Connect with us

Događaji

Kapetan Dragan ostaje u istražnom zatvoru

Objavljeno

-

Optuženi ratni zločinac Dragan Vasiljković, zvani kapetan Dragan, i idući mjesec ostat će u istražnom zatvoru koji mu je danas zbog opasnosti od bijega treći put produljio splitski Županijski sud.

[ad id=”93788″]

Vasiljković je u Hrvatskoj optužen za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva, a splitski sud prethodno mu je odbio prijedlog jamčevine od pet milijuna kuna.

Nakon izručenja Hrvatskoj priveden je na Odjel za ratne zločine splitskoga Županijskog državnog odvjetništva. Tada je dobio odvjetnika Darka Stanića po službenoj dužnosti, a pregovori s nekoliko zagrebačkih, splitskih i riječkih odvjetnika nisu urodili plodom jer ga je većina odvjetnika izbjegavala braniti.

Na prvom ispitivanju u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu Vasiljković nije odgovarao na pitanja tužiteljstva. Danas ga zastupa zagrebačka odvjetnica Slađana Čanković.

U zatvorskoj ćeliji na Bilicama u početku je bio sam, no poslije mu se pridružio Dragan Paravinja, do sada tri puta osuđivan na 40 godina zatvora zbog ubojstva maloljetne Antonije Bilić. Nakon što je Paravinja prebačen u zagrebački zatvor njegovo mjesto u ćeliji zauzeo je bivši general Borislav Đukić kojega je Crna Gora zbog optužbe za rušenje brane na Peruči izručila Hrvatskoj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari