Connect with us

Vijesti

Kapetan Coste Concordije osuđen na 16 godina

Objavljeno

-

Kapetan Coste Concordije Francesco Schettino proglašen je krivim za smrt 32 osobe koje su stradale u potonuću tog kruzera kod talijanskog otočića Giglija. Osuđen je na 16 godina zatvora.

Francesco-Schettino-Presuda je donesena danas kasno poslijepodne na sudu u gradu Grosettu nakon 19-mjesečnog suđenja, a 54-godišnji kapetan, javlja CBS News, a prenosi VečernjiList, proglašen je krivim po nekoliko točaka optužnice, uključujući i ubojstvo te napuštanje broda prije završetka evakuacije svih 4200 putnika.

Umro sam i ja sa 32 žrtve brodoloma Coste Concordije 13. siječnja 2012. – rekao je Schettino na sudu te dodao: ”Optužili su me da nisam suosjećao sa žrtvama, no to nije istina”.

Podsjetimo, stravičnu havariju kruzera uzrokovao je Schettinov nemar. Kapetan je brod previše primaknuo obali zbog čega je Costa Concordia udarila o stijene. Na boku broda stvorila se rupa pa se nagnuo i djelomično potonuo. Osim što je napustio kruzer prije završetka evakuacije, Schettino je propustio oglasiti uzbunu na vrijeme, a svi su ti propusti doveli do tragične pogibije 32 putnika. Tužitelji su tražili 26 godina i tri mjeseca zatvora.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari