Connect with us

Kako sam Severinu primio za guzu

Objavljeno

on

Poznati godinama dolaze na Zrće. VIP je uvijek rezerviran za njih i njihove bolje ili lošije polovice. No ipak je samo jedna kraljica estrade. Koliko je popularna dovoljno govori činjenica da je i najpoznatija kelja na Pagu dobila ime po njoj, po Severini.

No nije Severina sama, osim majke Anđeline, tu joj je i brat Paško.

Gotovo da ne povjerujete da svega par stotina metara od plaže Zrće svaki dan taj trojac biva neprestano fotografiran od strane što stranih što domaćih turista.

U razgovoru s vlasnikom troje magaraca doznali smo da se ljudi najviše žele slikati sa Severinom. I da nju djeca najviše vole jahati. Jahanje košta tek 20 kn, a koliko sam se razočarao kad mi nisu dozvolili da ju i ja zajašim nemogu ni opisati riječima.
Razlog je praktične prirode, Severina je najmlađa od troje magaraca i može izdržati tek 60-ak kila tereta. A ja kao ljubitelj životinja nisam želio ugroziti zdravlje te 5-o godišnje magarice odnosno po domaći kelje.

Severina ima 5 godina i kako kaže vlasnik, dobila je ima po karakteru.

U tom veselom trojcu znakovito je da se Anđa i Paško znaju potuć. Ne nije u pitanju Edipov kompleks mladog Paška već je najčešći razlog hrana koju turisti neprestano donose. Obožavaju lubenice, a Anđelina je najproždrljivija.

I kako svakom druženju dođe kraj tako sam zamolio vlasnika da se poslikam sa zvijezdom među magarcima i na nagovor okupljenih primio je za guzu.

Za razliku od pjevačice kelja se nije bunila već je još i nabacila zavodnički pogled kao što i sama slika pokazuje.

Ako vas ikada put nanese prema trajektnom pristalištu Žigljen ili pak selima Vidalići, Vustići, Zubovići stanite točno na križanju tih dviju cesta i posjetite Severinu, Paška i majku im Anđelinu. Razveselit ćete ih.

image_1

marko petar orešković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari