Pratite nas

Pregled

Kako kršćanin drugačije može glasovati i ponašati se nego po svojoj savjesti, po Božjem glasu koji je u njemu?

Objavljeno

na

Kako kršćanin drugačije može glasovati i ponašati se nego po svojoj savjesti, po Božjem glasu koji je u njemu?

P. Matić – Kamenita vrata 12.4.2018. Krunica za Domovinu

“Kardinal Josip Bozanić pozvao je na molitvu za obitelji za djecu i mlade i za domovinu, a mi to trajno činimo. Svakog ponedjeljka Marijine obitelji mole za obitelj, utorkom mladi mole za mlade, četvrtkom Marijanski zavjet za Domovinu, branitelji i mladi, svi koji ste ovdje, mole za Domovinu.

Mi smo se i večeras osazvali tom pozivu i molimo svjetlost Duha Svetoga na sve nas, a pogotovo na sve one koji su odgovorni za našu državu, naš narod, za našu Domovinu da ih Duh Sveti svojim svjetlom prosvijetli i da po svojoj savjesti donose odluke koje trebaju donositi…

Kako kršćanin drugačije može glasovati i ponašati se nego po svojoj savjesti, po Božjem glasu koji je u njemu? Zato nam nikome – bio to običan vjernik, biskup, svećenik, radnik, znanstvenik, umjetnik, političar – ne treba mu za to od nikoga dopuštenje da on po svojoj savjesti zastupa one vrijednosti koje kao kršćanin treba zastupati i po njima živjeti. I onda, naravno, po svojoj savjesti to i zna, želi i hoće izreći. Kakvo dopuštenje? Bog je onaj koji nam je stavio svoj glas u našoj savjesti da po njemu nastojimo Njegovom pozivu odgovoriti i živjeti kao pravi istinski pošteni ljudi, ali i pravi vjernici nadahnuti Duhom Božjim.”

Marijanski zavjet za Domovinu

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Marcelo Brozović osigurao besplatne udžbenike za školarce iz Cerića

Objavljeno

na

Objavio

Srebreni hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović osigurao je besplatne udžbenike za učenike nižih razreda Područne škole Cerić, objavila je u četvrtak općina Nuštar, čiji je sastavni dio naselje Cerić.

“Hvala Marcelo”, poručio je Nuštar uz informaciju da je hrvatski reprezentativac u dogovoru s načelnikom općine, Hrvojem Drinovcem odlučio donirati udžbenike za učenike od 1. do 4. razreda Područne škole Cerić.

Nuštar se nalazi između Vinkovaca i Vukovara, općinu čine tri naselja: Nuštar, Cerići i Marinci u kojima, po posljednjem popisu, živi oko šest tisuća stanovnika.

Općina je u Domovinskom ratu pretrpjela strašna razaranja, no Nuštrani se ne predaju, nastoje zaliječiti ratne rane i stvoriti život dostojan čovjeka.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Zlatko Dalić objavom na Instagramu zahvalio Pogbi zbog geste za pamćenje

Objavljeno

na

Objavio

Fotografija poslije finala između Hrvatske i Francuske (2:4), na kojoj se Paul Pogba klanja Zlatku Daliću, obišla je svijet, a nje se putem društvene mreže dotaknuo i hrvatski izbornik

Francuska je u finalu svladala Hrvatsku 4:2 u utakmici koja je mogla lako otići na drugu stranu. Bez obzira što se naši nogometaši nisu popeli na sam vrh i osvojili najcjenjeniji trofej u nogometu, u očima svijeta bili su pobjednici.

Svi su ostali oduševljeni time što je mala zemlja s nešto više od četiri milijuna stanovnika došla tako daleko i pokazala neslomljivi duh, jer podsjećamo da se Hrvatska vraćala iz rezultatskog minusa u tri utakmice nokaut faze (Danska, Rusija, Engleska), piše tportal

Najveće zasluge za takav uspjeh ima Zlatko Dalić. Došao je na mala vrata, mnogi su ga kritizirali, a on je radom i poštenim odnosom vratio kult reprezentacije i nacionalna vrsta opet je postala omiljena u cijeloj Lijepoj Našoj.

A da Dalićev uspjeh cijene i najveće zvijezde, vidjelo se poslije finala – Paul Pogba došao je do hrvatskog izbornika, primio ga za ruku te mu se i naklonio.

Najupečatljivije fotografije finala sada se dotaknuo i hrvatski izbornik Zlatko Dalić te je na Instagramu napisao:

‘Fantastičan igrač, a iznad svega gospodin! Paul Pogba!’

 

Great player and above all true gentlemen! Paul Pogba!

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

 

Dalić o Thompsonu: Pjevao je pjevač koji je naša himna

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori