Kakva je razlika između Mile Štule i Sanje Modrić?

2

Ono što je nekada bila Mila Štula (bivša žena Vanje Špiljka) to je danas u hrvatskom novinarstvu – Sanja Modrić. Njezin “sekelj gulaš” s nazivom “Razvalina od Crkve” (Novi list, 27. prosinca) nije ništa drugo nego sramno, lažno i klevetničko piskaranje, u kojem besramna spisateljica, da ne povjeruješ, više piše o samoj sebi, (to joj, na žalost, nije prvi put!), nego o svojoj “meti” – katoličkoj Crkvi, Božiću, Nadbiskupu zagrebačkom, kardinalu Bozaniću i časnom don Damiru Stojiću. Ona među ostalim podsjeća da je papa Franjo nedavno opomenuo biskupe “da odbace hipokriziju, da se ne ponašaju kao da su popili svu pamet svijeta, da ne budu kamenoga srca, bahati i narcistični” te da ne “umišljaju da su veličine”.

Pavkovic-Kakva-je-razlika-izmedu-Mile-Stule-i-Sanje-Modric-Kardinala-Bozanica-nazvala-razvalinom_articleSve to što “naša Štula” zamjera zagrebačkom nadbiskupu i kardinalu Bozaniću, u svezi njegovih riječi koje je izrekao za Božić, u zagrebačkoj katedrali, prije svega se odnose na nju, samo nešto malo drugačije. Prvo se treba zapitati: tko je ona, odakle joj pravo da kao u vrijeme dok je žarila i palila u raznim jugoslavenskim medijima i tada također s još više pjene na ustima, pisala svoje sastavke kao “general Kadijević” uopće na bilo koji način može jednom Bozaniću držati lekcije što će on izgovoriti u vrijeme svete mise, tim prije što je dovoljno pročitati prve i zadnje rečenice njezinih tekstova i odmah će vam biti jasno da su to pjesmice “Od Vardara pa do Triglava”.

Ako tko treba odbaciti hipokriziju, onda je to ona. Ako se tko ponaša kao da je popio svu pamet svijeta, onda je to ona. Ako je tko bahat i narcistični, onda je to ona. Ako je tko umišljena veličina, onda je to ona.

Da bi “naša Štula” bila zadovoljna onim što je govorio Bozanić, valjda je kao Josipović trebao staviti na glavu partizansku kapu, hvaliti Udbaše da su stvorili hrvatsku državu, uzdizati krvavu partizansku zvijezdu petokraku, blatiti, kao što to ona kontinuirano radi, hrvatske branitelje i stradalnike, i pričati bajke, kao što nam svih zadnjih godina priča aktualna hrvatska Vlada, uz pomoć “naše Štule”.

Ova novinarka nikako ne može shvatiti da više ne živi i radi u Jugoslaviji, kad je mogla mljeti praznu slamu, proganjati one koji slave Božić, pa je napisala i ovo: “I tako kod nas svaki Božić bude zatrovan porukama s oltara od kojih ti se kosa diže na glavi i umjesto da krijepe, obasjavaju, pridobivaju za ljudskost i općenito čine život podnošljivim”… Zatim se “naša Štula” pita, kao da je pobjegla iz neke psihijatarske ustanove:”..gdje samo nalaze takve nakaradne fraze kojima se služe u Božje ime, gdje sve to smišljaju i na koga li se ugledaju u svom bijesu”.

U svemu tome opet prepoznajemo “našu Štulu. Ako tko truje hrvatsko čitateljstvo, truje ona. I to na svaki Božić. Iste fraze, iste gluposti, od kojih ti se kosa diže na glavi A te prazne fraze smišlja u ostacima jugofila, koji joj možebitno i dalje diktiraju članke.

Ona, zamislite, ona, “naša Štula”, u svojem “gulašu” don Damira Stojića koji je bio među hrvatskim braniteljima u šatoru ispred Ministarstva branitelja jednostavno naziva – besprizornim.

Na to joj se također može odgovoriti, odnosno da je to izrekao – glup, gluplji, najgluplji.

A to da katoličku Crkvu naziva “razvalinom” može samo Mila Štula zvana – Sanja Modrić, novinar “godine”, po izboru istih ili sličnih ljubitelja šajkača i užičkoga kola.

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

facebook komentari