to ili ste već navikli s obzirom da je Vučić u više navrata zavijao ispred novinara tajkunskog i režimskog glasila?

hedlonjemuscreenS obzirom da intervju nije radio neobrazovani Davor Butković, koji je protjeran  iz Jutarnjeg lista, uistinu vjerujemo kako je intervju autentičan, zaista vjerujemo da je zloglasni osuđeni lažljivac, Drago Hedl, koji je u komunističkom režimu unesrećio mnoge nedužne ljude kao sluga tog režima, a o čemu su pisali neki hrvatski mediji kojima se može vjerovati, o čemu je govorila i Crkva,  razgovarao s četnikom i da su to obznanili u tiskovini koja se spasila bankrota tako što je Hrvatska legalno opljačkana. Kad smo već kod Hedla, Hrvatska, nažalost, još uvijek nema Trg žrtava Drage Hedla.

Ne brinite sve je istina, iako je komunistički ”novinar” Hedl bi uvijek sjeo za isti stol s četnikom jer četnici za komuniste nikada i nisu bili pravi fašisti, već dobrim dijelom saveznici. Koliko se ono puta Tito sastao s Dražom Mihailovićem, sve dok ga četnik nije protjerao preko Drine u Bosnu? Dakle, Hedl bi sjeo, zlobnici će reći i legao, s četnikom, no, nkad ne bi ustašom, niti bi ustaša s njim.

No, da se ne vraćamo u prošlost, Drago Hedl je poznat kao dokazani i osuđeni lažljivac, lagao je namjerno, sud je to zaključio, normalno je da Jutarnji takvog novinara pošalje u audijenciju kod četnika, isto je tako normalno da takav Hedl, dakle, osuđeni lažljivac, bez imalo stida, ali zato s jednakom bradom kakvu je imao đeneral Mihailović, četnika smatra uglednikom i golubicom mira. Naravno, kada Hedl nešto piše uvijek se pošten čovjek i komunista, kakvih je jako puno u Hrvatskoj, a poglavito u Jutarnjem listu, pita laže li on opet, jer kad jednom netko slaže velika je vjerojatnost da će to ponovno učiniti, a kad lažete onda, naravno, i kradete, barem tako kaže stara narodna poslovica.

Istog dana, nekoliko sati prije inauguracije prve hrvatske predsjednice, Nenad Polimac također u Jutarnjem listu secira poznatog hrvatskog glumca Božidara Alića, samo zato što se Alić usudio reći udbo mafiji da je udbo mafija, tajkunskom smeću da je tajkunsko smeće, četnicima da su četnici. Polimac je Alića proglasio propalim glumcem, zlobnici će reći baš kao što je Polimca njegova žena proglasila propalim ljubavnikom.  Polimac nije objasnio u čemu je pogriješio Božidar Alić kad je četnike, kao što su oni koji daju intervjue Jutarnjem listu, proglasio četnicima, kad je one kojima se sudi u Njemačkoj nazvao udbašima ili kad je fašistima proglasio one fašiste koji u Rijeci trošeći naš novac ”rade” fašističke predstave progovarajući jezikom mržnje? Zašto Polimac nikada nije osudio fašističko divljanje Olivera Frljića?  Na ovo pitanje ne treba odgovor, on je jasan sam po sebi. Kad bi Polimac osudio ponašanje bosanskog radikala morao bi osuditi samog sebe.

Što je Aleksandar Vučić nego četnik, koji je priznao da je četnik, a što su četnici ako ne fašisti? No, očito je za Jutarnji list Božidar Alić propali glumac, a Aleksandar Vučić dobrodušni četnik koji se borio za slobodu srpskog naroda stotine kilometara daleko od Srbije protiv naših roditelja, između ostalih i u Glini. Drugi puta ćemo vam reći gdje se Polimac borio i zašto smo spomenuli ”ženu”? Neki će reći da je i ‘desničar’ Velimir Bujanec ugostio telefonski u svojoj emisiji TV Bujica četnika, mislimo na šefa Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja, međutim, oni koji to govore zaboravljaju da Bujanec nikada nije četnika proglasio vjesnikom mira, niti ga je takvim nastojao prikazati.

Ništa nas, naravno, ne može iznenaditi kada je Jutarnji list u pitanju, međutim, pitanje se nameće samo po sebi, što smo mi to skrivili da smo legalno opljačkani kako bi se takvi spasili? Zar nije bilo sirotinje koju je trebalo spašavati, kojoj je trebalo oprostiti dugove, a da taj oprost ne moraju jamčiti jedinom sirotinjom koju posjeduju, trošnim krovom nad glavom?

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • Agromentum

  Dozvoliti da Vučić dođe na inauguraciju je politički čin ali nikako i pametan. Ako se samo sjetimo njegovog govora u Glini, gdje je bio i njegov šef Šešelj, kada je rekao da ti krajevi nikada neće pripadati Hrvatskoj, mora nam biti jasno s kim imamo još i danas posla.

 • Marko 54

  Možeš zamislti što je Vučić mislio dok je slušao govor Kolende Grabar-Kitarović. ,,A moglo je sve biti naše”????

 • Agromentum

  Vjerojatno je samo mislio šta će reć’ kad se vrati u Beograd. Normalan čovjek bi na njegovom mjestu “progutao” par krastača – ali se to za njega ne može reć’. Osim Pupovca su i predstavnici Srpske pravoslavne crkve sve doživljavali s nekom “rezervom”. Sljedeći put treba predsjednica pozvati samo one koji su i dobrodošli.

 • Alan B’Stard

  možda: “A mogli su mene vako inaugurisat” 🙂