Pratite nas

Iz Svijeta

Kako kao današnji kršćanin izdržati pritisak suvremenog društva!?

Objavljeno

na

Oslonite se na Boga. Bog je izvor snage. Niti jedan problem ili pritisak ne mogu vas uništiti ako znate da je Bog sa vama. Vaša vjera izvlači iz vas one snage za koje niste ni znali da postoje. To je ono pouzdanje koje dijete ima u svoga oca. Kolika god bila vaša poteškoća znajte da je Bog veći od nje i da ona na vašem putu ima razloga. Možda upravo da vam učvrsti vašu vjeru.

shutterstock_127170686Mislite o pozitivnim stvarima. Uvijek kada se nađete u poteškoći zaokupe vas vaše misli. Pravac tih misli određuje vaš život. Zato uvijek pazite da te misli budu pozitivne. Pronađite nešto lijepo u tom teškom i dopustite da to lijepo oblikuje vaš život. Vi postajete ono što odrede vaše misli. Ništa više, ništa manje.

Shvatite poteškoću kao priliku. Svi mi na različite načine gledamo na teškoće koje nam se događaju. Jedni ih shvaćaju kao napad na sebe i svoj život, a drugi u njima gledaju prilike koje im nešto poručuju. Okrenite zato svaku poteškoću u priliku i više nećete imati poteškoća.

Okrenite se ljudima u potrebi. Kada vidite da se i drugi nalaze u teškim situacijama nećete više svoju nevolju gledati tako dramatično. Vidjet ćete da vama nije gore nego svima drugima. Sjetite se one misli koju je izrekla Hellen Keler: Plakala sam što nisam imala cipele dok nisam susretla čovjeka koji nije imao nogu.

Budite strpljivi. Jedna od najvažnijih čovjekovih odlika jest strpljiv­ost. Količina njegove trenutne strpljivosti proporcionalna je razmjeru kvalitete njegovog budućeg života. Rješenje vašeg problema će zasigurno doći samo morate proći vaši unutarnji rast i sazrijevanje. Upravo je to početak našeg duhovnog puta koji nas vodi k Bogu.

 Mario Žuvela/duhovnost.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

EUROPSKA OBRAMBENA UNIJA: 25 članica EU-a dogovorilo obrambenu suradnju

Objavljeno

na

Objavio

Dvadeset i pet članica Europske unije donijelo je u ponedjeljak formalnu odluku o uspostavi nove mreže za suradnju na području obrane i sigurnosti, postavivši temelje za Europsku obrambenu uniju.

Odluka europskih ministara vanjskih poslova, koju je visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini nazvala “povijesnom”, omogućuje bolju sigurnosnu suradnju i izgradnju vojnih kapaciteta na EU razini, čime bi EU trebao smanjiti svoju ovisnost o SAD-u na tom području.

Sudjelovanje u tzv. Stalnoj strukturiranoj suradnji (PESCO) dobrovoljno je, no samo su Danska, Malta i Britanija odlučile da u tome neće sudjelovati.

Suradnja će početi sa 17 konkretnih projekata, koji uključuju uspostavu sanitetske postrojbe, logističkog centra, centra za misije obuke i razvoj zajedničkih standarda za vojnu radijsku komunikaciju.

Ministri vanjskih poslova EU-a donijeli su formalnu odluku o uspostavi PESCO-a nakon što su 23 zemlje članice prošli mjesec potpisale notifikaciju svoje namjere da uspostave obrambenu suradnju. U međuvremenu su im se pridružile Irska i Portugal. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Erdogan: Izrael je teroristička država koja ubija djecu

Objavljeno

na

Objavio

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nazvao je u nedjelju Izrael “terorističkom državom” koja “ubija djecu”, dodavši da će se “svim sredstvima” boriti protiv američkog priznanja Jeruzalema kao prijestolnice židovske države.

“Palestina je nedužna žrtva (…) Što se tiče Izraela, on je teroristička država, da, teroristička!”, istaknuo je Erdogan u vatrenom govoru u Sivasu, u središtu Turske. “Nećemo prepustiti Jeruzalem na milost i nemilost državi koja ubija djecu”, dodao je.

Ove izjave dolaze nekoliko dana pošto je američki predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem prijestolnicom Izraela, što je Ankara oštro osudila.

Turski predsjednik koji je više puta dosad nazvao Jeruzalem “crvenom crtom za muslimane”, oštro je kritizirao tu odluku, rekavši da je ona za Ankaru “nevažeća”.

“Borit ćemo se do kraja svim sredstvima” protiv te odluke, dodao je turski predsjednik, podsjetivši da se u srijedu u Istanbulu održava susret na vrhu Organizacije za islamsku suradnju (OIC).

Na tom summitu ćemo “pokazati da primjena te mjere neće biti baš tako laka”, ustvrdio je Erdogan.

Američka odluka je potaknula nasilje u kojemu su poginula četvorica Palestinaca a desetci su ozlijeđeni. Izraelsko zrakoplovstvo je u petak bombardiralo Gazu, odgovarajući na raketiranje.

Dok je držao govor, iza Erdogana je bila fotografija dječaka, navodno Palestinca iz Hebrona, na okupiranoj Zapadnoj obali, kojeg osobe u odori, predstavljene kao izraelski vojnici, vode zavezanih očiju.

“Pogledajte kako ti teroristi vuku ovo četrnaestogodišnje dijete”, obrušio se turski predsjednik pokazujući na fotografiju čija autentičnost nije potvrđena.

Turska i Izrael su lani normalizirali svoje veze, nakon diplomatske krize koju je 2010. potaknuo izraelski zračni napad na brod nevladine organizacije na putu u Gazu u kojemu je poginulo deset turskih aktivista. (Hina)

Održan hitni sastanak Vijeća sigurnosti UN-a zbog odluke Trumpa o Jeruzalemu

Neredi u Jeruzalemu nakon što su SAD priznale Jeruzalem kao izraelsku prijestolnicu

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari