Pratite nas

KAKO SE AMERIČKI DOMOLJUBI SUPROTSTAVLJAJU REPRESIJI I NELEGALNIM FEDERALNIM ZAKONIMA

Objavljeno

na

Čitajući u novinama proteklih dana kako Federalna vlada pljačka i financijski iscrpljuje Županije s Hrvatskom većinom palo mi je na pamet da vam prepričam jedan tekst i video koji je ovih dana iz istoga razloga aktualan u Americi. Naime, o čemu se radi:

Rancher Cliven Bundy gestures at his home in BunkervilleRadi se o dvije Amerike, one Washingtonske (imperijalističke) pod kontrolom financijske (wal-streetske) i one koja nas zanima, Amerike običnog radnog naroda koja se nalazi u istoj situaciji kao i ostali narodi pod stalnim pritiskom poreza, nameta i gušenja svih vrijednosti Bogom kreiranih.

Mjesto radnje je Nevada (Las Vegas), pustinjsko područje, tradicionalno poznato po uzgoju poludivlje stoke koja pase po siromašnom travastom području.

Od 53 farmera-stočara ostao je samo jedan, junak naše priče, Cliven Bundy s obitelji. Ostao je jedini jer nikada nije prihvatio plaćanje ilegalne takse za ispašu koju je “izumila” neka federalna organizacija argumentirajući svoj neposluh: “da bi on mogao dugovati jedino svojoj državi Nevadi…”

To natezanje sa federalcima (Washingtonom) traje od 1993 godine, Bundy je jedini ostao jer nije plaćao taxu, a svi ostali farmeri su otišli u stečaj i izgubili farme. Federalci su mu odrezali porez na iznos od 1.5 miliona dolara, što bi ga, kada bi samo dio platio, bacilo u bankrot i stečaj.  Želeći utjerati dug, Washigton je poslao 200 specijalaca naoružanih do zuba da zapljene stoku i tako naplate dug!

No međutim obitelj Bundy, prvenstveno sinovi, se suprotstavljaju a u pomoć im priskače i lokalno stanovništvo! Pogledajte video uradak:

 


Kao što znate u USA svaka država ima legalno pravo organizirati naoružane narodne policije, Kada se pročulo da ‘federalci’ vrše nasilje nad obitelji Bundy te narodne policije su pohitale u pomoć zemljacima. Neki su pristigli čak i iz Texasa, Kalifornije…,

UBRZO se 200 federalaca našlo okruženo sa 500 narodnih patriota koji su ih držali na nišanu snajpera i ostalih oružja!!!!

Federalcima je zagustilo PA SU SE “JUNAČKI” POVUKLI!!!! Stoka je bila vraćena rančeru kao što vidite u ovom videu:

Skoro pa nevjerojatno reklo bi se da se radi o nekom kaubojskom filmu, Ali NE, to je ona izvorna prava Amerika, koja će konačno svrgnuti svjetske imperijaliste

Pokret otpora Bundy Rancha je posadio dobro sjeme u dobroj zemlji, te će imati mnogo dobrih plodova u nadolazećim vremenima.

 

 “Priča” o Bundyima se čini jako ohrabrujućom, možda njihov primjer budu slijedili i neki drugi farmeri/seljaci u drugim zemljama!Cleuna/kamenjar.com

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Predrag Peđa Mišić: Već viđen scenarij kod Pupovca sad u režiji Milakovića

Objavljeno

na

Objavio

I OPET ON TUPI

Već viđen scenarij od Pupovca sad u režiji Milakovića

Nekad sam mislio da to što priča radi da bi umanjio moć svog učitelja, međutim ne, on i dalje s 472 glasa propovjeda kao Irinej o vječnoj ugroženosti Srba, vječnom problemu.

Milakoviću koliko je Srba zaposleno, pomognuto tvojom aktivnošću.

Ne pojma ti nemaš pričaš da bi se pričalo ,zaboravih bitan detalj plaća ide,petnaestak tisuća kuna mjesečno, znaju li oni što ti dadose glas da imaš toliko

Znaju li oni da na gradskom vijeću ili ne progovoriš ni riječ, ponekad i dođeš i naravno šutiš

Tko su ti srbi o kojima pričaš i prozivaš premijera, možda jesu ugroženi, možda su im uskraćena prava ali oni Srđane žive u Srbiji.

Kakav paradoks prozivas Hrvatskog premijera da rješava prava Srba u Srbiji.

Još ovaj mandat i njima će biti jasno da si ih prevario

A što ćes onda Srđane

DUNJIN DIDA

Srđan Milaković

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Raffanelli: HRM-u trebaju izvanobalni ophodni brodovi većih sposobnosti od obalnih

Objavljeno

na

Objavio

Novi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Ivo Raffanelli izjavio je novinarima u ponedjeljak, nakon što je preuzeo tu dužnost, da su Hrvatskoj potrebni izvanobalni opohodni brodovi većih sposobnosti od pet obalnih ophodnih brodova čiji se prototip gradi.

“Nadam se da će uskoro biti završena gradnja obalnoga ophodnog broda, a nakon toga će se krenuti u gradnju serije od četiri takva broda. Međutim, nama trebaju kvalitetniji brodovi puno većih sposobnosti i puno veće autonomije kako bi mogli odgovoriti zadaćama poglavito u gospodarskom pojasu, a to su izvanobalni ophodni brodovi”, rekao je komodor Raffanelli.

Najavio je izradu taktičke studije koja će pokazati kako taj brod treba izgledati, a na temelju taktičke studije izradit će se studija izvodivosti.

“Na temelju svih tih pokazatelja iz studija vidjet ćemo kakav će to brod biti i kako će mu biti dimenzionirana dužina i širina i kako će biti naoružan”, objasnio je Raffanelli govoreći o potrebi da HRM posjeduje izvanobalne ophodne brodove.

Smatra da će u vezi s takvim brodovima “biti i NATO zahtjeva”.

“Sigurno da se s takvim brodom možemo pojaviti u Sredozemlju, možda i izvan njega”, rekao je novi zapovjednik HRM-a Raffanelli, dodajući da će taj brod moći sudjelovati i u operacijama NATO-saveza i EU-a.
Pritom je rekao kako se sada pojavljuju nove, a ne tradicionalne ugroze.

“Mi ćemo u Oružanim snagama RH i Hrvatskoj ratnoj mornarici kao dijelu Oružanih snaga skupa sa svim tijelima državne uprave znati odgovoriti tim izazovima”, dodao je komodor Raffanelli.

Komodor Ivo Raffanelli rodio se 1. ožujka 1965. u Makarskoj. Završio je Mornaričku vojnu akademiju 1987. u Splitu te stekao zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa. Ratnu školu Fuhrungsakademie der Bundeswehr LGAI-04 (LehrgangGeneralstabs/Admiralstabsdienst mit internationaler beteiligung) završio je 2005. godine u Hamburgu.

U obranu suvereniteta Republike Hrvatske dragovoljno se uključio 1991. kao pripadnik Zbora narodne garde. U Oružanim snagama RH tijekom Domovinskog rata i nakon njega obnašao je mnoge dužnosti: od zapovjednika satnije ZNG-a i dozapovjednika bojne 156. brigade HV-a, zapovjednika desantnog broda minopolagača DBM-81 “Cetina”, obnašatelja dzžnosti zapovjednika Divizijuna desantnih brodova Flote HRM-a, zapovjednika spasilačkog broda SB-73 “Faust Vrančić”, zapovjednika Divizijuna za potporu Flote HRM-a, časnika za pomorstvo u Odjelu rodova i struka u Zapovjedništvu HRM-a, voditelja operativnog odsjeka Flote HRM-a, načelnika Stožera Flotile HRM-a, zapovjednika Flotile HRM-a te zapovjednika Obalne straže RH.

U čin poručnika korvete promaknut je 1992. godine, a godinu poslije dobio je čin poručnika bojnog broda. U čin kapetana korvete promaknut je 1998., u kapetana fregate 2005., a u čin kapetana bojnog broda 2009. godine. U čin komodora promaknut je 2017. godine.

Ivo Raffanelli za svoj je rad višestruko nagrađivan i pohvaljivan od vrhovnog zapovjednika OS RH, ministra obrane RH, načelnika Glavnog stožera OS RH i zapovjednika HRM-a.

Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista te Redom bana Jelačića. (Hina)

Komodor Ivo Raffaneli novi je zapovjednik HRM-a

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari