Connect with us

Vijesti

‘Kapetan Dragan’ ostaje u zatvoru: Sud odbio zahtjev za uvjetnim otpustom

Objavljeno

on

Osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan ostaje u Lepoglavi.

Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtjev za uvjetnim otpustom i ocijenio da nisu ispunjeni uvjeti.

Vasiljković u četvrtak nije želio biti na sjednici Vijeća niti javiti se vidovezom, što i nije nužno za održavanje sjednice, a zastupala ga je braniteljica.

Dragan Vasiljković je u lipnju 2018. pravomoćno osuđen na 13 i pol godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

Budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet mjeseci, koliko je bio u ekstradicijskom zatvoru u Australiji, te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dosad je u zatvoru proveo 13 godina te su stečeni formalni uvjeti za puštanje na slobodu. Očekivani istek kazne je krajem ožujka 2020., a Vasiljković zatvorsku kaznu izdržava u Lepoglavi.

Ovo je drugi zahtjev za uvjetni otpust Dragana Vasiljkovića nakon što mu je u studenome prošle godine prvi bio odbijen. Tada je zaključeno da zatvorenik negira počinjenje kaznenog djela i kaznu smatra nezasluženom, te je na temelju takvih podataka iz pribavljenih izvješća zaključeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za prihvaćanje prijedloga za njegov uvjetni otpust, piše Dnevnik.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari