Pratite nas

Reagiranja

Kakvi to kadrovi danas rade u hrvatskoj Vladi i njezinim institucijama, agencijama, zavodima?

Objavljeno

na

Glasnogovornik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje - Photo by Sanja RedCat Baljkas - Isječak s facebook covera Nenada Korkuta

Glasnogovornik državne institucije RH uz bok srbijanskim medijima u napadima na Subašića

Cijeli civilizirani svijet ostao je zgranut reakcijom nekih srbijanskih medija koji su golmanu hrvatske nogometne reprezentacije Danijelu Subašiću prebrojavali krvna zrnca.

Srbijanski Telegraf

Priča o Subašićevom porijeklu koja je dirnula i u njegov privatni život, odnosno u vezu s djevojkom s kojom živi, toliko je degutantna da je ignoriranje i izbjegavanje prepričavanja tog ‘novinarskog smeća’ stvar poštovanja prema našem golmanu.

Junak naše pobjede protiv nogometne reprezentacije Danske pokušao je stati na kraj takvim pričama rekavši da je Hrvatska jedina njegova domovina, da je on Hrvat katolik sa svim katoličkim sakramentima i da s ponosom igra za Hrvatsku.

Nažalost nekim u Hrvatskoj to nije bilo dosta pa su nastavili s prebrojavanjem Subašićevih krvnih zrnaca i to na način kakvog se ne bi posramio ni srbijanski ministar Vulin koji je u Hrvatskoj proglašen nepoželjnom osobom zbog svojih verbalnih ispada.

Vrlo ružan udarac ispod pojasa Danijelu Subašiću nije došao iz niti jedne službene srbijanske institucije, ali jest iz one hrvatske. Glasnogovornik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i istaknuti član Hrvatske udruge za odnose s javnošću Nenad Korkut na svom je facebook profilu napisao: „Al da Hrvatska ide dalje zahvaljujući Srbinu… neprocjenjivo. Subašić. ❤

Komentar glasnogovornika HZZO-a

Dakle, ako sam Subašić kaže tko je i što je, ako je najmanje pet generacija njegovih predaka rođeno, odraslo i umrlo u Hrvatskoj, kakav motiv ima glasnogovornik jedne vladine institucije da bi prebrojavao krvna zrnca golmana hrvatske nogometne reprezentacije.

Je li njegov motiv u podržavanju ideologije nametnute Memorandumom SANU po kojoj potomci Srba koji su u BiH i Hrvatsku došli prije 500 godina nikad ne mogu biti ništa drugo nego Srbi ili motiv ovog krajnje neciviliziranog čina može biti u pokušaju omalovažavanja hrvatske nogometne reprezentacije!?

Moramo se zapitati zašto glasnogovornik jedne državne institucije pokazuje radost već i zbog mogućnosti da trenutno najveći nacionalni junak ustvari nije Hrvat.

Kakvi to kadrovi danas rade u hrvatskoj Vladi i njezinim institucijama, odnosno agencijama i zavodima? Mogu li oni sav svoj potencijal staviti u službu hrvatskog napretka?

Ivan Andrić/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Tko je protiv prosvjeda neka to kaže u oči onima koji traže kosti svojih najmilijih

Objavljeno

na

Objavio

Gade mi se svi oni koji strvinare na žrtvi. Bilo kojoj, a pogotovu žrtvi Vukovara. Naročito mi se gade politikanti s figom u džepu koji tobože “štite nacionalne interese” a po svaku cijenu nastoje prigušiti glas žrtve i natjerati je da i dalje šuti.

ZAR NIJE DOSTA 27 GODINA!?

Tko još ima obraza od žrtve tražiti bilo kakvo strpljenje, razumijevanje za nekažnjavanje ratnih zločina!?

Razmišljaju li ti likovi o ljudima koji već skoro tri desetljeća liježu i ustaju sa spoznajom da ne znaju sudbine svojih najmilijih!?

Penava je problem!? Prosvjed u Vukovaru je problem!?

Sram vas bilo! Sve vas koji od početka politizirate to pitanje, a u isto vrijeme ste tobože protiv politizacije istoga!

Slušam prije par dana ministricu Žalac na Hrvatskom radiju i ne mogu vjerovati što govori! kao da nije član vlade, nego ljuta oporba Plenkoviću!

Nakon što je premijer jasno i glasno rekao kako je KAŽNJAVANJE ZLOČINA DRŽAVNI INTERES, ona tvrdi da će prosvjed “zaustaviti započete projekte, nanijeti štetu Vukovaru i srušiti sve ono što je do sada urađeno”!?

Što je urađeno u Vukovaru na planu normalizacije života?

Izgrađeni su stanovi, kuće, infrastruktura, pokreće se i ponešto od gospodarstva, ali što je s onim najbolnijim pitanjima!?

Tko se i kad potrudio izgraditi odnose među ljudima na temelju elementarne pravde? Što je s time?

Jesu li nekažnjavanja zločinaca koji i danas slobodno šeću ovim gradom doprinijela normalizaciji stanja!? Jesu li lažni popisi stanovništva na temelju kojih se ovom gradu nasilno nametala ćirilica doprinos miru i razumijevanju među građanima i narodima!?

Pita li se tko zašto se najveći dio onih koji su doživjeli teške traume gubitka najbližih nije vratio u Vukovar!?

Tko to uopće spominje?

Oni kojima postojeće stanje odgovara, sve čine kako bi oblatili gradonačelnika Penavu i na mirni prosvjed, na krik žrtve koja već 27 godina podnosi nepravdu i novu viktimizaciju unaprijed bacili sjenu.

Zar mislite da to ne znamo svi mi koji duboko u srcu i duši nosimo svetinju zvanu ŽRTVA VUKOVARA?

Doći će i taj 13. listopad. I znam da nitko od onih koji osjećaju tu žrtvu kao svoju neće napraviti ništa neprilično. Zato poruka svim “dušebrižnicima” (koje god vrste i boje bili): DALJE PRSTE OD VUKOVARA  I PROSVJEDA!

I onda će sve biti u redu.

Nisu Penava i organizatori maloumni da im treba vaša pomoć. Odmaknite se dalje i onda neće biti politizacije!

A oni koji su protiv, neka dođu 13. listopada u Vukovar i to u lice kažu onima koji još uvijek traže kosti svoje djece, majki, očeva, braće, sestara…

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

OBŽ – Hrvatsko društvo logoraša podržalo inicijativu vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave

Objavljeno

na

Objavio

Na sastanku Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnice Osječko-baranjske županije, održanom 20. rujna ove godine, 11 članova Predsjedništva jednoglasno je podržalo inicijativu vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave.

Udruga pruža punu podršku održavanju prosvjednoga skupa najavljenoga za 13. listopad ove godine. Odluka Predsjedništva Udruge vođena je isključivo ljudskim i altruističkim motivima.

Nedovoljno procesuiranje srpskih ratnih zločina u Vukovaru ne može pridonijeti željenoj pomirbi i suživotu koji nije moguć sve dok žrtve na ulicama grada prepoznaju svoje mučitelje, a obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja ne znaju gdje zapaliti svijeće za svoje najbliže.

Republika Hrvatska potpisala je Erdutski sporazum kako bi se mirnom reintegracijom hrvatskoga Podunavlja izbjegla svaka buduća žrtva u Domovinskom ratu, no to ne znači da smo odustali od svojih mrtvih i zadovoljštine za njihovu muku.

Udruga će stoga, kao i do sada, vođena isključivo humanim motivima, davati punu podršku svakoj inicijativi koja će pomoći u promoviranju istine i baštinjenja pozitivnih vrijednosti proisteklih iz Domovinskoga rata.

To je jedini ispravni zalog za budućnost koji dugujemo poginulim i nestalim suborcima, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik društva, Damir Buljević.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari