Connect with us

Iz Svijeta

Kanada najavila financijsku pomoć područjima stradalim u potresu

Objavljeno

-

Ministar vanjskih poslova Kanade François-Philippe Champagne u utorak je najavio da će Kanada financijski pomoći u ublažavanju posljedica nedavnog razornog potresa magnitude 6,4 po Richteru u središnjoj Hrvatskoj.

“Duboko smo potreseni gubicima života i strašnim razaranjima uzrokovanim snažnim potresom. Kanada izražava najiskreniju sućut građanima Hrvatske i spremna ih je podržati u ovom teškom razdoblju”, poručio je kanadski ministar vanjskih poslova François-Philippe Champagne.

Kanadska vlada uplatit će preko Crvenog križa Kanade 500.000 kanadskih dolara, gotovo 2,5 milijuna kuna, za podršku aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa u pomoći krajevima pogođenima potresom, priopćilo je veleposlanstvo te države.

Najava pomoći govori o snažnom bilateralnom odnosu između Kanade i Hrvatske, potpomognutom aktivnom hrvatsko-kanadskom zajednicom u gradovima diljem Kanade, koja je također prikupljala sredstva za potporu Hrvatskoj u ovim teškim trenutcima, istaknulo je veleposlanstvo u priopćenju.

Kanadska vlada nastavit će tijesno surađivati ​​s Crvenim križem Kanade i Vladom Republike Hrvatske na procjeni situacije i koordiniranoj reakciji, najavljuje se u priopćenju. (Hina)

Plenković: Nakon potresa ide šira ekonomska revitalizacija toga područja

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari