Connect with us

Kolumne

Kako RTL od muhe pravi slona: „Pobuna u Lici i župan zlostavljač“

Objavljeno

on

Gledate li ovih dana RTL televiziju, mogli bi pomisliti kako je u Lici izbio seljački ustanak (nešto nalik na „Lički“ iz 1932. ili čak onaj „Brinjsko-lički“ iz daleke 1746. godine), dok nekom od naših županija već tjednima kruži (domaći – domicilni) novovjeki Jack Trbosjek ili Jack Rasparač (eng. Jack the Ripper) – kako vam ga već drago zvati – i iz mraka (poput svoga slavnog londonskog prethodnika s kraja XIX stoljeća), napada žensku čeljad neumorno im parajući utrobe „od učkura do grla bijeloga“ (kako bi se u pjesmi narodnoj reklo).

Dakle, na korak smo do izvanrednog stanja – barem ako je vjerovati RTL-u i njegovoj voditeljici Dnevnika Ani Brdarić-Boljat, koja nam je mrtva-hladna, svojim ubitačno jednoličnim i beskrvnim glasom ne trepnuvši servirala ove „senzacije“ u spomenutoj informativnoj emisiji dana gospodnjeg 5. siječnja u 18,30 sati.

Ništa neobično, rekli bi svi koji se barem 3-4 puta mjesečno iz znatiželje, slučajno ili ciljano prebace na informativni program ove TV postaje, pogotovu naprave li to u vrijeme kad nastupa bard žutila u hrvatskom informativnom prostoru (u svojoj „kultnoj“ emisiji „RTL direkt“) Zoran Jovanović Šprajc (ja ga još uvijek volim ovako oslovljavati, jer, iskreno, to „Jovanović“ mi zvuči nekako ljepše, poetičnije, mekše, iako ga se on sam odrek’o, dok me „Šprajc“ na neki prozaičan i prizeman, gotovo sirov način podsjeća na bauštelu, koju, iskreno, baš i ne volim).

No, o čemu je zapravo riječ?

Hoćemo li ugušiti „pobunu u Lici“ i konačno uhititi „župana zlostavljača“ – iliti rasparača (ako vam je tako draže), ili ćemo potonuti u bezvlašće i seriju masovnih zločina bez kraja i konca…pitam se tako ja, dok po tko zna koji put gledam štoriju „pobune“ ličkog župana i HDZ-a protiv Plenkija i središnjice stranke, a nakon što sam već odgledao onu o „županu zlostavljaču“ (požeško-slavonskom).

„Župan zlostavljač“ mi ipak nekako više privlači pozornost – moram priznati.

I što je najvažnije, do podataka o ovom strašnom biću nije teško doći – vjerujte na riječ.

Odahnuo sam nakon spoznaje da ipak nije riječ o Jacku RasparačuU pitanju je običan župan, mada HDZ-ovac, što ga, istina, apriori čini sumnjivim.

Ima li što gore od župana HDZ-ovca? Jedino ministar, predsjednik sabora, vlade ili države – ako je HDZ-ovac. Oni su najveći „neprijatelji države“ još od vremena dr Franje Tuđmana koji je „izazvao rat“, „napadao i dijelio BiH“, dogovorio čak (zamislite!) da ga ubiju u njegovoj vlastitoj rezidenciji na Gornjem gradu (raketama ispaljenim iz zrakoplova „JNA“ 7. listopada 1991.), samo kako bi „prikrio svoje nečasne radnje“ vezano za „dogovoreni rat“ itd., itd.

To su vam ti HDZ-ovci od kojih gorih stvorova nema nadaleko.

Ali, tu su naši tutori i „zaštitnici“ koji se brinu o našem „moralu“ i koji uvijek najbolje znaju što je za nas dobro, prikladno, prihvatljivo a što ne!

Dovoljno je da u google.hr ukucate pojam „župan zlostavljač“ i odmah, bez odgode (vjerovali ili ne – probajte!) dobivate na uvid čitavu lepezu vijesti vezano za ovog „državnog neprijatelja namber one“, a koji se krije u osobi Alojza Tomaševića kojega se „pretresa“ od glave do pete već više od 3 mjeseca u (gotovo) svakoj informativnoj emisiji, pogotovu RTL-a.

„Aha, to je taj!“(obradujem se u sebi što sam tako nenadano lako došao do podataka)

-Dakle, uhvatili su ga – kažem ženi sav važan.

-Što ga imaju hvatati, pa nije nikud ni bježao – uzvraća ona.

-Čemu onda tolika buka? – pitam, jer joj ne vjerujem na prvu.

-Uvijek ti je tako kad se o ovima iz HDZ-a radi, pogotovu na RTL-u. Oko Lalovca nisu dizali takvu dreku – ravnodušno će moja životna suputnica nastavljajući ribanje kuhinje.

E, da, vidiš, ja na Lalovca i zaboravio!

Ima već skoro godina, kako je u javnost izašla audio snimka svađe između bivšeg ministra financija u vladi Zorana Milanovića, Borisa Lalovca i njegove supruge Tončike Anastasije Lalovac. (Vidjeti na: https://www.youtube.com/watch?v=oiSoVEtP62k)

Iz iste je jasno vidljivo kako je Lalovac prema teško oboljeloj supruzi bio nasilan, kako joj je prijetio, udarao i lomio staklo, te ju nastojao obeshrabriti u pokušaju traženja bilo kakve zaštite prijeteći svojim položajem i utjecajem (jer u to vrijeme bio je na poziciji ministra). Slučaj je iznijela TV emisija „Bujica“, što, naravno, u ljevičarskim i mainstream medijima nije dočekano sa simpatijama, jer oni su slučaj nastojali prešutjeti. I ne samo da su se tako ponijeli lijevo-liberalni mediji, nego i udruge koje se tobože gorljivo bave „zaštitom ljudskih prava“ – naročito žena, čija je reakcija također u cjelosti izostala.

To je dobro zapazio i na svome fb statusu komentirao Igor Peternel iz HHO-a:

“Za ljevičare je bitnije tko je objavio vijest o nasilju nego je li nasilje počinjeno i tko je nasilnik. To je jedan od razloga zašto je hrvatski pseudoljevičar za mene primitivniji od krkana s pršutom na čelu i zastavom oko vrata!“ (Vidi: http://hrvatska-danas.com/2017/01/11/video-objavljena-snimka-sdp-ovac-lalovac-maltretira-suprugu-peternel-zgrozen-lijevi-mediji-je-ne-zele-prenijeti/; istaknuo: Z.P.; stranica posjećena 5.1.2018.)

Gospođa Tončika Anastasia Lalovac mjesecima ranije prijavila je svoga supruga Borisa zbog nasilja i to DORH-u i vrhu SDP-a, ali niti je što poduzeto, niti je dobila ikakvu informaciju o tomu što će se protiv nasilnika eventualno poduzeti. Dakle, u ovom slučaju, kad je očito da se radi o nasilju prema teško oboljeloj ženi, jednostavno se ne poduzima ništa, a mediji to prešućuju!

U travnju 2017. godine, od strane DORH-a odbačena je prijava za obiteljsko nasilje, tako da protiv Borisa Lalovca nije pokrenut nikakav postupak i time je slučaj stavljen ad acta.

Ali – pogađate, DORH je neovisno tijelo i ne mora nikomu polagati račune niti objašnjavati svoje postupke. Oni koji se tamo uvale, nedodirljivi su i mogu što im je drago, pa i selektivno i odokativno progoniti ili oslobađati odgovornosti kad i koga hoće. Mogu ako im se hoće, neke od postupaka nikad ne pokrenuti, druge riješiti za mjecec, dva ili tri. Oni nikomu nizašto ne polažu račun! Čak ni javnosti!

Mašala!

Kod HDZ-ovog župana Tomaševića, međutim, nije bilo kao kod Lalovca. Izjava njegove supruge bila je dovoljna da ga se ekspresno žigoše kao nasilnika ili „ZLOSTAVLJAČA“ kako reče bezlična RTL-ova voditeljica unjkavog i jednoličnog glasa. Kampanja protiv njega krenula je početkom listopada i u nju su bile uključene sve nacionalne TV kuće – baš kao da je stvarno riječ o Jacku Trbosjeku. Za cca 3 mjeseca, presuđeno mu je, upravo putem medija. Plenkiju je prepušten završni čin.

Ne pada mi na kraj pameti braniti bilo čije nasilničke akte. I nije me ni malo briga ni za župana ni bivšeg ministra financija.

Ali nisam imbecil i ne volim kad me tako tretiraju!

Treba biti poremećen skroz-naskroz pa ne vidjeti ove dvostruke aršine, ovu perverziju od pravne države.

Suradnik zagrebačkog gradonačelnika i hrvatski branitelj Miro Laco završio je u Remetincu zato što je „neovlašteno odobrio prijevoz oboljeloj osobi automobilom u vlasništvu Grada Zagreba čime je izazvao trošak od 18.000 kuna“; protiv generala Ljube Česića Rojsa svojedobno je (vjerovali ili ne) poduzet kazneni progon zbog „prevelikog utroška plastičnih čaša“ u vrijeme rata, dok je njegova inženjerijska postrojba gradila ceste; protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića se već diže tko zna koja po redu optužnica (a pred izbore ga se obično planski pritvara na neko vrijeme) – jedna od ključnih optužnica jeste ta da je „protupravno ustupio gradske štandove Inicijativi ‘U ime obitelji’“ u vrijeme dok se potpisivala peticija za referendum o braku; u Vukovaru policajac teško ozlijedi čovjeka zbog mogućeg oštećenja ćirilične ploče – a ministar Rajko Ostojić podrugljivo izjavi kako je za sve „kriva rakija“; junaka Domovinskog rata Tomislava Merčepa se mjesecima polumrtvog vuče po sudskim procesima dok ga se na kraju ne osudi po političkom diktatu, bez dokaza i ikakvoga pravnog osnova – na temelju izmišljene „objektivne zapovjedne odgovornosti“; hrvatskoga branitelja i generala Đuru Brodarca (teškog srčanog bolesnika) odvuče se u Osijek, zatvori u ćeliju od 4 m2 usred ljeta, čovjek umre – I NIKOM NIŠTA!?

Ali, zato se mutivodu i sumnjivog lovatora Tomislava Horvatinčića oslobodi odgovornosti iako je kriv za smrt dvoje ljudi – jer sutkinja je nekom samo njoj znanom alkemijom utvrdila da je baš u trenutku nesreće dobio napad sinkope (iako je u prethodnom sudskom procesu nacrtao detaljnu skicu nesreće!?).

I ovo je samo mali dio beščašća našega DORH-a i sudstva, prema čijem radu i ponašanju se može izraditi kalendar političkih događanja i profil hrvatske političke scene, na sramotu svih nas.

Sjećate li se, primjerice, halabuke koja se podigla oko privođenja starog komunističkog oznaša Josipa Boljkovca koji je bio optužen za ratne zločine na karlovačkom području u vrijeme Drugoga svjetskog rata? Sjećate se kako su ga gorljivo branili svi mainstream mediji, udruge, naši neokomunisti, pseudoliberali, pozivajući se na humanost i obrušavajući se na Karamarka kao glavnog krivca za njegovo privođenje? Humanost ne vrijedi za nas „desničare“, „talibane“, „ustaše“!? Nas se slobodno može progoniti, osuđivati, zatvarati, ubijati!? Samo neprijatelji ovoga naroda su zaštićeni kao lički medvjedi!

Pitate li se, dragi moji Hrvati, ZAŠTO SE ČETNIČKI I MUSLIMANSKI RATNI ZLOČINCI NE PROGONE I NE KAŽNJAVAJU, A NAŠI BRANITELJI SUSTAVNO I PLANSKI, SMIŠLJENO I PO POLITIČKOM KRITERIJU OSUĐUJU?

Da bi se ovakva perverzija od „pravde“ i „pravne države“ provodila u praksi, naravno, potrebna je logistika, ponajprije medijsko pokriće i opravdanje.

Za taj dio posla, za animaciju raje, pranje mozga, progon „desničara“ i amnestiju ljevičara, zaduženi su RTL, index hr, Novosti, Tportal i slični mediji čiji su se informativni sadržaji pretvorili u HUŠKANJE i LEŠINARENJE najniže vrste – kad su u pitanju „desničari“ i prešućivanje, zataškavanje ili opravdavanje – kad je riječ o onima iz suprotnog tabora. Što je najžalosnije, u svemu tomu zapaženu ulogu igra i HRT KOJI JE JAVNA SRAMOTA A NE JAVNI SERVIS OVE DRŽAVE!

Od kad rejting SDP-a pada, kampanja jača iz dana u dan i to je toliko jadno, da se više ne da gledati ni slušati. Postavljati se otvoreno navijački, a u isto vrijeme busati se nekom „objektivnošću“ i razmetati novinarskom „etikom“ ispod je svake razine i vrijeđa zdrav razum svakog prosječnog gledatelja.

Umjesto pravodobnog, objektivnog i istinitog izvješćivanja i informiranja javnosti, mi imamo sluganske medije koji su (uz izuzetak nekolicine lokalnih) u službi jedne (lijevo-liberalne) političke opcije, ideologije koja u suštini destruira ovu državu i sustavno radi protiv vitalnih interesa hrvatskoga naroda.

Razmislimo o tomu svaki put kad uzmemo daljinski upravljač u ruke.

I pokušajmo malo mućnuti glavom, dragi moji Hrvati!

Zlatko Pinter/Kamenjar.com 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari