Connect with us

Iz Svijeta

KAOS U DALLASU: Snajperisti upucali 11 policajaca, četvorica poginula

Objavljeno

on

Četvorica policajaca ubijena su a sedmorica ranjena hicima iz snajpera u petak u Dallasu tijekom jednog od prosvjed održanih u gradovima diljem SAD-a protiv policijskog ubojstva dvojice Afroamerikanaca u posljednja dva dana, javili su lokalni mediji.

 [ad id=”93788″]

Čelnik policije u Dallasu David Brown rekao je da su dva snajpera na povišenom položaju pogodila jedanaest policajaca, pri čemu su trojica ubijena. Policija je nešto kasnije objavila da je i četvrti policajac podlegao ozljedama, a još je jedan u vrlo teškom stanju.

Mediji su javili da se jedna osoba osumnjičena za napad predala policiji.

Pucnjava u Dallasu dogodila se tijekom uglavnom mirnog prosvjeda protiv policijske brutalnosti prema crnačkoj zajednici, nakon što su u razmaku od dva dana policajci ubili dvojicu Afroamerikanaca u američkim saveznim državama Minnesoti i Louisiani.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u četvrtak kako ta policijska ubojstva pokazuju da se Amerika nužno mora suočiti s “pojavama rasnih predrasuda” u policijskim redovima.

“Tu nije riječ o izoliranim incidentima. Oni ukazuju na šire probleme unutar našeg pravosudnog sustava”, ocijenio je Obama.

Ubojstvo Philanda Castilea nakon što ga je zaustavila policija u srijedu u Falcon Heightsu u Minnesoti, te ubojstvo Altona Sterlinga dva dana ranije ispred trgovine mješovitom robom u Baton Rougeu u Louisiani, posljednji su u nizu incidenata s policijom i vatrenim oružjem koji su doveli do prosvjeda i poziva za promjenu načina ophođenja policijskih službenika s crnačkom zajednicom.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=NBTF4egP1-M” width=”760″ height=”460″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR