Connect with us

Iz Svijeta

Kako znati jeste li upoznali svoju srodnu dušu?

Objavljeno

on

Spomenite izraz ‘srodne duše’ i nekolicina ljudi neće izdržati a da ne zakoluta očima. Ideja je jednostavna – negdje na svijetu postoji ta jedna osoba, savršena baš za vas, a ljubav između vas odmah će zaiskriti i nikada se više nećete razdvojiti. No u to je malo teško za povjerovati, zar ne?

true_love_devart
Sama ideja o srodnoj duši možda nije realna, no ono što je realno, barem za mnoge ljude, ona je osoba koju jednostavno instinktivno poznaju, s kojom se povežu na najdubljoj razini i koja im omogućuje da rastu kao osoba u vezi, piše Huffington Post. No kako znati da ste pronašli upravo svoju srodnu dušu?

Komunicirate bez riječi. Srodne duše mogu čitati jedna drugu kao otvorenu knjigu. ‘Srodne duše se snažno povezuju na svakoj razini – nerijetko jedna drugoj završavaju rečenice, istodobno posežu za telefonom kako bi se čule te vrlo često osjećaju kao da ne mogu živjeti odvojeno’, kaže doktorica Carmen Harra. Klinička psihologinja i autorica knjige ‘Love Sense’, Sue Johnson, kaže da srodne duše također točno znaju kako odgovoriti na emocionalne signale svoga partnera.

Jednostavno znate da ste pronašli ‘onog pravog’ ili ‘onu pravu’. U ovome slučaju nema mjesta propitkivanju je li to zaista ‘to’. Kada upoznate srodnu dušu, to nekako jednostavno znate – glasić u glavi, leptirići u trbuhu ili pak neobjašnjivi osjećaji govore vam da ste upoznali baš ‘onog pravog’ ili ‘onu pravu’.


Fizička privlačnost je doslovce opipljiva. Kemija između vas dvoje doslovce se može fizički osjetiti, a elektricitet između vas ne događa se samo na seksualnoj razini. Gotovo u svakoj prilici držite se za ruke i dodirujete, čak i nakon nekoliko godina veze.

Od prvog dana osjećate se potpuno opušteno jedno pred drugim. Srodne duše s lakoćom se prepoznaju i bez straha od osude pokazat će svoje pravo lice već pri prvom susretu. Srodne duše vrlo često imaju osjećaj da se odavno poznaju te žele ugoditi jedna drugoj. U društvu ljubavi svog života mnogi se znatno lakše opuste i dopuste si biti ranjivi.


Ljubav vašeg života izaziva vas kao nitko drugi. Veza sa srodnom dušom, unatoč svemu što mnogi pretpostavljaju, nije uvijek med i mlijeko. ‘Srodna duša nije uvijek upakirana u savršen paket, a niti veza ne dolazi uvijek bez izazova. Ipak, razlika je u tome što životne okolnosti i teški izazovi jačaju vašu vezu i povezanost koja vas drži zajedno i u teškim vremenima te vam pomaže da budete vjerni sebi’, kaže Kailen Rosenberg, osnivačica tvrtke The Love Architects. Štoviše, na srodne duše se u velikoj mjeri oslanjamo kako bismo razvili svoju osobnost.

Možda se tako ne čini na prvi pogled, no imate iste ciljeve. Veza sa srodnom dušom ne mora značiti da nužno uvijek imate iste stavove, no krajnji ciljevi i ambicije su vam isti. Srodne duše uglavnom dijele iste vrline i vrijednosti te na svijet gledaju kroz sličan objektiv.

Vas dvoje ste dvije individue, no prema svijetu nastupate kao jedno. Srodne duše ponašaju se kao da su dva dijela cjeline, a vanjski utjecaji, bez obzira na sve, ne mogu im uništiti vezu. –

pogled.ba

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari