Connect with us

Događaji

Kako su američki marinci uhitili Ostojićevog zamjenika kao terorista

Objavljeno

-

Američki marinci uhitili su Evelina Tonkovića, zamjenika Ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i pritom ga neutralizirali kao i druge kada privode pod sumnjom da su teroristi. S njim je bio policijski savjetnik Željko Renić, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti. Ta Uprava zadužena je osiguranja i zaštitu štićenih osoba, objekata i prostora, a upravo njeni djelatnici drže vanjsku zaštitu i kontroliraju promet oko stranih predstavništava u Hrvatskoj prenosi direktno.hr

[ad id=”68099″]

Prije nekoliko dana u zgradi veleposlanstva SAD-a oglasio se tihi alarm za uzbunu, piše maxportal.hr.

Elektronsko osiguranje u noćnim satima je primijetilo dvije osobe koje se, kao Indijanci, kroz polje šuljaju prema veleposlanstvu najmoćnije zemlje svijeta. Bilo je neposredno nakon što su mediji prenijeli vijest o ISIL-ovim prijetnjama Hrvatskoj.

evelin

Evelin Tonković

Kad je osiguranje veleposlanstva SAD-a uočilo da se nepoznate osobe u noćnim satima šuljaju oko zgrade angažirane su specijalne snage za osiguranje. Neželjenim noćnim gostima pripremljena je zasjeda.

Od izvora u vrhu MUP-a RH maxportal.hr je dobio informaciju da uhićenje nije bilo nimalo nježno. Budući su Tonković i Renić u očima osiguranja veleposlanstva tretirani kao teroristi, US marinci prema njima su tako i postupili: udarac, rušenje, vezanje.

“Cro polis, cro polis””, vikao je Tonković dok su mu američki marinci stavljali lisice na ruke.

Odvedeni su u zgradu veleposlanstva gdje su zadržani desetak sati. Tonković je objašnjavao da je on zamjenik ministra unutarnjih poslova i da je došao o kontrolu rada hrvatskih policajaca koji osiguravaju američko veleposlanstvo. Navodno je želio provjeriti spavaju li u noćnim satima u stražarskim kućicama kako bi mogao dati otkaz. Barem je tako dan kasnije noćno špijuniranje objasnio ministru Ostojiću.

Kao zamjenik Ranka Ostojića u Ministarstvu unutarnjih poslova Evelin Tonković je politička osoba, nema nikakvih policijskih ovlasti, pa ni ovlasti nadzora i kontrole policajaca, piše maxportal i dodaje da se na račun njegovih sposobnosti u MUP-u zbijaju šale.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas