Connect with us

Politički rentgen

Kakvim to čarolijama Milanović može biti najpopularniji političar u Hrvatskoj?

Objavljeno

-

…..Ruši viziju prvog predsjednika o međunarodno uglednoj Hrvatskoj, članici Europske unije i svih važnih međunarodnih asocijacija! Tuđman više ne stanuje na Pantovčaku! Nakon što se u Krašu nafiksao bombonima „505“ s „crtom“, postao je toliko jak da mu ne treba ni NATO, ni Europska unija ni SAD! Najpopularniji političar u Hrvatskoj, golim će prsima osloboditi Hrvatsku, isto onako kako je oslobođena naša metropola!

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Prema istraživanju CROBAROMETAR, koje je za Novu TV provela agencija IPSOS, HDZ je i dalje prvi izbor građana. Mjesec završavaju s 30,4 posto potpore. SDP je na 13,5 posto, MOŽEMO na 9,4 posto, MOST je blago izgubio potporu u odnosu na prošli mjesec – sada su na 8,8 posto. Domovinski pokret je također imao dobar mjesec, pa su završili na 6 posto. Dakle SDP, Most i Možemo jedva da zajedno imaju bolji rejting od HDZ-a. Može li se u tom kontekstu predvidjeti moguća oporbena postizborna koalicija nakon održavanja sljedećih parlamentarnih izbora?
Radom Vlade, nezadovoljno je 66 posto ispitanika, dok je uz Vladu je 28 posto ispitanika, a ne zna njih 6 posto.

Najpopularniji političar je Zoran Milanović, pa za njim slijede Tomislav Tomašević, Ivan Penava, Božo Petrov, Andrej Plenković i kao uvjerljivo zadnji Peđa Grbin.

Tko tu koga tuca u zdrav mozak i kakvim to čarolijama Milanović uspijeva biti najpopularniji političar u Hrvatskoj, a Andrej Plenković, na čelu vladajuće stranke koja već mjesecima drži stabilnu poziciju s preko 30% popularnosti, gotovo da je na posljednjem mjestu? Nije li Plenković taj koji u javnosti predstavlja HDZ i vladajuću većinu, pa ako je on na gotovo posljednjem mjestu ljestvice popularnosti, kako onda HDZ može biti vodeći bez konkurencije već mjesecima? Zar doista bilo tko može povjerovati da isti ispitanici daju prednost HDZ-u, a prst dolje njihovom predsjedniku? Po mojim internim istraživanjima HDZ je na stabilnih 35%! Šalje se poruka da HDZ valja, a Plenković ne valja! Šalje se poruka rušite Plenkovića, a kada srušite Plenkovića HDZ će biti lak zalogaj ujedinjenoj lijevoj i desnoj oporbi pod dirigentskom palicom Zorana Milanovića, planetarno popularnog političara u Republici Hrvatskoj!

Po čemu su Tomašević, Petrov i Penava zaslužili po popularnosti biti rame uz rame s Milanovićem, ako ne po tome što je Milanović šef njihove lijevo desne koalicije?

Nevjerojatne apsurde istraživanja javnog mnijenja primijetio sam i na prošlim parlamentarnim izborima. HDZ-u gotovo ni jedna agencija nije dala ulogu favorita. HDZ-u su prognozirali osvajanje 50-55 mandata, a SDP-u od 50 do čak 62 mandata. Na kraju HDZ je osvojio 66 mandata, a SDP-ova Restart koalicija jedva 41 mandat! Sam SDP osvojio je bijedna 32 saborska mandata! Dakle neki uvaženi anketari fulali su za samo 25 mandata, ili za cca 60% odstupanja. Pa tko pobogu plaća te velike stručnjake, ili još veće manipulatore? Dakle, slatka je Milanovićeva osveta, jer mu je partija razbijena u paramparčad, pa utjehu traži na grudima desnice!?

Kada god pogledam ovaj planetarni rejting Zorana Milanovića s posebnim pijetetom sjetim se Kolinde Grabar Kitarović, a s još većim gnušanjem sjetim se onih koji su je urotnički i seksistički srušili kao ženu, da bi danas mogli slaviti svog macho uličnog štemera predsjednika Milanovića. Da je kojim slučajem KGK proizvodila gafove na traci kao Milanović, od izbacivanja hrvatskih velikana s Pantovčaka, do ovih zadnjih izjava o Ukrajini i velikom prijatelju Hrvata i Hrvatske Dodiku, bila bi pod hitno spaljena kao vještica na Trgu sv. Marka, a od nje ne bi ostao ni trag od pepela! Bila je ismijana zbog pjesme s generalima na Kninskoj tvrđavi, bila je ismijana zbog slavljenja pobjeda Vatrenih i brendiranja Hrvatske diljem svijeta, a Milanoviću je preko noći oprošteno baš sve od „Lex Perković“ do međunarodne sramote koja se kao smrad sve snažnije širi s Pantovčaka diljem Svijeta i Europe. Ljubiteljima Milanovića nije gaf „Lex Perković“, nije gaf Ukrajina, nije gaf Milorad Dodik!? Ne! Veleizdajnik je onaj tko se usudi zajedno s partnerima u EU i SAD-u glasovati za sankcije Dodiku!? Milanovićevi gafovi su za lijevo-desnu oporbenu koaliciju nisu gafovi? To su sve veliki državnički potezi i nemaju baš nikakve sveze s nacionalnom veleizdajom za koju je optužen Plenković nedavno u Zadru!
Ma kakva trula jaja koja dominiraju medijima?
Plenković je izdajnik, jer je izdao Hrvate kao nitko do sada! To je srž zadarske izjave! Doista, ako je Milanović najbolji političar u Hrvatskoj, kako onda zapravo izgleda dobar političar? Ako je Milanović najpopularniji političar u Hrvatskoj, u svoje osobno ime mogu samo kazati laku noć Hrvatska, pakiramo kofere ja i moji najbliži i munjevito kidam iz te i takve Hrvatske!

Milanović, ponoćni ćirilizator Vukovara i Penava, gradonačelnik Vukovara u koaliciji??? Nevjerojatno!!! U stvari manje je nevjerojatno kada znamo da Milanović i Pevex voze na ruski pogon!

Tisuće i tisuće objavljenih komentara na društvenim mrežama, daleko težih i opasnijih od „trulih jaja“, prijetećih do te mjere da se tražilo „likvidaciju briselskog ćate, njegove majke lekarke, udbaša Maria, da im se zatre svako sjeme“, kao što je to objavljeno u komentarima jednog uglednog portala, prošle su ispod radara, nažalost bez ikakve reakcija i bez ikakvih uhićenja. Kažem nažalost, jer sam apsolutno protiv govora mržnje i poziva na likvidaciju nakon čega se dogodio klasičan teroristički čin kalašnjikova pred Banskim dvorima! I ponovo nije nitko uhićen!? A onda se dogodi Zadar „trula jaja“ i velika revnost, ili lojalnost Zadarske policije Andreju Plenkoviću? Imamo li se mi pravo upitati, kome su policajci u Zadru bili lojalni? Kome su bili revni? Jesu li bili lojalni spasitelji, ili rušitelji Andreja Plenkovića, kada i malo dijete iz vrtića zna da su zadarska uhićenja najviše štete donijela upravo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske? Misli li doista netko, da je ova vlast toliko glupa, da će namjerno samoj sebi nanositi nepopravljivu percepcijsku štetu slanjem policije na branitelje? Trebaju baš svi znati ono što se analitički osluškuje, a čuje se sve jače i jače!? Bitno je srušiti glavu, a HDZ će se sam u sebi raspasti u bratoubilačkom ratu za prvu fotelju stranke i postat će lak plijen ujedinjenim lijevim i desnim snagama na sljedećim parlamentarnim izborima. Tko takvu alternativu voli, nek’ izvoli! Što nas novo još očekuje u ovoj Milanovićevoj rušilačko-anarhističkoj nizanki? Koji je novi ministar na nišanu Milanovića i njegove oporbe ako uspije smijeniti ministra Banožića? Koji je novi ministar meta nakon Tome Medveda koji je sramotno optužen za veleizdaju, jer je navodno pogodovao srpskim zločincima kroz zakone o braniteljima i kroz Zakon o civilnim žrtvama Domovinskog rata, a danas se tvrdi da pogoduje Srbima u obnovi Banovine?

Moj osobni i slobodan izbor je braniti argumentima ono što je realno obranjivo i razotkrivati sofisticiranu urotu protiv Hrvatske u režiji anarhističke bulumente na čelu s onim, koji vjerojatno smišljeno teško sramoti našu državu i ukupno vizionarsko djelo Franje Tuđmana! Ruši viziju prvog predsjednika o međunarodno uglednoj Hrvatskoj, članici Europske unije i svih važnih međunarodnih asocijacija! Tuđman više ne stanuje na Pantovčaku! Zoran Milanović i mnogi drugi smušenjaci ne žele vidjeti da je karta „srpskog sveta“ Srbima nezamisliv bez BiH i da je svako pogodovanje Miloradu Dodiku zapravo pogodovanje stvaranju nove velike Srbije! „Srpski svet“ interes je Rusije, a Milanović je postao najveći Ruski lobist na kugli zemaljskoj, a oni koji ne priznaju genoicid u Srebrenici najveći su mu prijatelji!

Nakon što se u Krašu nafiksao bombonima „505“ s „crtom“, ( primjećuje jedan lucidni komentator), postao je toliko jak da mu ne treba ni NATO, ni Europska unija ni SAD! „Ili je možda promijenio dobavljača pa su mu podvalili buster dozu“, (kako primjećuje drugi lucidni komentator)! Najpopularniji političar u Hrvatskoj, golim će prsima osloboditi Hrvatsku, isto onako kako je oslobođena naša metropola, isto onako kako je Zagreb oslobođen 1945.!?
Možda ova prijelomna vijest ohladi neke usijane glave!

Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES kao iz rukava javno je izjavio u Presingu N1 televizije:

“Zorana Milanovića na vlast su doveli Rusija i albanska mafija” pa nastavlja:
“Hrvati su povezani vrlo dobro sa Rusima, u nekim segmentima bolje nego Srbija. Samo to znaju prikrivati. Oni moraju opravdati te usluge. Rusi su učestvovali u Milanovićevom dolaženju na vlast, a i sama albanska mafija. Mi smo to rekli i u analizi. Predsjednik Milanović nije reagirao. Mi bi voljeli da reagira, pa da mu kažemo kako ga je albanska mafija dovela na vlast”, istaknuo je Bećirović.
Za Plenkovića nije mogao tvrditi da je “kupljen od Rusa”.

“Zar vi mislite da predsjednik jedne države, a uključujući i Hrvatsku, da bi davao takve izjave ( o Ukrajini o-p.a.) da ne postoji background iza jedne takve izjave. One su sulude, ali su izrečene“, rekao je Zijad Bećirović direktor IFIMES-a!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari