Connect with us

Reagiranja

Kamere televizije N1 narušavale privatnost i tajnost glasovanja

Objavljeno

on

Sramotno narušavanje privatnosti i tajnosti glasovanja učinile su kamere televizije N1. Iz fotografije koju prilažemo, a također i videa koji je objavila ta televizija, vidljivo je kako su kamere prošle iza glasačke kutije, čime su narušili privatnost i tajnost glasanja Predsjednici Republike Hrvatske Kolini Grabar Kitarević, optuživši je za navodno fotografiranje listića, što DIP smatra kao ‘kršenje općih pravila ponašanja na biračkom mjestu i pravila izbornog postupka’.

Nedugo zatim GONG je na svojoj Facebook stranici objavio priopćenje u kojem je  kritizirao predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović zbog navodnog fotografiranja izbornog listića na glasačkom mjestu, a njezin potez za N1 je komentirao i Dragan Zelić.

”Kršenjem propisa, Predsjednica RH ozbiljno ugrožava integritet izbornog procesa i takvo ponašanje ne bi smjelo postati primjer drugima” kazao je Zelić. Niti riječju nije spomenuo niti osudio to što su kamere bile iza paravana.

Podsjetimo da tu udrugu financira Soroševa fondacija, a unatoč tome što se nazivaju ‘Građani organizirano nadgledaju glasanje’, ni ovoga puta ta udruga nema niti jednog promatrača ni na jednom od preko 6500 izbornih mjesta.


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na glasanje je pozvala sve birače jer su izbori, rekla je, dan kada oni odlučuju. Predsjednica je, nakon glasanja na biračkom mjestu u zagrebačkoj Bauerovoj ulici, poručila da je bitno glasati jer su slijedeći mjeseci i godine presudni za budućnost Hrvatske.

“Očekujem veću izlaznost i pozivam građane da izađu na izbore jer je danas dan kad vi odlučujete. (…)  Danas moramo biti ozbiljni i ne možemo se poslije buniti ako ishod ne bude onakav kakav bismo željeli”; rekla je u izjavi novinarima nakon glasanja na koje je došla zajedno sa suprugom Jakovom.

Izađite, dajte svoj glas, rekla je te izrazila uvjerenje da će proces koji će uslijediti nakon izbora “iznjedriti vladu koja će doista brinuti o budućnosti Hrvatske”.

“Mislim da Hrvatska nema vremena za gubljenje i voljela bih da nakon današnjih izbora što prije složimo vladu”, dodala je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR