Connect with us

Komentar

Kanal NTV pod kontrolom Kremlja emitirao je odvažnu i vrlo čudnu priču o diktatorima

Objavljeno

-

Kanal NTV pod kontrolom Kremlja emitirao je odvažnu i vrlo čudnu priču o diktatorima.

Komentatori na Internetu su uvjereni da su propagandisti na ovaj originalan način nagovijestili stanovništvu tko je zapravo šef ruske Federacije. Naravno da u prilogu nije bilo Staljina…..

“Povijest poznaje primjere kada su ljudi koji su stanovništvu u jadnom stanju obećavali zlatne planine ili špekulirali njihovim najmračnijim osjećajima dolazili na vlast na apsolutno legitiman, legalan način. I postajali diktatori, koje će povijest pamtiti dugi niz godina i desetljeća” , rekao je voditelj emisije “Mjesto susreta”.

U talk showu se govorilo o krvavim diktatorima Adolfu Hitleru i Francoisu Duvalieru, Robertu Mugabeu…. Međutim, njihov opis, koji su u priči dali propagandisti, začuđujuće točno odgovara ruskom predsjedniku. Posebno su spomenuli veliku pljačku zemlje od strane diktatorskog režima, čistku oporbe, kao i represiju putem terora i uhićenja neistomišljenika.

Emitiranje emisije ovakvog narativa zaista ne ide u prilog Putinu, barem među “normalnim” stanovništvom.
Malo ću se poigrati mojim razmišljanjem, koje je, ponavljam, samo razmišljanje bez ikakvih dokaza i ne mora biti točno.

Kao što rekoh, priča o bilo kome diktatoru koji je “legalno izabran” objavljena u ovom trenutku, na kontroliranom kanalu, nekoliko mjeseci prije predsjedničkih izbora sigurno ne odgovara Putinu i ne vjerujem da se slučajno dogodila.

Teško da je kakav režimski redatelj ili urednik odabrao ovu emisiju i temu samostalno i slučajno. Svjestan straha i mogućeg “pada sa balkona”. Odobrio je emisiju uvjeren u svoju sigurnost, emisija je emitirana ciljano. Jer ruskom narodu, ono što nije javno objavljeno na režimskoj televiziji i kanalu nije uvjerljivo ili se nije uopće dogodilo.
Zašto bi se emitirala emisija ovakvog sadržaja koja u mnogo čemu podsjeća na vladavinu Putina i koja bi, iako teško, mogla pokrenuti “misaoni proces” u ruskim glavama?

Odmah bih isključio mogućnost da se radi o akciji sa znanjem diktatora Putina koji bi naknadno trebao biti predstavljen kao bolja osoba od diktatora, koja se brinu o svome narodu. To nema smisla, niti je njemu potrebno dokazivanje rusima “zaljubljenima” u njega.
Ono što me kopka su Nikolaj Petrušev i putinovi dvojnici.

I nedokazana smrt Putina, ukoliko je moguće da se dogodila. Sjetimo se i analize fotografija i glasa Putina putem “umjetne inteligencije”. Koliko god ona još uvijek bila donekle neprihvatljiva u današnjem društvu i nalazila se u začetcima, ipak izaziva podozrivost, zabrinutost i pomalo strah od svoje “pameti”. I pokazala je da se radi o nekoliko različitih osoba – dvojnika Putina.

Je li Nikolaj Petrušev doista trenutno vodi rusiju koristeći dvojnike? To nitko ne zna osim vrlo uskog Kremaljskog kruga.
Ako je tako, postavlja se pitanje do kada će to raditi i biti u strahu da se cijela priča otkrije. Vjerujem ne dulje od predsjedničkih izbora.

Sjećate se analiza od prije godinu dana u kojima sam govorio o mogućem nasljedniku Putina, Dmitriju Petruševu, sinu Nikolaja, sadašnjem ministru u ruskoj vladi? Sjećate se inkognito posjeta Nikolaja Petruševa Pekingu oko dogovora sa Kinezima za Putinovog nasljednika?
Je li moguće da se taj scenarij pomalo uvodi u rusku javnost? Bez obzira na to je li Putin živ ili ne?

Ne provodi li i ne priprema li Petrušev pomalo i taktički teren za preuzimanje vlasti svome sinu na slijedećim ruskim izborima?
Potkopava li vladavinu stvarnog Putina prikazujući ga ruskoj javnosti kao diktatora odgovornog za toliko zlo i tolike ruske smrti u suludom ratu?
Koga bi “osviješćen” narod do izbora trebao prepoznati kao ubojicu i diktatora krivog za sve zlo koje se događa u rusiji ili……

Petrušev to isto provodi uz njegovog dvojnika koji će iznenada preminuti neposredno prije izbora i ostaviti njegovog sina Dmitrija kao jedinog ozbiljnog kandidata za carsko prijestolje?

Naravno, ovih 4 mjeseca do izbora je sasvim dovoljno vremena za bilo koji plan i njegovu realizaciju. Do tada se ništa neće bitno mijenjati u vođenju agresije na Ukrajinu.

Domagoj Franić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari