Pratite nas

U potrazi za Istinom

Kako NGO mafija manipulira Bošnjacima

Objavljeno

na

Internet propaganda i stvaranje javnog mnijenja „nezavisnih“ portala, dakako sa sarajevskom adresom, posljednjih dana je dosegla „radnu temperaturu“ baš onoliko koliko je potrebno da se etiketiraju oni koji nisu po njihovim mjerilima.

Ne postoji bolji ogledni primjer funkcioniranja jedne organizirane, dokazano kriminalne skupine, koja svoj rad legalnije naplaćuje od NGO sektora kojem je Sarajevo postala oaza za djelovanje. Nevladina scena od samih početaka bila je zakamuflirana kao posebna, specifična vrsta koja je svoje korijene puštala i u državnim institucijama, unutar međunarodne zajednice i, kada se malo bolje pogleda, gdje god joj se pružila prilika. Naravno masno i debelo naplaćivala takvo što. Danas su ti tipovi posebna društvena elita s podebljim džepovima.

Jedan od likova koji prednjači jest izvjesni Darko Brkan, alfa i omega NGO mafije koji je na svom „nevladinom“ aktivizmu „pošteno“ zaradio nekoliko stanova, a i sam kaže kako su njegova primanja „malo veća od prosječne plaće u BiH“. Iskren je Darko i hvala mu na tome. Dotični Brkan osnivač je nekoliko Udruga, krajnje diskutabilno financiranih koji palamude o ljudskim pravima, ponekad o pravima maslačaka, a ako financijeri naruče i direktno dilanje tekstova, onih huškačkih, direkt iz Brkanove kuhinje. S malo više nacionalističkih priloga. Naravno i prilozi se naplaćuju.

Brkanova aktualna udruga „Zašto ne“ reproducirala je nekolicinu „demokratskih“ portala koji imaju zadatak širenja istine. Doduše onako kako to smatraju sponzori koji vide svoje interese, a Brkan njihove eure i dolare i marke. A ni „ustaške“ kune mu nisu mrske. Tako je naš Darko, kršni čovjek iz prijestolnice tvorac portala „Istinomjer“, a od nedavno i portala „Raskrinkavanje“. Hrabro sarajevsko srce u liku i djelu Darke Brkana tako je postao filter i poseban detektor koliko su istinite pojedine konstatacije koje se artikuliraju kroz javno djelovanje. Zagovornik istine potom se upustio u još jedan „historijski projekat“ s ciljem katarze ovog društva osnivanjem portala „Raskrinkavanje“. Koga Brkan doista raskrnikava nije ni bitno. Onaj tko plati, ha ja.

Darkina raja također ističe kako svoje konvertibilne prste ima i kod kreiranja sadržaja u portalima poput „Analiziraj“ i nekolicine sličnih. Upravo navedeni internet portali posljednjih dana mobilizirani su oko predizbornih rabota i kreiranja brkanovskog stanja u smislu „Hrvat je Bošnjaku vuk“. Tako su se navedeni portali, uz Avdićev „Žurnal“, Oručevićeve „Vijesti“ uključili u internet kampanju protiv svega hrvatskoga što postoji u Bosni i Hercegovini. Propaganda kojom žele doktrinirati bošnjački narod ima cilj stvaranja histerije i samo histerije. Ideja za takvo što im nimalo ne manjka. Sponzori svih boja i dezena, europskih i američkih ipak zovu, a Darko to ne odbija.

Zamolili bi Darku, Brkana našeg, da katarze koje posljednjih dana provodi nad sarajevskim nebom ipak okrene u nešto drugačijem smjeru. Ne dopuštamo, ni za eure, ni za marke, ni ćevape, da sve ono što ide u poboljšavanje međunacionalnih odnosa uništavaju Brkan & CO. Vaše je vrijeme prošlo. Tako nam vaših stanova i bankovnih računa.

T.P./Hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

U potrazi za Istinom

Video – Iskaz Marka Juriča u DORH-u

Objavljeno

na

Objavio

Protiv Marka Juriča, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog navodnog “pozivanja na nasilje i mržnju”…  Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič upozorio Zagrepčane na opasnost od širenja četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu. Povod je bilo poznato pjevanje pjesme prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u toj pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Močila Đujića.

Donosimo video snimku iskaza

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Ovo je diplomat koji je kardinalu Puljiću rekao: ‘Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite’

Objavljeno

na

Objavio

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u svojim javnim istupa kada god je govorio o ulozi međunarodne zajednice u obespravljivanju Hrvata uvijek je spominjao kako mu jedan zapadni diplomat rekao: “Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite”.

No kardinal nikada nije želio otkriti ime tog diplomata. No, Hrvatski Medijski Servis od pouzdanog izvora otkrio je o kojem je diplomatu riječ. “Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite”, doslovno tako kardinalu je rekao američki veleposlaniku u BiH Thomas Miller, otkrio je izvor HMS, koji je zamolio da mu se ne otkriva identitet.

Miller je bio veleposlanik SAD-a u vrijeme kada je na čelu OHR-a bio Wolfgang Petritsch, a na čelu OESS-a američki diplomata Robert Barry. Barry je netom prije izbora predložio je izmjene Pravila i propisa Privremenog izbornog povjerenstva, koje je Povjerenstvo usvojilo 14. listopada 2000., mjesec dana prije održavanja izbora. Te izmjene poznate su kao Barryevi amandmani.

Njima je omogućeno da čak trećinu izaslanika u Klub Hrvata Doma naroda parlamenta FBiH izaberu Bošnjaci, iz većinski bošnjačkih županija, što je ustavni sud BiH, 2016. po apelaciji Bože Ljubića proglasio neustavnim i izbrisao iz Izbornog zakona BiH.

Istovremeno je tadašnji visoki predstavnik Wolgang Petritsch nametnuo ustavne amandmane prema kojima je bilo omogućeno da se uz pomoć jedne trećine izaslanika u nacionalnim klubovima, umjesto do tada polovice, može izabrati predsjednik i dopredsjednici FBiH i Federalna vlada  bez stranaka za koje je glasovala većina Hrvata. Uz to dotadašnji paritet u Vladi FBiH je izmjenjen, pa je umjesto polovice određeno da Hrvati imaju tek trećinu ministarskih pozicija u Vladi FBiH.

Thomas Miler osobno se angažirao u sastavljaju Vlade FBiH, koju je činila tzv “Alijanse za promijene”, predvođena SDP-om, u kojoj su umjesto HDZ-a, stranke za koju je tada glasovala većina hrvatskih birača izašlih na izbore, Hrvate predstavljali minorna stranka Krešimira Zubaka Nova hrvatska inicijativa i Lijanovići.

Cilj projekta bio je napraviti vladu s unitarno-građanskim strankama koja bi provodila američke interesa u Bosni i Hercegovini, a u to vrijeme došlo je i do slabljenja utjecaja Europske unije.

Odgovor HDZ BiH, ali i ostalih prohrvatskih stranaka bio je osnivanje Hrvatskog Narodnog sabora u Novom Travniku i najava proglašenja Hrvatske samuprave. Milerov i Petritschew odgovor bio je smjena tadašnjeg lidera HDZ BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića, tenkovsko uništavanja Hercegovačke banke i pokretanje montiranih sudskih procesa protiv hrvatskih političara./HMS/

Kardinal Puljić: Jedan mi je veleposlanik rekao: Hrvati, ili ćete se iseliti ili asimilirati

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari