Kanada širom otvara granice za migrante

4

Kanada će u narednoj godini primiti između 260.000 i 285.000 doseljenika, što je rekordan broj u novijoj povijesti te zemlje, kazao je ministar za državljanstvo i imigraciju Kanade Chris Alexander predstavljajući plan o doseljavanju za 2015. godinu, piše Telegraf.rs.

“Novi imigracijski plan ojačava usredočenost naše vlade na dugoročni ekonomski rast i na dobrobit svih Kanađana. Ovim planom poželjet ćemo dobrodošlicu rekordnom broju osoba koje će doprinjeti našoj privredi i tržištu radne snage”, izjavio je Aleksander.

On je kazao da će Kanada u 2015. ujediniti više doseljeničkih obitelji i nastaviti da pruža pomoć najugroženijim građanima svijeta.

Najviše novih doseljenika (65 posto) bit će primljeno u kategoriji ekonomskih imigranata, a preostalih 35 posto sačinjavat će članovi obitelji doseljenika koji su već u Kanadi i koji žele da sa njima nastave živiti u toj zemlji. U tu trećinu ulaze i izbjeglice i drugi koje Kanada prima po humanitarnim programima.

Realizaciji uvećanog plana doseljavanja treba doprinijeti i novi model aktivnog dovođenja ekonomskih imigranata nazvan “Brzi ulazak”, koji će početi da se primjenjuje od siječnja 2015. i pružat će veću fleksibilnost i brže ispunjavanje zahtjeva za radna mjesta za koja nema dovoljno Kanađana.

Kandidati za rad i useljenje koji imaju važeću ponudu za posao u Kanadi ili nominaciju po provincijskim programima bit će brže pozivani da se prijave za dobijanje statusa stalnog stanovnika.

Svake godine vlada Kanade u dogovoru s vladama 10 provincija i tri teritorije određuje ukupan broj novodošlih osoba za koje se očekuje da će biti primljeni kao novi stalni rezidenti (stanovnici). Od 2006. do 2013. u Kanadu se doselio rekordan broj ljudi po raznim osnovama – prosječno 257.000 svake godine.

facebook komentari

  • Agromentum

    Poslat će ih sve tamo negdje na sjever gdje je prosječna temperatura zimi minus petnaest i gdje se sunce mjesecima ne more vidit. Toronto i veće gradove će vidit samo na slici, odnosno na tv.

  • Mene zanima džepna temperatura! Kakve koristi od tople Dalmacije ako je u džepu minus ;))

  • 1diablo

    Potpisujem!

  • Agromentum

    Ima i toga. U Kanadi su veliki prodajni centri pod zemljom i sve je perfektno osvjetljeno a i promet do njih jako dobro organiziran, tako da se hladnoća i ne osjeti.