Connect with us

Komentar

Kako riješiti problem loše izabranog datuma za operaciju “Bljesak”

Objavljeno

on

Sve od nedjelje razbijam glavu kako riješiti očito kroničan hrvatski problem oko nadnevka vojno–redarstvene akcije Bljesak.

Vrlo nepromišljeno, brzopleta hrvatska vojna komanda je za oslobađanje Zapadne Slavonije izabrala 1. svibnja, vrlo nezgodan dan koji kvari odnose sa Srbima radi Uskrsa i s jugoslavenima radi 1. maja.

[ad id=”93788″]

Radi toga čak i danas, dva desetljeća kasnije, hrvatske vlasti imaju problema sa savješću, pa su neki od vodećih hrvatskih lidera odlučili izostati s proslave. Također je odlučeno proslavi početi davati sve manji i manji profil, da bi konačno nestala u zaboravu.

To će stvoriti animozitet kod onih Hrvata koji su u toj akciji učestvovali pa sam pronašao, vjerujem, jedino razumno riješenje.
Kako bi bilo da se Srbima vrati taj prostor a da onda Hrvatska izabere jedan pogodniji datum i opet ga oslobodi?
Mogli bi se to dogovorom napraviti na teatralan način, s ćorcima na obje strane. U proces bi mogli biti uključeni originalni srpski lideri poput Šešelja, Nikolića i Vučića, koji se danas nalaze u idelanoj poziciji predsjednika države, premijera i šefa opozicije. Samo se bojim, kad jednom uđu da se nebi dali otjerati ćorcima, u kojem slučaju se onda mora replicirati stvarna bitka.

Sve, samo da se izbjegne ova vrlo neugodna situacija za one u Hrvatskoj koji nisu sigurni kome bi se zamjerili, pa se dvoume između hrvatskih oslobodioca i srpsko-jugoslavenskih okupatora.

Dinko Dedić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari